Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dupe'de Gm parmağı

AnuriaAlptekin

Öne çıkan mesajlar

Paticik kapanmadan önce Xigenon'da ciddi bir ekonomik kriz olduğunu yazmış, hatta 1-2 arkadaşla neredeyse iktisatçı gözüyle olayı yorumlamıştık. Hatırlanacağı gibi fiyatlar yere düşmüş, buna rağmen alıcı bulanamamıştı. Sonra ne olduysa bir gecede serverda para bolluğu göründü, bu kez de fiyatlar inanılmaz uçtu, ancak buna rağmen tüm itemler satıldı. Merkez bankasının borsaya veya dövize olan müdahalesini anımsatan bu olay, bana nedense basit bir kullanıcı operasyonundan ziyade, gm'nin bilinçli bir tavrı gibi geldi. Zira oyunundan para kazanmak için scroll sattıklarını düşünürsek, 1500 buff scroll 20 milyona kadar gerilediğinden premiumların artık bu kağıtları almayışı, böyle bir operasyonun mecburi olduğu fikrini uyandırdı bende. Şu an piyasada para sıkıntısı yok. Tüm itemler rahatlıkla alınıp satılabiliyor. 1500 buff scroll en ucuz yerde 85 mil ve diğer scrollar gibi sürümü arttı. Bu dupe olayından hepimiz şikayetçi idik ama, 1 ay önce milletin tp parası bulamadığı, mana parası için yalvardığı dönemi anımsarsak, birilerinin yapmış olduğu bu minik operasyon herkese yaradı. Bu işi kesinlike gm'nin ayarladığını düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

*Operasyondan kasıt şu; gm olarak belli bir miktarda parayı piyasaya sürer, veya sistem için çalışan oyuncalarla dupe yaparsınız. Moradona gider büyük küçük ayırmaksızın alış veriş yaparsınız. Sonra aynı sistem oyuncuları fiyatlarını yukarı çeker. Dikkat ederseniz bu hadisenin duyulup yayılması çok kısa bir süre içinde gerçekleşmiştir. Size de biraz tuhaf gelmedi mi tüm serverın anlaşmış gibi aynı anda aynı tepkiyi vermesi.

** Alakası şöyle var; eğer istem dışı yapılan bir şey olsaydı, son patchle beraber paraların da silinmesi gerekirdi. Oysa bu durum sistemin işine gelmez. Şakır şakır scroll satıyorlar şu an.

*** Yılbaşı kutuları yaşanan krizin asıl sebebi oldu. Fiyatların bunca düşmesinin nedeni o kutulardır. Gerçi forumları takip edenler bilir, ben o dönem bu krizin geçici olduğunu, itemlerin bir şekilde değer kazanacağını söylemiştim.
Sosyal ağlarda paylaş

yaaww gm ler coins silmez ekonomiyede kolay kolay karşmaz ( dupe item silerler o kaar) ama bi wakt adm bri bi serverda bi hileyle item alıodu admdan para gtmiodu ama satn aldığı adama para gidiodu o zamn karşmşlardı doal olark çok zor kaldıklarnda el altndan dokunabilirler bnce biraz işleri düzeltiyolar ;)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...