Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Meslekler ile ilgili

Arloth

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar şuanda ben armorsmith olma yolunda hızla ilerliyorum fakat bazı aklıma takılan şeyler oldu.

Herşeyden önce epic itemları craft edebilmek için fiery core, lava core, arcanite bar, enchanted thorium bar gerekli.Buda şu demek oluyor, bazı eşyaları yapabilmek için tailor ve/veya alchemistlere ihtiyacınız var.Sadece tek bir arcanite bar 20g dan gidiyor desek 12x20g=140g sadece o itemı craft edebilmek için gereken malzemenin bir kısmı.Hele fiery core ve lava core dahada felaket bunlar için Molten Core yapmak zorundasınız ve tailor, weaponsmith, armorsmith, vs... arasından roll atıp kazanmak zorundasınız.1 tanesi bile elde etmek çok zorken 5-6 tanesi şaka gibi geliyor.

Birde işin diğer tarafından bakalım, o kadar emek vermiş birisi hem armorsmith olmuş hemde devamlı arcanite bar yaptırıyor alchemistin tekine, sadece harcadığı zamanı ve parayı düşünün.Üstelik Thorium brotherhood ile exaltedda olmuş, siz gidiyorsunuz matleri veriyorsunuz arkadaş size craft ediyor.

Sorunun özü şu;

Armorsmith olmaya ve harcanıcak zamana değer mi?Gerçekten iyi para yapılır mı?Yoksa 2 gatherer meslek alıp, çok para yapıp istediğiniz itemıın matlerini vererek veya direkt parasını vererek almak mı daha kolay olur?
Sosyal ağlarda paylaş

Her zaman o mesleği yapacak birileri olabileceği için tabiki materyalleri verip yaptırmak bence daha mantıklı...

Ama eğer MC yapan bir guilde gireceksen Armorsmith olmandan dolayı ayrıcalıklı olursun. Yapılan raidlerdeki düşen core lar guild bankasında toplanır ordan alıp kendine veya guild ındakilere yapabilirsin.

Armorsmith'den kazanacağın para, sana item yaptırmak isteyen kişiden alacağın yaptırma parasıdır. Yoksa bir Lionheart Helm malzemelerini kendin toplayıp sonra onu satmaya kalkmak çok zorlar seni..
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni bir guilda giricem, orda sistem nasıl çalışıyor bir bakıcam.Banka sistemi gibi birşey varsa ki en güzel sistemlerden bir tanesi benim içinde daha kolay olur.

Ama diğer türlü sizce hangisi daha makul?

Mesleği para yapmak için aldım, sonuçta para olduktan sonra yani güzel para kazandıktan sonra o eşyayı direkt veya malzemelerini yaparak/alarak da çok daha ucuz ve basit bir şekilde elde edebilirsin?

2 toplayıcı mesleği alıp mı daha çok para yapılır yoksa bir meslekte iyi kalite bir eşyanın malzemelerini toplayıp yüksek bir fiyata satarak mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm guildda yoksa armorsmith, armorsmith olucam hevesliyim :).Bunu dışında, diyelim ki toplama mesleği alıcaz 2 tane.

Mining + Alchemy veya Mining + Skinning daha iyi değil midir Mining + Herbalismden.Alchemy ile transmute(özellikle mining sayesinde çıkartmış oldunuz arcane crystal'i transmute edip arcanite bar olarak satmak) ve potionlardan iyi para yapılabilir, skinningde en avantajlısı gibi çünkü adamın teki beastleri kesiyor siz bedavadan konup skin ediyorsunuz beasti, kimse yoksa elbette o zaman gibip kendiniz beast öldürüp-skin edersiniz ama oldukça avantajlı.Birde skinningden Cured Rugged Hide yaparak ve core leather skinleyerekden de iyi parayapılabilir sadece skinning ile?

[ Mesaj 10 Mart 2006, Cuma - 15:44 tarihinde, Arloth tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 10 Mart 2006, Cuma - 15:45 tarihinde, Arloth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

skining o kadar çok para getirmiyor sakın heves etme hele şu ara herkes kolay para kazanıldığını düşündüğünden skinig kasmakta o yüzden lether ücretleri acayip düşük bizim serverda, herabilism ve mining imba 2 toplama profu direk onları al her serverde lvl 60 olduğunda çekersin 60 lık bineğini rahatlıkla
Sosyal ağlarda paylaş

Mining + Alchemy de iyidir ama alchemy için tüm otları AH den alman gerekiyor. Bir bakıma bağlı kalıyorsun..

Crystal transmute içinde crystal kasman gerekiyor. AH den alıyım desen aynı paraya denk geliyor.
Potion güzel bir seçenek ama dediğim gibi herb toplamadıktan sonra o da zorlayabilir. Alchemy almak istiyorsan, mining + alchemy al, alt bir char aç onada herbalism al :)

Niye skinning yerine herbalism dedim. Herb için mob kesmek zorunda değilsin.

Core leather skin edebilmek demek, UBRS deki beast den dagger ı almak ve MC yapan bir guild de olmak demek. Zaten öyle bir konumda olunca ilk mesajımda dediğim gibi core leather olsun fiery lava corelar olsun guild bankası üzerinden sana geleceği için ha sen skin etmişsin ha birbaşkası farketmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ben şahsen tailorum ve 1-2 pattern aldım
hiç bir zaman craft edip satmadım hep mats + fee
şeklinde yaptım ne yapıcaksan

ha çok kar etmedim ama 1-2 goldla kaldığım zaman fee olarak aldığım 20 25 gold gerçekten ilaç gibi geldi

şahsen oyundan sıkıldığımda if de gidip ticaret yapmak hoşuma gidiyo

chineese farmer gibi de oynanmıyo oyun biraz keyif almak lazım :)
Sosyal ağlarda paylaş

imdak
acilan konulara bakarsan goreceksin ki son 1 haftada 4.ye herbalism ftw! yaziyorum. daha once de anlattigim gibi...

eger gelismis bi server'da oynuyosan, senden once onu kasanlar zaten almis basini gitmistir. raid lideri falan olmadigin surece bunlara yetirmen nerdeyse imkansiz. ama soyle bi durum var ki bu adamlar mat kasmazlar. haliyle birileri mat daima alir. o zaman gatherer'lar daha mantikli. bi arcanite transmute icin alchemy almak sacmalik. onun yerine herbalism alirsin ki daha once de dedigim gibi azshara'da 30g/saat yaparsin minimum. ha illa crafter olucam diyosan, rep kasman gerek ve bu kastigin rep'in karsiligini alacagindan emin olman gerek. soyleki thorium brotherhood rep'i kasmak sana 1k+ gold'a patlar. bu parayi cikarmadan kar'a gecmis sayilmazsin. bu tailory icin de, ench icin de smithing icin de gecerli. haliyle onlarin mat'lerini satmak en kisa surede parayi kazanmak anlamina geliyo. tabii ki pattern'leri alip yattigin yerden para kazanmak guzel, ancak 40 saat spam yapip anca bi iki tane satarsin. duzgun recipe'lerin varsa burdan saalam para gelir, ama madem o kadar uurasacaksin, otur AH'de para kas. yani bi miktar sermaye yap ondan sonra item toparlayip sat, kar et...

isin ozu, crafting skill'lerle saalam para kazanirsin, ama kazanmadan once cok para harcarsin, eh bu da sermaye gerektiriyo. e bu kadar sermayen varsa zaten AH'de de takilarak para yapabilirsin. ayrica population'in yuksek oldugu server'larda zaten insanlar crafter'lara doymus olurlar genelde. bu da senin portfoyunu azaltir. ozellikle buyuk guild'lar disari para cikarmak yerine, kendi iclerinde cevirirler bu tur isleri. haliyle senin satis yapacagin adam sayisi dusuk olur. sermaye yapmanin yolu gathering skill'lerden geciyo ki bu da herbalism, arcanite bar bulman sansa kalmis, ama herb'leri toplayip satarak genelde 30g yapabiliyosun.

ozun ozu, herbalism ftw!

peki neden herbalism? cunku pot'lar daima kullanilir. bliz'in istedigi de bu. yani baktilar herkes tuber kullaniyo ND kullaniyo, hemen bi patch cikti; artik herkes pot'lara abandi. flask'ler daima is yapar zaten. kisaca daima satis yaparsin. ama paragoz olmayacaksin tabi bu konuda da. AH'den para kazananlara firsat vereceksin. millet 15'ye koymussa dreamfoil'i sen 14'e buyout koyacaksin ki seninki daima satilsin. eh millet ah'de senin uzerinden para kazanir bi miktar, ama senin kazandigin paranin yaninda bu da ayakbasti parasi gibi bi sey, bi nevi vergi gibi... off cok uzattim.

ozun ozunun ozu, herbalism...

[ Mesaj 10 Mart 2006, Cuma - 23:44 tarihinde, riglous tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

abi bisi anlamadim 12x20g nasil 140g edior ya ben bi yeri yanlis anladim herhalde ama baya komigime gitti :D
evet ya armorsmith oyle ya pek akil kari degil ama sonucda yapilan is de epic yapiorsun acikcasi benim kafama yatan alchemy herbalism mis gibi paramda war huzurumda :D
Sosyal ağlarda paylaş

240g yapıyor işte yanlış yazmışım.Buarada guilda girdim henüz kimler hangi meslek ne derece ilerlemek istiyor bilgi edinemedim ama bana armorsmith yolu gözüküyor questi bitmek üzere çok kastırdı zaten.

Dün un'goroda fire elementalların bulunduğu yerde bir rich thorium vein buldum ve 2.ci kazışımda bir arcane crystal çıktı çok sevindim :).Guilddan birisine 2g'a transmute ettirdim ve böylece ilk arcanite barımı elde ettim. 2g guild-içi olduğu için normal mi yoksa arkadaş biraz saf mı?

Mat + fee olayı en mantıklısı gibi gözüküyor ama epic çok kaliteli bir itemın matlerini biz toplasak o itemı 600g+ civarına satabilirmiyiz?/alan olurmu?

Ah kullanmasını biliyorum yinede sağol :)

Herb. + Alc. alt karakter açma fikri aslında aklımda ama zor geliyor ya...
Sosyal ağlarda paylaş

Alt karakterde yan meslek açmanın tek zorluğu, alt karakterde de level alman gerektiği :)

Alt karakterim ile alchemy aldım, skill i 150 nin üstüne çıkarmam için level20 olması gerekiyormuş :P

Edit: Item eğer epicse tabi 600g+ bir fiyata satabilirsin. Ama oynamış olduğun serverın durumuda önemli, yani AH'de Dark Iron Helm yada Lionheart Helm falan varsa ve bunlar dediğin fiyat arasında satılabiliyorsa çok rahat satarsın 600g+ fiyata.

Geçen gün libram lardan birini Trade kanalı ile satmaya kalktım. Söylediğim fiyat AH deki fiyatından 5g altıydı, herkes whisp attı direk alıyorum falan diye.

[ Mesaj 13 Mart 2006, Pazartesi - 09:17 tarihinde, Ringeril tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...