nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 tamam ikna oldum ve de g.t olmuş da olabilirim :) ama bence public demek çok daha açıklayıcı oluyo. en azından genel gibi 7-8 tane anlamı yok
NuKe Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 tamam işte public kamusal demek dedik ya. ha sen dicen ki kamusal da hırtça dicen e o kadarı her dilde. saf dil yoktur zaten. ama "çok pahalı" demek yerine "faking ekspensiv!" diyen birini(ewet yolda boyle birini gordum) de hoşgörüyle karşılayamam kusura bakma.
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 o kadar değil tabi. örnek de veremiyorum ki aklıma gelmiyo. :) neyse benimki özentilikten değil yani, onlardan da nfret ediyorum
DoruK Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 evet ya bugunleri de mi gorecektik patiler türkçeyi savunuyor helal olsun size[hline] *şak şak şak şak şak* [ Mesaj 02 Mart 2006, Perşembe - 19:04 tarihinde, DoruK tarafından güncellenmiştir ]
fastreloader Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 bde bn byle kç kdr ve çk skşk yzp snra mllti okmya kstranlra sinr oluorummmmmm... allh blalrnı vrsn açıklama [spo id=5113373]bide ben böyle kıç kadar ve çok sıkışık yazıp sonra milleti okumaya kastıranlara sinir oluyorum allah belalarını versin[/spo]
DoruK Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 telefonda zorunlu oluyor ama o.. yoksa turksel sömürüyo seni :)
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 evrensel bir dil olarak ingilizce kelimeler, ingilizce terimler kullanmak yanlış değildir.
Zeytin Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 Yabancı kökenli kelimeyle yabancı kelime aynı değil
DoruK Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 cleglaw, yanlış. git ingilizce konuş kimse bişi demez evrensel mevrensel ama eğer türkçenin içine özentilik derecesinde herhangi bir dili sokmaya çalışırsan bu geldiğin yere karşı işlediğin bi suçtur, zavallılıktır.
Kojiroh Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 artık türkçe'ye ya da türk argosuna girmiş şeylere karışmak yanlış. mesela "televizyon" yerine başka bi kelime uydurmaya kalksan, halkın bu kelimeye alışması çok uzun zaman alcak. türkçe'yi kurtarmak için, her yabancı kelimeyi saf türkçe haline getirmeye çalışırsak halimiz yaman; divan edebiyatı sanatçıları da farklı dil kullandılar ve halk anlamadı, sonra al sana sınıf ayrımı. yapılabilcek şey; teknolojik olmasa bile (zira teknolojide, bi şeye, onu geliştirenin dilinde isim verili genelde. behçet hastalıı ya da frekans gibi) genel anlamda, dilimize yerleşme ihtimali olan kelimeler yerine türkçe olanlarını kullanmak. "hadi bye görüşürüz." demek yerine "hadi görüşürüz." daha mantıklı; zira bi kere "bye" ya da "görüşürüz" diyosun, ikisini bi arada kullanmak anlatım bozukluu, bi de "bye" türkçe diil, o yüzden "görüşürüz"ü kullanmak en akıllıcası. [ Mesaj 02 Mart 2006, Perşembe - 20:08 tarihinde, Kojiroh tarafından güncellenmiştir ]
matama Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 simdi selamun aleykum arapcada merhaba arapca degil mi saf arapca:) ingilizceden turkcesi olmayan bir kelime sorulmus yani bunun pek konuyla alakasi yok ama georgous varki arapcada yoktur:) neyse sunu diyorum ben oturup hey man whats up demekten bahsetmiyorum. Ama uyum yerine adaptasyon dedigim zaman bunun turkceyi bozmak olduguna inanmiyorum. Cunku zaten uyumda turkce degil ve bu sekilde dilimize girdi.
aquila Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 asimilasyon diyoruz biz ona halk arasinda, once dilden giriyolar sonra kultur, sonra bi bakmisin ben yokmusum amerikali olmusum oluyo...
Ancalagan Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 yaw globalleşen dünyada normaldir ... ve evet bütün dünya türkce konuşmicana göre ne yazikki ingilizce :)
DoruK Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 abi normaldir globalleşiyo dünya. hepimiz homo olalım hem amerikalılar da homo.
KaMoNJuK Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 Dil bir Milletin En Temel kavramıdır bana göre olaya basit caplı bakmamak lazım
Öne çıkan mesajlar