toggie Mesaj tarihi: Mart 11, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2006 Evde iki bilgisayar var biri bana, diğeri kardeşime ait. Kablonet bağlantım var. Benim bilgisayarın da kardeşimin bilgisayarının da kendinden (internal) ethernet'i var. Benim bilgisayara gelen bağlantıyı diğer bilgisayara nasıl paylaştırabilirim? Ekstradan kablo vs. ne gerekiyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 11, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2006 ana pc de iki ethernet çıkışı varsa cros kabloyla bağlayıp ağ kurabilirsiniz.yoksa hub ve yine cros kablo almanız lazım. ev ve işyeri ağı kur diceksin.sonra bu bilgisayar nete dogrudan bağlanır, diğer bilgisayarlar bu pc üstünden bağlanır seçeneğini seçeceksin.sona dosya paylaşımı vs seçenekleri var.kolay yaparsın.dediim gibi pc lerden birinde 2 ethernet çıkılı varsa sadece cros kablo yeter yoksa hub lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NuKe Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 Peki arkadaşlar bu bağlantıyı eşit bandwithle bilgisayarlara dağıtmak mümkün mü? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeMiRMaSKe Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Kablo modemle oluyor mu bilmiyorum ama 1 ethernet bağlantılı ADSL modemim var ve evde 2 bilgisayara interneti paylaştırıyor. 1 tane Swith hub aldım. Modemi ve bilgisyarları bu hub'a bağladım. Şuanda modem açık olduğu sürece bilgisayarlar birbirinden bağımsız olarak nete girebiliyorlar. Kablo modemle de bunu yapabilir misin bilmiyorum. Bir araştır eğer yapılabiliyorsa Cross bağlantı gibi şeylerden kurtulursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nindalf Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Hub mı aldın switch mi. Hub da ip sharer varsa iki bilgisayar bagımsız olarak girebilir internete. Switch ile Server yöntemi ile baglantıyı köprülüyebilirsin. Ana makina acık oldugu sürece diyer bilgisayarlar baglantı alabilir. Eyer birden fazla bilgisayar server şeklinde baglanacaksa. modem > ana bilgisayar > switch > diyer bilgisayarlar olarak baglıyacaksın. otomatik ip aldırabilirsin. Bu az sorun yaratır ama radmin tarzı programlarla iletişim kuramazsın. Bunu için el ile ip girmen gerek buda bazı swtichlerde soruna neden oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeMiRMaSKe Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Switch hub adı verilenlerden aldım. Modemin zaten ip dağıtma özelliği var. ip sharer ya da başka bişi yok. 2 bilgisayar 1 modem bir switch hub. Hepsi modemde bilgisayarlarda hub'a bağlı. Sorun yok dert tasa yok. Bir bilgisyarın ana bilgisayar işlevi görmesinegerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Ethernet'in iki çıkışı yok fistan. Hub almam lazım demekki peki nerden alınır bu hub denen meret. İstanbul'da var mıdır bi yer söyleyebilen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cintonik Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 yazıcıogluna git hemen bulursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar