Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

araba aldım...

Fistan

Öne çıkan mesajlar

her beğeniye uygun araba yapalım herkese de satalım hem tek kapı olsun hem stationwagon aile arabası hem kaslı hem şirin gözüksün .... derlerse ortaya böyle çirkin ördek yavrusu, ne olacağını kendi bile şaşırmış eblek bir araba çıkar.

bu amerikanlar iyice koptu araba yapma işinden, bu aralar yaptıkları tek sağlam şey eski muscle carları ısıtıp ısıtıp önümüze sürmek.
Sosyal ağlarda paylaş

eheh eet hatta o kadar ki rakip olmalarına rağmen ortak parça kullanıyolar bi sürü. Pazarlama stratejisi-maliyet yönetimi ıvırı zıvır falan işte. 1950lerdeki gibi karşısındakini herşeyi göze alıp karşısındakini bitirmeye çalışmak kolay deil + mantıklı bulunmuyo artık.
Sosyal ağlarda paylaş

selam,

kemer tokasıydı hedeydi hödöydü derken birçok plastik kalıbı ortaya çıkıyor. 1.8t motorların plastik kapaklarını ve hatta direksiyon simitlerini hatırlasanıza. değişen sadece logo. porsche'nin 911'de kullandığı klima ile bendeki a4'ün kliması aynı, sadece ön plastiğin tasarımı değiştirilmiş. ama tuş pozisyonları falan aynı.

bu tarz çapraz parça kullanımı birçok markada gerçekleşiyor. kimini kullanıcı fark edebiliyor, kimini ise fark edemiyorum.

bunu yapmalarının nedeni 10-15 yıl önce ortaya atılan ortak plaformda üretim mantığı. bu sayede superb(skoda) ile passat(vw) aynı şaseyi kullanıyor ve uzaktan baktığınızda zor ayırt edilebilen modeller ortaya çıkıyor. bir nevi karakterler kısıtlanıyor. bu tarz ortak platform kullanımı psa grubunda çok daha aşikar.

bence olmasaydı daha güzel olurdu. bu seferde otomobil imalatçıları maliyet artışını bahane edip fiyatları yükseltirlerdi.

saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...