fastreloader Mesaj tarihi: Mart 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2006 selam şu aralar yeni makine almayı düşünüyorum.. amatör amaçla kullanacağım ama kaliteli olması da benim için önemli. fiyat ise önemli bir diğer etken... bir model tavsiyesi yaparsanız sevinirim... çalınmadan önce hp 935 vardı 5.1mp. çekim kalitesi de bayağı iyiydi.. makro çekimi falan da vardı... ama aşırı pil yiyodu neyse çalındı artık onun için yapacak bişey yok. tekrar makinaya dönersek, öyle 17" lcd ekranlara lüzum yok.. görüntüyü seçebilmem, ama yine de seçmek derken öyle siluet gibi de olmasın tabiki.... bir de bende analog vardı baya güzel büyükcene bişey eve taradım ama bulamadım yarın gunduz gozuyle tekrar bakıcam.... ha söylemek istediğim şey, analog makinalarda fotorafları görmek flan biraz masraflı oluyor.. fotorafcıya git vs.... ayrıca bunların bilgisayara aktarımı sırasında birebir aktarı/m mümküm değil diye biliyorum.. bu konuda da bilgiye ihtiyacım var.... ayrıca bu analog bayadır itilip kakılmıştı bildiğim kadarıyla, lensinde cızıttırık olabilir. onların giderilmesi ya da lensin değiştirilmesi mümkün müdür? kaça patlar bu aslında konu değil cevap olarak yazılmıştı ama artık konu oldu :) teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 selam, ne tür çekimler yapmak istediğine karar verirsen eğer dijital makina seçimini yapman daha kolay olur. bunları belirtirsen sana yardımcı olmaya çalışırım. analog diye tabir ettiğin makina büyük ihtimal slr tip bir makinadır. markasına göre sirkeci'de çok güzel servis veren yerler var. onlardan yedek parça ve aksesuar da temin edebilirsin. ben 80-300mm ve 24-70mm iki tane af canon objektif aldım geçenlerde :) gayet de ucuza çıktım. filmli makinaların banyoları pahalı gibi gözükse de anlaşıp devamlı filmlerini bastıracağın bir yer bulursan sana fiyat konusudna yardımcı olurlar. artık banyo işlemi de dijital makinalarda yapıldığı için sana cd'e kayıt edip verebilirler. tek dikkat etmen gereken nokta hangi formatta resmi teslim edeceği. jpg'in hali ortada, tiff veya raw almak daha mantıklı. saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 selam, verdiğin bilgiler için teşekkürler.. makinayı bulursam bişeyler yapıcam sanırım.... peki dijital mi analog mu dersem ne tavsiye edilebilir? yani karşılaştırma yaparsak ne olur? ayrıca ne tür çekimler dersen, yani çok özel bir amaçla almıyorum, güzel an'larda çekebileceğim. manzara olabilir. ama şey var, hareket halindeyken de güzel görüntü verebilmeli. bunlar biraz daha profesyonel işi oluyor. ama en azından arabada giderken çektiğimde net çıkmalı.. bunun için ışık olayı falan önemli tabii. yani flaşsız çekimlerdede başarı olmalı. ve tabiki shutter süresinin falan ayarlanabilir olması yararıma olur... ha bir de makrosu olmalı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mart 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2006 selam, eğer manzara çekeceksen sana geniş açılı lensi olan makina lazım. ben doğada kuş resmi falan çekicem dersen sana optik zoom özelliği olan makina gerekir. ama börtü böcük çekip micro-cosmos yapıcam dersen de macro özellik şart. alacağın makinada olması gerekenler: -güzel bir macro çekim misal 3-5 santimden -optik zoom olmalı ki bence en az 8x -jpg harici raw veya tiff çekebilmeli -resmin kalitesi ve boyutu birbirinden bağımsız ayarlanmalı -manüel modu olmalı ve enstantene gibi ayarlara imkan vermeli -güneşde sönmeyen(fade-out) adam gibi bir ekranı olmalı -off konumdan hızlı bir şekilde çekime hazır hale gelmeli -çekim sonrası kısa sürede diğer çekime hazır olmalı -lens çapı piyasadaki mp canavarı olup da kaliteden yoksun olanlardan daha büyük olmalı -aa pil kullanmalı. öylece kendin yanında şarjlı pil bulundurabilirsin. bataryanın ömrü bittiğinde de pil bulunmuyor cevabını alıp yıkılmazsın. bende günlük kullanım için dandik bir kodak 3.1mp var, 2aa pil ile çalışıyor. yanımda 2 ek 2300ma pil takım ile geziyorum :p abuk sabuk bir yerde pil bitmesi hoş olmuyor. -bütün makinalar ile mutlaka deneme çekimleri yap. noise ve renk kalitesini incele. pek fazla dijital ve slr makina deneyimim yok ama aklımda olan noktalar bunlardı. eğer bütçe falan bildirirsen, makina da bakayım. hatta kafandaki makinaları söyle sana inceleyip kendi çapımız elverdiğince yorum da yapayım :) saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mart 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2006 selam, dijital mi analog mu diye sorarsan sana ilk şunu sorarım; analogdan kastın umarım slr tipi makinalardır :) daha o ucuz compact kodak makinaların devri bitti. bana göre slr tipi makinalar daha iyi şuan için. neden? güzel bir eos serisi canon alabilirsin ama o paraya ona denk bir d-slr makina çok daha pahalıdır. bir makinanın tiff çekme süresi nekadar biliyor musun :) en düşük 10-15 saniye gibib ir süre aklımda kalmış, tabi yüksek çözünürlüklerden bahsediyoruz. ama slr makina ile şip-şak süresi kadar. eğer fotoğraf merakın varsa canon eos makina alman. bunun en büyük avantajı, d-slr canonlarda af özellikli objektifleri kullanabilmen. şuan benim 2 tane objektifim var; 300mm'lik zoom ve 24mm'lik geniş açı. 2 sene sonra eos 50e'mi satıp dijital bir canon gövdesi alırsam yine kullanmaya devam edebilirim. saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Othranx Mesaj tarihi: Mart 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2006 selam, ben manzara çekimi ve gece çekimi epey iyi olan 600 700 m ye kadar bir dijital foto mak.arıyorum. ne önerirsiniz. a 510 ile a610 arasında kaldım ama onların ne farkı olduğunu da çözemedim.yardımcı olursanız sevinirim saygılar ps:selam saygılar süper gitmişsiniz,bozmayayım dedim=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mart 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2006 selam, 600-700 ytl arası olup, geniş açı özelliği olan hatta mümkün mertebe zoom için optik zoom kabiliyetli bir makina arıyoruz. şunu belirtmeden edemedim, gece çekimi için makinaların flash'ları yetersiz kalıyor. en fazla 2-2,5 metre mesafede etkililer ve onda da ışık dağılımları pek parlak değil. harici flash düşünebilirsin -ki fiyatlarının bu derece pahalı olduğunu ben bile bilmiyordum- ama bunun için de flash bağlantı portu gerekli. compact dijital makinalarda bunu bulabilmek oldukça zor. şimdi alternatiflerine bakalım :)A510 400 ytl (hepsiburada.com) Sensor = 1/2.5-inch CCD 3.2 million effective pixels Lens = 35-140mm equiv. F2.6-F5.5 Storage = SD/MMC card Dimensions = 91 x 64 x 38 mm (3.6 x 2.5 x 1.5 in) Weight (inc batteries) = 230 g (8.1 oz) Continuous Shooting = 2.3 fps White balance = 6 presets plus manual Maximum Movie Size/Frame Rate = 640 x 480, 30 secs; 320 x 240, 15 fps max 3 mins LCD screen = 1.8-inch, 115,000 pixels Power Source = 2 x AA batteries Body Material = Metal and plastic Image sizes = 2048 x 1536, 1600 x 1200, 1024 x 768, 640 x 480 Movie clips = 640 x 480, max 30 sec; 320 x 240, max 3 mins; 160 x 120, max 3 mins With audio Lens = 4x optical zoom 35 - 140 mm equiv. F2.6 - F5.5 Focus = TTL autofocus, F illuminator, 9-point AiAF or - point AF (center), Manual focus, 5cm macro mode (Wide), 30cm (Tele) Shooting mode = Auto, Program AE, Shutter priority AE, Aperture priority AE, Manual exposure, Portrait, Landscape, Night Scene, Fast Shutter, Slow Shutter, Stitch Assist, Movie, Foliage, Snow, Beach, Fireworks, Underwater, Indoor, Kids & Pets, Night Snapshot, AE compensation -2.0EV to +2.0 EV in 1/3EV steps Shutter speeds = 15 - 1/2000 sec, Noise reduction for shutter speeds slower than 1.3 sec Apertures = F2.6 / F3.2 / F3.5 / F4.0 / F4.5 / F5.0 / F5.6 / F6.3 / F7.1 / F8.0 (wide); F5.5 / F6.3 / F7.1 / F8.0 (wide) Sensitivity = Auto, ISO 50, 100, 200, 400 White Balance = Auto, Daylight, Cloudy, Tungsten, Fluorescent, Fluorescent H, Custom Image parameters = Picture adjust (Vivid, Neutral), Sharpness (2 levels), Color effects (Sepia, Black and White) Continuous = Continuous (2.3 fps*), Large/Fine with LCD off Flash = Built-in; Modes: Auto, On, Off; Slow Sync: On/Off; Red-Eye reduction: On/Off; Range (wide): 0.45 - 3.5 m (Auto ISO); Range (tele): 0.45 - 2.2 m (Auto ISO); Zoom-linked Storage = SD / MMC card, 16MB SD supplied* Viewfinder = Real Image Optical LCD monitor = 1.8" TFT, 115,000 pixels Connectivity = USB 1.1; A/V out; DC-IN Power = 2 x AA batteries, NiMH recommended (alkaline supplied), (Optional AC adapter) Other features = Spot, Center-weighted & Evaluative metering; Sound memo (up to 60 sec); PictBridge, Exif Print and DPOF compatible; Playback Histogram; Built-in speaker and microphone; Orientation sensor; Autofocus Illuminator; Optional 0.7x Wide (WC-D52),1.75x Tele (TC-DC52A) & close up (250D) converters; Optional 52mm filter adapter; Optional waterproof case (WP-DC50); Optional High Power Flash (slave) Weight (excl batt) = 180 g (6.3 oz) Dimensions = 91 x 64 x 38 mm (3.6 x 2.5 x 1.5 in) Excluding protrusions zamanlar: Power: Off to Record 2.5 Power: Off to Play Image displayed 2.1 Power: Record to Off All activity ceased 1.8 Power: Play to Off When buffer is empty, lens already retracted ~0.5 Power: Play to Off When buffer is empty, lens extended 1.7 Record Review Image displayed ~1.2 Mode: Record to Play 1.1 Mode: Play to Record Lens already extended ~1.7 Play: Magnify To full magnification (10x) ~0.9 Play: Image to Image Time to display each saved image 0.5 Play: Thumbnail view 3 x 3 thumbnails 1.1 Zoom from Wide to Tele 35 to 140 mm (4 x) 1.7 Half-press Lag (0->S1) Wide angle ~0.8 Half-press Lag (0->S1) Telephoto ~0.8 - 1.5 Half to Full-press Lag (S1->S2) LCD live view ~0.1 Half to Full-press Lag (S1->S2) Viewfinder Full-press Lag (0->S2) LCD live view, wide angle ~0.9 Off to Shot Taken LCD live view ~3.3 Shot to Shot Flash off 2.1 Shot to Shot Flash on (with or without redeye) ~ 7.0 *2048x1536 Superfine kalite. 512MB SanDisk Ultra II SD'e kayıt. 1140kB ortalama dosya boyutu. yorum: -ekranı güneşte parlıyor ve görünmez hale geliyor -viewfinder'ı optik ve resmin sadece %80'i görebiliyorsun. net değil. göz ayarı yok. -mükemmel şekild hiç bir işe yaramayan flash teknik resimler: Outdoor - Auto WB Red -0.0%, Blue 0.1% Excellent Fluorescent - Auto WB Red -0.4%, Blue -0.1% Excellent Incandescent - Auto WB Red 9.0%, Blue -13.0% Poor Flash, Virtually no color cast, very slight underexposure Wide macro - 55 x 41 mm coverage 41 px/mm (1046 px/in) Distortion: Average Corner softness: Average Equiv. focal length: 35 mm Tele macro - 81 x 61 mm coverage 28 px/mm (705 px/in) Distortion: Very low Corner softness: Mild Equiv. focal length: 140 mm Barrel distortion - 1.2% at Wide angle Equiv. focal length: 35 mm Pincushion distortion - 0.0% at Telephoto Equiv. focal length: 140 mm ISO 50 100% crop very low visible noise ISO 100 100% crop very low visible noise ISO 200 100% crop noise but usable ISO 400 100% crop noise ISO 50, 1/80 sec, F5 Daylight simulation, >98% CRI ISO 400, 1/640 sec, F5 Daylight simulation, >98% CRI PIMA/ISO 12233 standard resolution test chart artıları: Good resolution for a budget 3.2 megapixel camera Bright, vivid - though natural - color Good edge-to-edge sharpness Useful new 35-140mm equiv. 4x zoom lens Reliable focus and exposure Lots of manual controls Excellent build quality for a budget camera Very little purple fringing Excellent flash exposures and color Good screen Excellent battery life from 2x NiMH batteries Zoom-linked flash Usable manual focus Playback histogram Excellent value for money eksileri: Images need sharpening Focus can be slow - especially at the long end of the zoom Flash recycle way too slow Minimum two-second shot-to-shot time Slow start-up örnekler: 96 mm, 1/1000 sec, F5.0, +0.0 EV 140 mm, 1/200 sec, F5.5, +0.0 EV 35 mm, 1/1000 sec, F4.0, +0.0 EV 35 mm, 1/1000 sec, F4.0, +0.0 EV 83 mm, 1/30 sec, F4.0, +0.0 EV 140 mm, 1/60 sec, F5.5, +0.0 EV 35 mm, 1/250 sec, F4.0, +0.0 EV 35 mm, 1/1000 sec, F5.0, +0.0 EV 35 mm, 1/400 sec, F4.0, +0.0 EV 83 mm, 1/800 sec, F4.0, +0.0 EV resimlerin orjinallerini burada bulabilirsin :) umarım tüm mesaj sorunsuz görünür :P saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mart 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2006 selam, senin için alternatif bakıp buraya yazarım gün içinde. tabik iyine detaylı :p umarım forumu okuyan diğer kişileri rahatsız edici şekilde sunum yapmamışımdır. saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Felix Mesaj tarihi: Mart 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2006 http://forum.netfotograf.com bu forumda baya bi yardım alabilirsin makinalar hakkında.. aktif kullanıcısı var baya ilgilenen.. www.dpreview.com ve www.letsgoditital.org bu adreslerdende ürünler hakkında detaylı bilgi inceleme vb var www.pbase.com burda da biçok makina ile çekilmiş fotoğraflar mevcut umarım yardımı dokunur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 ya çok aradım ama ümidi kesecem sanırım.... bulamıyorum bir türlü zaten benim bu fotoraf makinalarıyla problemim var hep çalınır, kaybolur vs... ya şimdi, bir şekilde ben analog makina edinecem... daha sonra da odama revizyon yapıp bir kısmını karanlık oda yapmayı düşünüyorum.. bunun bana maliyeti ne olur... renkli tab kolay mıdır? bir de dijital olarak çalışmayı düşünmüyorum(en azından bunda). çünkü o zaman pek bi esprisi kalmıyor olayın... bide kimyasalları falan pahalımış.. aldığım duyumlara göre.. neyse söz sizin efenim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 multi [ Mesaj 06 Mart 2006, Pazartesi - 22:22 tarihinde, fastreloader tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 selam, bence karanlık oda ile uğraşma. bırak bunu fotoğrafçılar halletsin. sen al canon veya nikon makina, at kendini yollara :) saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 evet zaten o iş yattı çünkü kimyasallar zehirliymiş ve havalandırma üsait olmadığı için odamda yapmam mümkünsüzmüş... ayrıyetti aranjör müdür nedir onu kullanmayı öğrenmek gerekliymiş.... neyse sonuçta bişeyler yapıcaz bakalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mrtolga Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Nicon 5600 Sony DSC-S600 yada Sony DSC-S600 Hediyeli Yine bunlara yakın fiyatlarda Canonlar var benzer özelliklerde birde Olympuslar için iyi konuşuyolar kendi lensini yapıyor falan filan diye ve özellik+fiyat olarakda baya uygun gibi, ne önerirsiniz acaba ? Sonradan dikkatimi çeken FUJIFILM FINEPIX S5600 tabi diğer saydıklarıma göre pahalı olmakla beraber kafamıda karıştırmadı değil yani :) [ Mesaj 17 Mart 2006, Cuma - 14:27 tarihinde, mrtolga tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 finepix tipine özelliklerine göre ucuz gibi gözüküyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar