Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

gitar ikilemi

shapshal

Öne çıkan mesajlar

beyler gitar alıcam ama delirmek üzreyim, bana bir çare.
thrash-power metal çalıyorum.
aklımda ibanez'in
-s470
-s520ex
modelleri var. özellik single manyetik dışında bi farkı yok sanırım, tip vs. farkı var.ama bir türlü karar veremedim hangisi.s520exin tipi çok hoş ama onun da inlaylerinin olmaması beni rahatsız eder çalarken. siz hangisini önerirsiniz,sizce s520exe alışılır mı,100 kaatlık fark verilir mi,bunlardan başka bunların fiyatına yakın önereceğiniz var mıdır vs.?
Sosyal ağlarda paylaş

inlay olayı çok dert edilcek bişey değil cidden. zaten bi süre sonra ihtiyacın kalmaz. dediğin gibi çok benzer gitarlar , single manyetik dışında ciddi bi farkları yok dediğin gibi, ama s470 alıcaksan en son 2005 modellerinden al. çünkü eski modellerin manyetikleri powersound , yeni modellerin inf . inf ler bi nebze daha iyi manyetikler ve yeni modeldeki köprü sistemi çok daha iyi. (inf manyetiklerin üstünde yazar inf diye ordan anlarsın yeni model mi değilmi). eğer single sorun değilse senin için s470 i tercih et , 100 kaatlık bi fark yok çünkü. tabi iki gitarıda bi denesen bi arada daha kesin sonuçlar alırsın
Sosyal ağlarda paylaş

ya şöyle single manyetik farkı derken,
o manyetiğin distortiona "yumuşatıcı" bi etkisi olur mu?
s520ex'te de clean tonlar nasıldır?

yani genel olarak distortion kullanıcam tabi ama cleani de çok kötü olmasın istiyorum. bir de s520ex'in şekli çok karizma :)
Sosyal ağlarda paylaş

bi tanesinde single manyetik var diosun, ben ibanezlerden anlamam, o sölediin modelleri de bilmiorum ama tahmin ettiğim kadarıyla single ortada bulunuo. hb single hb die diziliodur. o yüzden sen distortionla ritm atarken zaten senin manyetik switchin bridge de yani humbucker manyetik de olacaktır. yumuşatma gibi bişeyi olmaz. clean tonunda istediin karaktere bağlı olarak ortada single ın durması sana daha çok bi ton opisyonu sunar haçan =) şahsen beni ortada single manyetik bulunması rahatsız eder. 2 humbucker her zaman en iisi =)
Sosyal ağlarda paylaş

evet oda bi etken. ortadaki single rahatsız edebilir belki. tabi zamanla aşılır bu problem çok büyük bişey değil. ama clean ton olarak daha güzel şeyler elde edebilirsin hemde ton yelpazen geniş olur. ama ben kendi adıma mesela çift humbuckerlı bi gitar alırdım , singlelar dip gürültülü oluyor tabi birde. ama cleanlerde tabi performansın daha iyi olur. zevk renk meselesi bunlar hep yani kendine uygununu seçmen lazım :)
Sosyal ağlarda paylaş

single manyetigin ayri kendine has bir tonu var, ben acikcasi h-s-h tercih ederim. denildigi gibi ton yelpazen daha genis olur. ancak ilerde "aha ben su tür calacagim, su tür ton istiyorum" dedigin zaman h-h falan daha cillop olabilir. bende ibanez rg1570 var, h-s-h dizilimli manyetikler, rahatsiz etmiyor. single da clean calarken cok hosuma gidiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...