Finrod Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Efsaneye göre, yahudileri düşmanlarından korumak isteyen Haham Loeb,kilden bir adam yapmış ve ona Golem adını vermiş. Google da falan arattım ama birşey bulamadım.Bu efsane hakkında bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırlarsa çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Bilgi kaynağımız www.wikipedia.org gururla sunar (fekat buradan öğrendiği iki üç bilgiyi olayların tümüne hakim olmadan alıp millete satmaya çalışarak ukalalık yapanları kınamayı da borç bilirim) http://en.wikipedia.org/wiki/Golem Ana metin içerisinde golem'in ne olduğu ve bahsettiğin Prag efsanesi de mevcut. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Finrod Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 çok teşekkürler fakat türkçe kaynak yokmu yaw :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 X-Files'ta duymuştum ilk kez :) Golem'leri dantastik dünyadan şeyler sanardım ama meğer gerçekten olduklarını öğrendiğimde biraz bakındım. Yahudilerin yaptıklarını vs. kısaca Wikipedia yazan 2-3 bilgiyi edinmiştim bende. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar