Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Atatürkün Ölümü

Mille

Öne çıkan mesajlar

Mahiye Morgül
17.10.2005

Atatürk'ün Ölümü Sirozdan Değil! Hafta sonu Ceyhan Mumcu'yu dinledim.

Konu AB'nin Kemalizme bakışıydı. Konuşmasına Attila İlhan'ı anarak başladı. Onun aydnlanma etkinliklerine editörlük yaptığından söz etti. "Parola vatan, işareti namus" sözünü yeniden gündeme getirişini anlattı. Bu söz İzmir'de şehitlik anıtının
taşında Arapça harflerle yazılmış bir sözdü. Attila İlhan o yazının tozlarını parmaklarıyla silmiş , yeniden gündeme taşımıştı .
Konuşmasının sonunda sorular-yanıtlar bölümüne geçildi. Ceyhan Mumcu'ya Attila İlhan'ın bir dergide yayınlanan kendisiyle yapılan ropörtajda "Atatürk'ün nasıl öldüğü araştırılmalıdır" dediğini anımsattım. "Bu sözünü onun vasiyeti kabul etmek gerekir. Sizin bu konuda bir bilginiz var mı?" diye sordum. Aldığım yanıtı
okurlarımla paylaşmak istiyorum.

Bir deniz tabip albayın bu konuda yaptığı doktora tezi vardır.
Orada Atatürk'e yanlış tedavi uygulandığı anlatılmaktadır. Atatürk sanıldığı gibi siroz hastası değildi. Atatürk'e sıtma tedavisi yapılmış, aşırı "kinin" yüklenmiş ve karaciğeri bu yüzden iflas etmiş , siroza dönüşmüştü. Tedaviyi yapan doktor mason locası üstadı azamlarından doktor Mim Kemal'dir.
Durumu iyice fenalaştıktan sonra Celâl Bayar'ın ısrarı ile dışarı dan bir doktor getirilir. Yanlış tedavi yapıldığını , karaciğerinin bu yüzden iflas ettiğini rapor eden bu yabancı doktordur. İstirahat için 2 ay kadar kaldığı Savarona'da nemli sıcaktan durumu daha da kötüleşmiş , son günlerinde Dolmabahçe Sarayı'na götürülmüştü.
Peki, nasıl oldu da sirozdan öldüğü açıklandı ve bütün yazılı kaynaklara da böyle girdi? Büyük Millet Meclisinde ölüm raporu gündeme getirildi. Mason locaları 1935'de kapatılmasına rağmen Mecliste hala mason milletvekilleri vardı. "Efendim, gençlerimize terbiye olur, onun alkol ve sigaradan
öldüğünü duyuralım." denir ve kabul edilir. Arkasından Yeşilay icad edilir, tarih kitaplarına da böyle girer.
Ceyhan Mumcu'dan bunları duyduktan sonra ne yapmam gerekir diye düşündüm. İlk işim bu bilgiyi okurlarımla paylaşmak. Şimdi bu bilgiler elimizde ve biz çocuklarımızı terbiye edeceğiz diye, yüce önderimizin hakkındaki bu yalanla O'nu halkımızın gözünde küçültmeye devam edecek miyiz?
Okul kitaplarından Atatürk'ü çıkartmak için elinden geleni yapan
AB, bu düzeltmeyi yapmamıza izin verir mi? Demek ki kendi kitaplarımızı kendimiz yazmak zorundayız.
En çok satılmakta olan " Şu Çılgın Türkler" kitabı belli ki bir
boşluğu dolduruyor. Demek ki; halkımız şiddetle kendi tarihiyle
ilgili doğru
bilgilere ulaşma ihtiyacı duyuyor.
Neyse ki Türk ulusu ATATÜRK'ünü hâlâ çok seviyor, hiçbir yalan O'nu
gözden düşüremiyor!

Sizce ne kadar doğru?

kaynak sormayın maile geldi
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle bi önemi var, bilgiler gerçekse bize söylenmeyen/saklanan daha çok şey olduğundan şüphelenebiliriz. bu şüphe de tarihin biraz daha didiklenmesine sebep olur.

"atatürk içkiden öldü" eğer yalansa, uydurulma amacının çocukları korumak olduğunu hiç ama hiç sanmam.

[ Mesaj 12 Mart 2006, Pazar - 03:39 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

zaten Atatürk son zamanlarda çok tartışılır oldu.
yaptığı şeyler yanlış, birçok şeyi gösteriş nedeniyle yapmış. şöyle daha iyi yapabilirdi. böyle yapması kötü olmuş. bizi çok üzdü. zaten tren gezilerinde felan da türbanlıları uzaklaştırırmışlar Atatürk görmesin diye. Yok efendim menemen olayı çok abartılmış, subaylar kötü eğitildiği için hiçbirşeyi becerememişler, önemsiz bir olay aslında. felan filan vesaire... herşey eleştiriliyor, tarihi sil baştan yaratmaya çalışıyoruz.

amaç sadece ülkedeki Kemalizm'in yokolması.
Sosyal ağlarda paylaş

insanların amaçlarını tahmin edersiniz ama bilemezsiniz ki.

bak şerri amcamlara, diyorsun "sokakta kesme bu koyunu kuzuyu" dönüyor sana "sen sade din düşmanısın.seğin alnını garışlarım bağk." diyor mu demiyor mu? diyor mu demiyor mu? diyor mu demiyor mu? diyor değmi? peki senin bu adamdan farkın kalıyor mu kalmıyor mu kalıyor mu kalmıyor mu? kalıyor mu kalmıyor mu? sen bağaa bunu de önce..
Sosyal ağlarda paylaş

masonalr aşaga masonalr yukarı

sıktı artık ama yahudı ve mason udsmanlıgı yaptıkca lınıze ne gecıyor

gecen bunanrdan bırısıde şu dıncı sıteler yaşar buyukanıt ın sabetayıst aynı zamandada yahudı oldugunu ve asıl amacın tsk nın kontrolunu maosnalra vermek oldugunu ıddea edıyordu cıddı cıddı

gecın bunları artık
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...