aquila Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 once insan... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Dünya vatandaşıyım ben. Globalizm'e inananlardanım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 turkce ezan belki olurda, turkce bismillah veya kelime-i sahadet hos olmaz. arapca olunca daha bi gaza geliyo insan. yoksa ise baslarken allahin adila basliyorum demem ben... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 ya müslümansin ya türksün secimi cok sacma bence. birisi inanc, birisi bagli oldugun millet. cok alakasizlar yani. müslümanligin hangi sartinda var anlamadigin dualari okumak? hangi mantik, bir tanrinni insanlardan kendi anadilleri disinda bir dille ona ulasmasini bekler? arapcanin nesi kutsal ya bu kadar? arapcayi tanri yapti sanacak gören. kur'an bir arap'a yollandi diye, bu arapcayi kutsal mi yapiyor simdi? islam'in peygamberi laz olsaydi, "Haçan allahun adiylan paşlayrum" denmesi gerekecekti o zaman. sözde puta karsi bir din islam, her sey putlastiriliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 kutsallikla ne alakasi var? anlamini bildikten sonra istersem rusca soylerim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Ben anlarım, dili farketmez. Siz duanızı edin yeter. [ Mesaj 16 Mart 2006, Perşembe - 04:39 tarihinde, elaidi tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 said: ya müslümansin ya türksün secimi cok sacma bence. birisi inanc, birisi bagli oldugun millet. cok alakasizlar yani. Seçim yapma meselesi değil, hissetme meselesi, kişiler hayatlarını kimliklerine göre yaşar. Bireyin birçok kimliği olabilir, birey bunları kendisi için öncelik sırasına göre yaşar. (Alt kimlik, üst kimlik tartışmasının da çıkış noktası budur) Birey kendisini "önce müslüman" görüyorsa dini hayatının merkezine koymuş demektir, her attığı adım dine göredir, dini olduğu gibi kabul eder, en ufak bir değişikliğe tahammülü olmaz. Ama "önce Türk" görüyorsa din onun için bu dünyada diğer taraf için bir araçtır, önemli olan kendi öz vatanı, milletidir, vazifelerini yerine getirdiği dinin Arapça gibi bambaşka bir dilin tekeline girmesine göz yumamaz, onun kendi vatanında daha kolay anlaşılması için Türkleşmesi gerektiğine inanır ki bu sayede her Türk ne dua ettiğini, taptığı Tanrı'nın kendisinden ne istediğini arada şeyhler, dervişler olmadan birinci elden öğrensin. Ha bir de "önce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı" olanlar vardır ki onların bu üstteki iki grupla da alakası yoktur, onlar doğar, yaşar ve ölür, vatana, millete tek hizmetleri eğer erkeklerse 15 ay askerlikten ibarettir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FIRAT Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Türkçe bence de en iyisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 akp ezanı türkçe yapıcakmış tekrar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Zombi topik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DraculaVigorous Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Türkçe ezanla ilgili hiçbir bilgisi olmadan yorum yapanlara bilgilendirme amaçlı: Zaten Ezan 1932' de Türkçe okunmaya başlandı. Menderes iktidarında Arapça'ya da tekrar izin verildi. http://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrk%C3%A7e_Ezan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 sg-1 madem hortlamış topiğe mesaj atmışsın şey diyim o zaman: önce insansın. ne önce türk, ne de önce müslüman. ikinciyi geçtim de ilki bile garip bazı bazı. önce insansın. her şeyden önce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Eee? Ben hayvansın mı demişim? Bu şeye benzemiş, ben diyorum ki "elma mı armut mu?" sen diyorsun "bence meyve". Ben o mesajda elmanın armutun meyveliğini tartışmamışım ki? [ Mesaj 26 Temmuz 2007, Perşembe - 05:10 tarihinde, sg-1 tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 "sana sordukları zaman önce nesin diye: önce insanım de." yi içeriyordu o mesaj. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Tamam, öyle derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 ohoo tamam. kasıyorum ben öyle. gereksiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Evet öyle. Sen o mesajın amacını kavramamışsın. Temel davranışlardan bahsetmiyor o yazı, sosyal-toplumsal bir mevzu. Elbette hepimiz önce insanız, ama sonra dağılıyoruz hepimiz tercihlerimize ya da doğuştan gelen bağlarımıza göre. O yazı bununla ilgiliydi, ama sen konuyu homo sapiens'e götürdün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 hayır, sen o konuyu önce türküz' e getirdin. önce türk değil, önce insanız dedim ben de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 "Önce insanız" günümüz toplumlarası ilişkiler/devletler arası politikalar için fazla romantik kaçmıyor mu? Ve hatta günümüzde toplumların kendi içinde bile? [ Mesaj 26 Temmuz 2007, Perşembe - 05:22 tarihinde, sg-1 tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 önce türk'üz biraz faşist kaçmıyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Ohooo, her Türk'üm diyen faşist o zaman hocu. "Ne mutlu Türk'üm diyene" ve "Hayatta yegane varlığım ve servetim TÜRK olarak doğmamdır" diyen Atatürk faşistler kralıdır o zaman. Önce Türk'üz, bunu reddedebilir misin? Bu bir gerçek. Dinini değiştir, ideallerini değiştir, ama değiştiremeyeceğin birşeydir Türk olman. "Ben önce Türk değilim, önce insanım" demek romantikliktir sadece, gerçek dünyaya uyumsuzdur. Faşistlik ölçüsünde değil ama, Atatürk milliyetçiliği ölçüsünde Türklük'ünü savunmak gerekir. (Ümmetçiliğe karşı bir panzehirdir hem de. Misal, ben hatırlamıyorum Tayyip'in ağzından "Ben Türk'üm" diye bir söz çıktığını.) [ Mesaj 26 Temmuz 2007, Perşembe - 05:37 tarihinde, sg-1 tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 www.nihalatsiz.org = Önce Türk'üm. www.harunyahya.org = Önce Müslüman'ım. Kolay gelsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 önce türküm önce müslümanım deyişleri tamamen sapkınlıktan ve kapasitesizlikten ortaya çıkan iç kıyaslamasının eseridir. öncelikle, türk bir ırktır. ayrıyeten türkiye topraklarında yaşayan herkes de türktür. bunun dışında, müslüman da islam dinine mensup kişidir. bu iki kavramın ve alanlarının zerre kadar alakası olmamasına rağmen bir sıraya konmaya çalışılması büyük talihsizlik. müslümanlık'ta türk olmayı gerektiren şeylere karşılık olarak hiçbir şey yoktur. aynı şekilde türk olmanız da müslüman olmanızın önüne geçemez, çünkü farklı kavramlar bunlar. "ya müslümansın ya türksün" "ben önce müslümanım, sonra türküm" diyen insanlara bu sebeplerden dolayı acıyorum. ancak ve ancak çocuk kandırmak için o şu bu gibi kurslarda söylenebilecek sözlerden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 önce insanız romantık kacmıyor hiçte. "önce insanız fazla romantık önce türk olucazki keyfimize bakalım" ise kolaya kacmak ve ırkcılık oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Hem turk hem muslumanim= http://www.ulkuocaklari.org.tr/index.asp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar