Korax Mesaj tarihi: Mart 11, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2006 eheuh,süfer annem yine bi celallendi ben onun mokuyla pisliiylemi uğraşcam diye :D neyse artık annemide alıştırıcam bi şekilde eheuh,inşallah yarın alıp geldiğimde kapıdan beni eve almamazlık gibi bişey yapmaz :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Metakuso Mesaj tarihi: Mart 11, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2006 pitbull boxer kırması bi köpeim var. çok ii bi heyvan. 6 yaşında. aldığımda 6 aylıktı. biraz hiperaktif ama acaip akıllı,sadık ve şirin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mart 11, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2006 Annem ya köpek ya ben bu evden giderim falan dedi azönce ehaeah çok hırçınlaştı annem busıralar,bakalım yarın neler olacak :) acaip heyecan yaptım yauvv :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 Geldi köpeeeem :) yaşasın :) bizimkilerde sevdiler hayvanı hemen :) hala isim bulamadım ama,siyah,ilerde koyu kahverengi olacak köpecik :) bana isim tavsiyeniz varmı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 of resimlerini gördüm acaip tatli birsey ben de istiyorum aynisindan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 ahah hayallerim:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 sana yok :D resimleri koyiim burayada kopeemin resimleri not:resimleri direk koyamadım,nalet olsun sana tripod [ Mesaj 12 Mart 2006, Pazar - 21:41 tarihinde, Korax tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 ohannes cok sirinmiş yirim yirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 eheuh eyvalalh :) buarada bernard'ın salyası acaip olur yav :) biraz mızmızlanmaya başladı simdi,yanına 2.5 lt sıcak su dolu pet şişe koydum yaslandı yatıyo aslanlar gibi muahauh :D hala isim bulamadım :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 ay canım benim eheh cok tatli sen cek cek koy resimleri bayıldım ben o kopegine:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 eheueh teşekküreler maŞallah dielim nazar değmesin :) hala isim beğenemedim :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 supermis hayirli olsun uzun omurler dilerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 maşşalah canım nazar falan değmesin :) zeytin koy adını :P [ Mesaj 12 Mart 2006, Pazar - 22:57 tarihinde, dory tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 oh$ tipe bak gris'in tabiriyle; canim benim. zeytin dedik ilk basta,sonra da zibidi demistim ama isim begendiremedik korax'a klasik kiz tribiyle, yirim ben bunu =/ [ Mesaj 12 Mart 2006, Pazar - 23:22 tarihinde, vaniLLe tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiaBLeSSe Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Cyrus olsun =oP Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 ismini gece koydum :) gece boyu uyutmadı beni dün.malak gibiyim suanda :) gece zırlamasa tamamda havlaması çok yordu beni,uyandım paso üsttende vurdular bide :D eheueh du bakalım nolcak devam etsin bakalım böyle :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Karar vermişsin madem, karar vermekle kalmayıp almışsın hayvanı, artık büyütmekle ilgili önerilere geçelim; 1) O çocuk av köpeği. Koşmak ister, koklamak ister. Günde en az 2 kez gezdirmek zorundasın başlarda -ki bu av köpekliğinden ziyade kasları henüz gelişmediği için tuvaletsel problemleri nedeniyle zaten-, 3 ayı doldurduktan sonra da aynı şekilde mümkün mertebe 2 kez gezdirmekte fayda var. Önemli nokta başta ikinize de uygun bir program yapmak, bir gün 2 birgün 1 kez gezdirirsen hayvanı da şaşırtırsın. 2 kez yarımşar saat bir kez bir saatten iyidir, ama eğer sürekli yapamayacaksan 3 ayını devirdikten sonra 1 kereye düşür yavaş yavaş ve öyle kalsın. 2) İlk zamanlarında yemeğine çok ama çok özen göster, ve günde 3 öğün ver. 2 aydan sonra 2 öğüne, ama en erken 3 aydan sonra tek öğüne düş. Ben benim oğlana yemek hazırlarken ilk 2-3 ay ölçeklerle gramajlarıyla hazırladım, dana gibi oldu büyüyünce. Asl gelişimini etkileyecek dönemde şu anda o, gıdasını eksik bırakma. Bunu vitamin protein dengesi anlamında söylüyorum, daya eti yedikçe yesin anlamında değil ;P Ona şimdi vitamin de lazım, karbonhidratta proteinin yanında. Uzun vadede -min. 3 ay sınırını atlayınca- hazır kuru mamaya geçebilirsin, o zaman da gidip marketten alma mamasını Hills veya Eukanuba kullan veterinerden alıp. Benim önerim Eukanuba olur. 3) Eğitim önemlidir, çok önemlidir. O hayvan seninle yaşamayacak sadece; bütün apartmanla ve/veya komşularınla yaşayacak hayatı boyunca. Sen sevginden dolayı şımarıklığına göz yumabilirsin ama üst katında oturan huysuz teyze veya alt kattaki emekli albay katlanmaz. Hiçbir zaman şımarıklığa, dengesizliğe izin verme. İnsanlarla iletişiminde yavşaklık sınırına ulaştırma ve başkasından komut almasına izin verme ama insanlara saldırmasına -2,5 kgken bile olsa- asla, asla, asla göz yumma, hoşgörü gösterme. Öyle ki ileride birine saldıdığı zaman suçun köpekte değil saldırdığı amutta olduğundan emin olabilesin. 4) 3 e bağlı olarak, eğitim sürecine iyi karar ver. Tuvalet eğitimi hemen, temel eğitim 3 aydan sonra başlar. Hayvana boşuna işkence etme 1,5 aylıkken oturmayı öğrenmesi için. Öğrenir çok büyük ihtimalle ama dert o değil; o dönemdeki amacınız birbirinizi tanıyıp yakınlaşmak, sevmek olmalı karşılıklı. Eğitim disiplin ister, disiplin alışmamış hayvan ve insanda tepki yaratabilir. O yüzden eğiime başlamadan birbirinizi tanıdığınıza, sevdiğinize emin olun. =] İleri eğitim için en az 6 ayı beklemen lazım bence. O zamana kadar temel eğitimi oturt, ama 1 yaşından sonra artık eğitim yalan olur büyük ölçüde, çok geç kalma o yüzden. Eğitimde en önemli nokta senin zamanın. Eğer veremeyeceksen eğitimi -ki kolaydır, ben oğluma kendim temel eğitim verdim, otur yat gel bekle izle komutlarını hem sözlü, hem el işaretleri ile, hem de düdük komutlarıyla uyguluyor aslanım kaplanım- bir uzmana verdirt, ama mümkün mertebe yanında ol eğitim sürecinde. Temel eğitim kolaydır, her ikiniz için de kolaydır; ancak zaman ayırmanız şart. Ciddi bir zaman bu da, günde en az 3-4 saat gibi bir süre yaklaşık bir ay boyunca. Ancak ileri eğitimi kendin vermeye kalkışma. Çok tehlikeli; yanlış anlaşılma sonucu psikopat bir hayvan yetiştirmen bile olası. Kaldı ki şartta değil ileri eğitim bence, sana kalmış. 5) Bakım; tüy sorunu çok başını ağrıtacak. Özellikle annenle birlikte yaşadığını ve annenin ilk etapta hayvana ters tepki vereceğini düşünürsek. Düzenli fırçala, en az iki günde bir tüylerini elden geçir. Asla çok sık yıkama, bence ideali senede 2 dir, ama bazı ev köpekleri ayda bir bile yıkanır. Eğer anneni rahatlatmak için sık yıkayacaksan şampuan kullanma yıkarken, çoğu zarar köpek şampuanlarının bile. Yıkadıktan sonra çok kötü kokar, özel köpek deodorantlarından bulundur mutlaka her yıkama sonrası için. Mümkün oldukça kuru şampuan kullan, susuz olarak temizle hayvanı fırçalayıp. Tüylerini fırçalamayı ihmal edersen hem fazlaca dökülür hem de parlaklığını kaybeder. Ciddi yıkamalar sırasında da özel köpek şampuanları kullan -bebek şampuanı da olur, ancak köpek daha iyi- ve tercihen amaca yönelik olarak mesela anti parazit şampuanlarını falan seç. 6) Aşılarını düzenli takip edeceğine eminim, ama önemli bir nokta daha var ki pire, kene vs.. parazitler için kullanman gereken damlalar. Onları veterinerin takip etmez, ama onun tavsiyesiyle edinip önerdiği sıklıkta kullan mutlaka. Ciddi hastalıklara yol açabilirler. Ha bir de, kene çıkartmayı öğren bir an önce ;P 7) Sev onu, o seni sevecek. Güle güle büyüyün beraberce, mutluluklar dilerim ikinize de =] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 çok teşekkürler tavsiyeler için :) veterinerim çok yardımcı oluyor aynı zamanda arkadaşım olduğu için :) gayet güzel gidiyo bugun.ilk gece hiç uyutmadı ama dün gece gayet rahat mutlu uyudu :) sesi çıkmadı.uyandığımda yorganı bile aşşağı çekiştiriyodu bide :) yalnız uyuz olmus sanırım,onu yarın veterinere götürücem,iyi huylu bi uyuzmuş,ilaçlı suyla yıkanması gerekiyomuş,veteriner halledicek yarın,kist ilacını vericez,şuan için evden dışarı pek çıkartmıyorum,hatta hiç.çünkü hiçbir aşısı yok henüz.ama güzel gidiyo herşey :) teşekkür ederim tekrar yardımlar için :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 ismini gece mi koydun? aferin, simdi her gece diyisinde üstüne atlar, onu cagirmadigin halde hehe =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 hadi lem :) hiçte bikerem gayet iyi havlamıyo nazar değmesin :D isal oldu sadece biraz,oda ilaçlı suyla yıkadı veteriner oyüzden biraz üşüdü,patates falan haşladım eheauh,yedirdim ondan biraz.toparladı bakalım biraz oyun moyun oynamaya başladı iyice hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 ulen ne patatesi , kuru mama versene baska hic bisi vermene gerek yok yavruyken. sadece premium bir kuru mama ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 kuru mama dediğin hazır olanlar mı? ya ben onların cok zararli olduklarını duydum, "sen ne yiyorsan onu ver yesin" legbranin kopegi patatesli bezelyeden, yayla corbasına, yogurtlu makarnaya kadar bizimle birlikte herbişeyi yiyor;) sonra da agzını yuzunu kendi siliyor hehe bu arada Gece'ye geçmiş olsun diyelim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 dory aksine ev yemekleri mamadan daha zararli duruma gore. yavruyken kuru mama cok onemli , gidip market mamasi almiyacaksin tabi :p cogu mama mezbahadaki atik etlerden yapilir ve bunlarin fiyatlari daha ucuzdur. ha sunuda soyliyeyim ucuz ve iyi mama yok turkiyede. ama eukanuba , hills , nutro choice, pro plan gibi mamalar premium mamalardir, normal etlerden uretilir ve kopeginize gereken herseyi bu kalsiyum olsun,vitamin olsun yeterli derecede verir. legbranin kopegi kac yasinda bilmiyorum ama yavruyken yeterli veya fazla alinan kalsiyum kemik yapisini bozar kopeklerde. bide dory, ev yemegi verilen kopeklerin tuyleri kuru mamaninki gibi parlamiyor , ayrica kuru mama tuy dokulmesini minumuma indirir. kopegi 1 bucuk yasindan sonra ev yemegine donenler var sorun yasamiyorlar cunku kopekleri gelisimlerini tamamlamis ama yavruyken ev yemegi asla vermeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Kuru mama yiyebilecek kadar gelişmiş bi diş yapısı yok hala hayvanın süt içiyo inadına :) ama süt vermedim sade kuru mama ve yanında biraz patates verdim işte dediğim gibi.Düzeldi birazcık daha iyi.Ellerinizden öper :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 koraxcim eger kuru mamayi yerken zorlaniyosa seyde yapabilirsin , hill's in konserve mamalari var , lapa gibi. bi sure onlardan kullanabilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar