Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

araba aldım...

Fistan

Öne çıkan mesajlar

hand

g serisi luks jip degildir abi. G serisi ultra offroad jipidir. Hatta luks u de iptidaidir. mercedesin muhendislik serisidir. Kilitli diferansiyel falan hep bu araba tarafindan cikmistir. Zaten GL l bildigim luxury. yalniz G serisini ureticekler aavusturya da ama gelistirmiyorlar o yuzden bitirdi dedim Mercedes G serisini.
Sosyal ağlarda paylaş

O kadar da abartma ya gören de lada nivadan bahsediosun sanıcak. G'de ne ararsan var arazi aracı olmasının yanında. Lüks diyince ne olmasını bekliyosun ki? Arazi aracı görünümünde ama araziye çıkınca altını vuracak, spor araba gibi görünücek bi jip mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Asfalt jipi iddiası oldğunu mu söyledim ya :) Öyle abuk subuk yerlerde gezebilmesi lüks olmadığı anlamına gelmez ki. Mercedes'in sunduğu her türlü aksesuarı alabiliyosun araca, içerisi deri koltuklarla dolu, bi sürü ıvır zıvırı var. Neyi lüks değil şimdi bunun? Senin mantık bu mu yani: "tasarımında zarafet yoksa lüks değildir."

[ Mesaj 07 Mart 2006, Salı - 01:21 tarihinde, Mr_Hand tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Görsel olarak lüks değil. Konsolu 93 model E serisi ile aynı.
Evet deri döşemesi var fakat iç mekanı dar ferah değil. Donanım olarakta dijital klima olduğundan dahi şüpheliyim. Ayrıca GPS gibi opsiyonlardanda aynı şekilde. Binek mercedeslerde olan info sistemi yada hifi zifi müzik sistemlerininde olduğunu sanmıyorum bir G serisinde.
Sosyal ağlarda paylaş

yeni ml gayet luks yani kusura bakma onda ne luks bulamadin anlamadim.

luks derken neyi kastettiginizede bakar yani, ahsap doseme secenegini secip, elektronik konsol yerlestirdimmi zaten luks oluyor

bide luks jip range rover'dir, yani ezelden beri teknoloji olsun dizayn olsun hep oncuydu
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi lüks kime göre neye göre? amerika'da ml burda a3 fiyatına satılıyor diye mi lüks değil oluyor? ml lüks değilse cadillac lincoln infiniti gmc hiç değil. matama'nın mantığına göre lüks suv porsche chopster olabilir ancak. yeni s serisine lüks demeyen de çok kişi var zira yurt dışında taksi olarak kullanılıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

selam,

bir kere lüks araç dediğiniz şey size yol koşullarını hissettirmeyecek araçtır ve bunu g serisinin sağlayabildiğini sanmıyorum. bunu alan arazide dolaşması gereken (iş için veya zevk için) zengin insan topluluğu. ml serisi ise hobi amaçlı ovalarda dolaşsın diye yapılmış bir araç. sınıfları kesinlikle farklı. gl ise ml'in bir üst sınıfı (e'nin üstü s gibi) şeklinde tasarlanmış.

g'nin verdiği izlenim yeter;
ben çin seddine bodoslama dalarım, çin'e de girerim :p

mercedes'in güncel modellerinden g serisini hem tasarım hem teknik olarak beyeniyorum. diğer modellerde teknik hala üst seviye ama tasarım :( ehh işte.

saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

selam,

yan profili gerçekten hoşmuş :) kardeşim belirtsinler ozaman 'aabaya yandan da bakın lütfen' gibisinden.

aşırı iri duruyor. önden de karizması devam ediyor.

arkada ise farlardan geçen gövde rengi çizgi yakışmamış. bagaj kapağının de omuz üstüne atılmış palto gibi ayrık durması bence pek hoş durmuyor. 7 serisinden alınan bir tasarım şekli. tavanın arkaya doğru alçalmaması da bence güçlü bir izlenim veriyor. kısaca yeni s serisi gerçekten güzel olmuş :)

saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

bir navigator donemine gore luks jiptir yenilenmesi lazim su an. Bir range rover luks jiptir. Luks jip bu demektir. benim icin luk budur. G serisine luks jip demek bu jiplerin yaninda ayiptir. Kaldiki G serisinin boyle bir kasintisida yoktur. Hatta gl serisinin cikma nedenide biraz budur diyim.

S serisi super olmus ya. Mercedes coupelastiriyor arabalarini gittikce ve bu bayag guzel duruyor. Audinin artik o kaba tasarimdan hafif vazgecmesi gerekiyor. Ben mesela eski a6 lari su anki son a6 lara gore daha cok begeniyorum. Ondeki o izgara butun modellerde standart oldu beni hala rahatsiz ediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

lüks jeep haaa....

o zaman bakınız, arazi performansı bir x5'i dövse de range rover sport, range rover ve son olarak discovery lüks jiptir. bunlar kabin içinde seyahat halinde bulunan insanlara bluetooth telefon, sarsmayan yürür aksam, süper lüks deri koltuk, yüksek kalite müzik sistemi, geniş iç mekan, sessiz motor, vs vs sunar.

gelgelelim g serisi veya en baba tarafından örnekle land rover defender lüks jeep değildir. bu araçların amacı araziye hükmetmek, gidilemeyen yerlere yolcularını yabancı tabiriyle "spartan" yani en az koşulda konforla taşımaktır. bu araçlarda kıçınızın alttan ısıtılması, 128435 hoparlör olması farketmez, 45 derecelik engebeli bir araziyi hasar görmeden keçi gibi tırmanıp inmek farkeder.

kaçınız g serisiyle gezinti yaptı bilmiyorum, ben 10 küsür yaşındaki bir tanesiyle de gezdim, nispeten yeni sayılacak 5-6 yaşında tahmin ettiğim bir tanesiyle de. müzik sistemi? o da ne, zaten araziye çıktığında gürültü ve motor sesinden bir şey duyulmadığı için farketmiyor. kıçtan ısıtmalı koltuk? kıçımdaki morluklar 1 haftada geçti, deri kaplı olması pek bir şey farketmiyor. zarif tasarım? hadi canım sende, koca kayaların arasında hoplayıp gacır gucur sağa sola bindire bindire giderken zarif olmasının ne avantajı var ki? g serisi bunun için üretilmiş işte, 2 günlük dolaşmamın sonunda kafamda bir şiş, bacaklarım ve kıçımda morluklar ve inanılmaz bir mutlulukla ayrılmıştım arabadan (ha geniş iç mekan mı? hoplayınca dizler aynen ön konsolla bütünleşiyor, direk dizleri gözden çıkarın, kafamı da tavanla kaç kez bütünleştirdim bilmiyorum. artı olarak o süslü ahşap döşemeler de darbeyi yumuşatacağına arttırıyor)

hand, lüks olmayan arazi aracı işte budur, öyle sünepe asfalt jipi veya "sokun iki çamura kara eğlenin" demeyen alet budur.
Sosyal ağlarda paylaş

g serisi dedigin gibi o kadar konforlu olmayabilir fakat turkiye'de jipler guc gosterisi icin aliniyor ve bu ihtiyaci en iyi karsilayan jip hala g serisi. sosyete arasinda asalet olsun karizma olsun piyasa olsun 1 numara. uretimine hala devam ediliyor ve sinirli sayida uretiliyor. ben sahsen bir g serisi gordugumde 10 tane range'e baktigim kadar bakiyorumdur, bir mekanin onune cek ve diger jiplerin ezikligini seyret. tabii anlayan anliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

hakkaten ya cep telefonu işine döndü :) artık hangi kod neyi temsil ediyo bilmiyorum :P

bu işin sonu direkt müşterinin isteğine uyan araç olacak gibi :) gidicek müşteri, "benim şöyle şöyle ihtiyaçlarım var onu karşılayan araç istiyorum" dicek ona göre olan model skalasından araba alıcak. Neredeyse tamamen kişisel sınıf gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...