Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

pci express grafik kartına geçiş ve ona uygun anakart

Mirage

Öne çıkan mesajlar

bugün biraz bakındım etrafa da, her yerde aynı şey yazıyor. agp ekran kartları gittikçe azalıyor. yeni kartlar pci e olarak çıkıyor. pci e için yapılan kartın aynı modelinin agp versiyonu da çıkıyormuş bazen, ama aynı performansı vermiyormuş doğal olarak. belli bir süre sonra agp destekleri daha da azalacak, pci e iyice yayılacak deniyor.

her neyse, ben de yeni ekran kartı almışken agp almam artık. pci e alınca tabi anakartı da değiştirmek de gerekecek. eh anakart değiştirince benim eski işlemciyi de değiştirmek iyi gider, şöyle kralından bi amd mesela.. uzun zamandır donanımla ilgim olmadığı için yeni kartlar hakkında hiç bir fikrim yok. ekran kartları hakkında bir iki yeni konu var zaten. geforce 7800 gs öneriliyor galiba. ama ekran kartları hakkında kaynak çok, asıl sormak istediğim anakart.

iyi bir upgrade için hangi pci e kullanan hangi anakartları önerirsiniz? fiyattan dolayı intel yerine amd tercih ediyorum, fiyatı da mümkün olduğunca uygun olsun tabii. =)
Sosyal ağlarda paylaş

çok teşekkürler, inceledim epey yorum okudum. cidden en tavsiye edilen anakartların başında geliyor bu. işlemci olarak da 3200 amd athlon alacağım sanırım.

şimdi sıra geldi ekran kartına. 200-250 (max 300) dolar arası bir kart lazım efenim. pcie olacak tabii ki.
Sosyal ağlarda paylaş

ekran kartina da karar verdim sayilir.

HIS X850XT IceQ II Turbo 256MB PCIe

hem performansta x850 platinum edition'larla nerdeyse aynilar, hem nvidia 6800 ultra'larda asagi yukari ayni fiyatta (hatta daha ucuz) olmasina ragmen performanslari cok daha iyi, bariz bir üstünlügü var.

sogutmasi mükemmel ve sessiz. HIS'i zaten severim, icime sindi.

sonuc olarak:
bu ekran kartini
yukarda tavsiye edilen MSI anakarti,
ve 64 bit amd athlon 3200
almayi düsünüyorum.

biraz arastirdim, illa minimum 350w power supply istiyor bu ekran karti. bende ayrica audigy2 ses karti da var, epey kasa fani falan var. power supply'lar tek basina cok pahali, 400w güzel bir power supply ile gelen bir kasa almayi düsünüyorum. benim su anki kasa epey kiytirik bir sey zaten, hava akimi falan acisindan kötü. kasa tavsiyesi istiyorum anlayacaginiz (power supply ile birlikte). ikisi birlikte 100 euro'yu gecmesin, dolar bazini bilmiyorum ama 125 dolar falan ediyor herhalde.

[ Mesaj 09 Mart 2006, Perşembe - 16:09 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...