Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

feriştah


ninjaturtles

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar 4-5 gün evvel su kaplumbağası aldım adını da feriştah koydum fakat sorunlarım(ız) var.plastik kapta besliyorum, yaklaşık 40 cm genişliğinde 12-13cm yüksekliğinde. yarısını su, yarısını da gölden alıp getirdiğim taşlarla doldurdum.

feriştah benden acayip korkuyor. kafasını sokmak için yuvasındaki çakıl taşlarını kazıp içine kafasını sokuyor neden böyle yapıyosun lan kızım diye haykırasım geliyor halbuki şefkatli yaklaşıyorum.ilk aldığımda suyunu az koydum sonradan yüzsün diye çok su koydum, suyun yüksekliği yaklaşık 7-8cm şu an.

yuvasından çıkarıp masamın üzerine falan bırakıyorum, bi yerlere tırmanmaya çalışıyor, bakıyor yoruluyor uyuyor.

sorularım:
1) yuvasının büyüklüğü ne kadar olmalı ?
2) yuvasındaki suyun yüksekliği ne kadar olmalı?
3) feriştah kız, yumurta bırakır mı?
4) yuvasındaki çakıl taşlarını kazıp, kazdığı yere kafasını içine sokması normal mi?
5) 1 yılda ne kadar büyür bu hayvan?
6) ne kadar yaşar?
7) ne gibi hassasiyetleri vardır bu hayvanların?

sorularıma cevap bulursam feriştahımı daha süper yaşatabilirim,

işte bu da resimi, masamın üzerinde gezerken çektim:

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
hmm kaplumbağalar için satılan akvayum veya kaplar mevcut. onlardan alırsan rahat edersin fakat kaplumbağa büyüdüğünde değiştirmen gerekiyor. o kaplar veya akvaryumdan alırsan kaplar / akvaryumlarda suyun ne kadar dolu olacağını gösteren çizgiler oluyor. ama eğer yoksa kaplumbağanın kendisini biraz geçecek, fakat çok fazlada olmamalı. tabi birde büyük ve güneşlenebilmesi, dinlenebilmesi için büyük bir taş koyman gerek. yumurta mı hmm, bence bir eş bul :) hmm kaplumbağalar bazen korkup kafalarını içlerine veya taşların altına sokabiliyor, normal. kaplumbağalar türlerine göre büyüyor. çok yavaş büyüyende var, daha hızlı büyüyende. kabını susuz bırakmassan, kabını sürekli temizlersen ve gerekli ilaçları kullanırsan çok iyi olur. ayrıca kabuk değiştirme zamanında yani kabukları yumuşadığındada çok fazla ellemessen iyi olur. zaten çok fazla ellenmemesi gereken bir hayvan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...