Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

mavi ekran??

Kartan

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar henüz alınan bir bilgisayara (özelikleri yüksek ama şu anda bilemiyorum) işlem yoğunluğu olduğu zamanlarda mavi ekran geliyor(windows xp).dikkati çeken "driver_corrupted_pool" yazması...harddiskde sorun yok,çünkü birkaç kez değiştirildi ama bu sorunu çözümleyemedik.bu sorunun nedeni ne olabilir sizce?işin garip tarafı servisin dahi sorunun kaynağını alamayıp kasayı alışımızdan sonra "e tabi mavi ekran gelecek,benim bilgisayarda bile 2-3 günde bir geliyor!!!" demeleri... :)
Sosyal ağlarda paylaş

gerçekten çok genel, hata ekranında ayrıntı vermiyor mu hangi işlemin buna sebep olduğuna dair? kesme isteği seviyesi yüksek (irql) olan bir işlemin hatalı hafıza konumuna adreslenmesi sorunu bu.

hatanın sebebi bir sürücü de olabilir, hafıza çipi (ram) de. içimden bir ses hafıza çipi diyor ama yanlış yönlendirmiyeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

@doruk
evet bol arkaplan programı var ama aşırı değil.zaten bu sorun birkaç işlem beraber yapılırken geliyor.(ram 1 gb; 3,4 ghz p4)örneğin download yapılırken üç işlem daha yaparsam...ilk başta hard disk düşünüyordum ama şimdi ramden şüpheleniyorum
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...