Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

turkce kullanma meselesine farkli bir aci.

matama

Öne çıkan mesajlar

tv dizisiyle oluyorsa tek sorun halkın salaklığıdır ve özenti olmasıdır. ama gereklilikten dolayı kullanan insanlar da var. örneğin öyle duyguların olur ki ya da öyle bir olay olur ki türkçeyle açıklayamazsın. ama ingilizce çok zengin bi dil ve ben kendimöi o şekilde ifae edebiliyorum. o da ingilizce bilen ve beni terslemeyecek çok yakın arkadaşlarıma. yoksa herkese see you demem.

gerçi arkadaşıma da demem ya neyse :)
Sosyal ağlarda paylaş

türkler islamiyet'le tanışana kadar kendi saf ve bozulmamış dillerini kullanmışlardı ki o dil bu gün kullandığımıza baya benziyor.

yani şu ki bu gün alp er tunga sagusunu okuduğumuz da anlayabiliyoruz ama islamiyet'ten sonraki türkçeyi arapça ve farsçaların girmesiyle pek anlayamıyoruz.

dil devrimininin çıkmasının sebebi de budur.yönetimin osmanlıca halkın türkçe konuştuğunu herkes biliyor.atatürk saf türkçe ile bir mektup yazıyor ve türkçe konuştuğunu sanan halk bile anlamıyor :) bunun üzerine çalışmalarla orta asya'da kullandığımız türkçe'ye benzetilmeye çalışıyor ama gene de dilimizde arapça ve farsça kelimeler kalıyor.

ilerleyen zamanlarda fransızca ve ingilizce giriyor tabii ki .
Sosyal ağlarda paylaş

farkındayım durumun ama siz cidden şaka zanneditosunuz sanırm bu see you diyen insanları, çevrenizdeki 3 kişiden 1 i kullanıyo bunları ve gayet normal karşılıyolar. üniversitede etrafa bakın farkediceksiniz. bugun konuşurken "burası public bir forumdur" demek yerine burası "herkese açık bi forumdur"
demen en fazla fazladan 1 saniyeni alır ve eminimki insanların kaçamak olarak kullandığı public forum o yeah demektense özgün biçimde türkçe kullanarak yazmış olman senide mutlu edicektir, şahsen beni eder
(özür dilerim evden çıkıyorum, tartışmaya devam etmek isterdim, daha sonra kalırsa üstte dönerim tekrar ;)

[ Mesaj 02 Mart 2006, Perşembe - 18:21 tarihinde, wildpervert tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...