Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yazı-yorum..

beybin

Öne çıkan mesajlar

Lütfen yerlere tükürmeyiniz.
yüzüne tükürülecek o kadar insan varken.

bir kaç şeyin açılımını buldum paylaşmak istedim :

Amacın Nedir Azametli Padişahım

Seninki Hep Palavra

Daha Yetmedi mi Peder

Diğer Sinir Parti

Neden Acaba Türkiye Orada

dışarısı çıkılası gibi değil
İstanbul'da bir karmaşa
Annesini kaybeden çocuklar
Kapkaç'a uğrayan anneler
Ve aslında suça teşvik eden bir şehir.
dışarısı çıkılası gibi değil.
bir yabancı gözüyle baktım da..
Stres var bu şehirde
halbuki
türkçe olmayan bir kelimenin Türkiye'yi bu kadar kısa özetleyebilmesi pek ironik.

Yeşilköy Havalimanına indiğimde dünyanın en modern havalimanlarından birine inmiştim çünkü.Şık giyimli , mutlu azınlığı gördüm.
Çok soğuk, çok kalabalık ve çok pahalı.

Arada kaybolmuş
Koşuşturan insanlar , durmaksızın çalınan kornalar düğünlerinde havaya üç beş el ateş etmeyi marifet sayanlar..
otobüslerde argo tabiriyle "ford"lanan bayanlar, dilenciler, evsizler, kaygılı suratlar.

Zamanla bu kaygılı suratlar kaçırdı uykularımı.
Dilini bilmediğim bu insanların niye bu kadar kaygılı olduğunu anlamaya çalıştım.
Saygısız bir merak değildi,
Üstelik
Çarpıklıkları görmeye başlayınca
Aşağılamadım İstanbul halkını.

Dışarısı çıkılası gibi olmamasına rağmen
Savaş veriyorlardı.

[ Mesaj 12 Mart 2006, Pazar - 17:53 tarihinde, beybin tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 12 Mart 2006, Pazar - 17:54 tarihinde, beybin tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

3-4 kere girdim bu ba$lığa tam okumaya ba$larken karı$ık gibi geliyo hiç okuysım gelmiyo çıkıyordum niyeyse ba$tan sona bi okuyum dedim :)

Güzel olmu$ ama bence türkiyeyi değil sadece istanbulu yansıtıyor bu olaylar en azından benım ya$adığım $ehirde bunların bir çoğu olmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'de stres yok yani bunu mu diyorsun= ) Sürekli PKK ile uğraşan doğunun stresi ,
batılılaşmaya çalıştığını söyleyen ama Hepimizi çaktırmadan daha geriye götüren ankara-hükümet- ,
hükümetin yaptıklarının farkına varıp isyan edenlere , diğer deyimiyle dev-solculara ceza, - bkz: van rektörü ,
yine doğuda , bütün rektörlere baş belası kesilmiş bir adet ampul kafanın yardakçısı vali,
bunun yanında oğlunun şirketi kazansın diye yumurtanın KDV oranlarını değiştiren bir maliye bakanı ,
yolsuzluk yapan devlet , gasp , hırsızlık gibi toplumsal sorunların yanında istanbul'da trafiğe 116 çözüm öneren ama hiç bir etkisini henüz göremediğimiz ve aynı zamanda İstiklal caddesini yapı-inşaat sesleri boyunca 5 ay kadar meşgul edip
sonra yapılan mis gibi granitlerin rengini beğenmeyip şimdilerde değiştirmek için harekete geçen
ve birilerinin cebine bu yolla para sokan oldukça zengin İstanbul BüyükŞehir Belediyesi..

Bütün bunların yanında tüm bu sorunlarla boğuşan , kafası aptal TV programlarıyla , Banu Alkanlarla , Canerler Tülinler ile dolduran..ve ayrıca ayın sonunu nasıl getireceğini düşünen halk.

Evet , türkiye'de hiç mi hiç stres yok..

=)
Sosyal ağlarda paylaş

türkiye için stres denilen 'şey' bir lüks.
insanlar yaşamak için bir savaş veriyorlar ya..stres yapamıyorlar, strese zaman kalmıyor.
hayatın kendisi stres fazlası bir gerginliğe ve mücadeleye dönüşünce...
stresi ancak bizim gibi geleceğe umutla bakmaya çalışan, sınavlardan düşük puan almamaya uğraşan, hafta sonu trafiğe yakalanıp gerilen, uzaktan görüp "vah bu garibanların hali!" diyen insanlar yaşıyor:)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...