Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

torrent ne önerirsiniz (adsl kullanıyorum)

Odune

Öne çıkan mesajlar

anakartımın yanması sonucu yeniden bir sistem kurma ihtiyacı doğdu son bir kaç mesajlarınızda bircomet ile ilgili bazı yazılar okudum bazı sitelerden felan banlanmış yanlış hesaplıyor diye okudum . bunun nekadarı doğrudur bende bilmiyorum ama son bir kaç haftadır bende pek fazla hızlı indirdiğimi söyleyemem. 256 bağlantımla ancak 14-15 ile indiriyordum.

utorrenti okudum iyi bir program diye geçici olarak kurduğum sistemde deneme şansı yaşadım ama ne yazıkki istediğim performansı yakalayamadım neden diyecek olursanız program açıkken internette gezinmemi engelliyor.

azureusu denemiştim daha önce ama oda bilgisayarı çok kasıyor. java tabanlı olmasındanmıdır yoksa başka birşeymidir bilmiyorum açıkçası.

sonuç olarak bunlardan farklı olarak ne önerirsiniz? yoksa bitcomete devammı edeyim?

modemim speedtouch510 (bazen modemlede alakalı olduğunu düşünüyorum)
sistem win2000
bağlantım 256 adsl sınırsız.

yorum ve önerilere açığım teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

peki siz torrent dosyalarını nerden buluyorsunuz?
siteler ya üyelik istiyor (ama üye yapmıyorlar limitimiz doldu vs diyerek) yada paralı geri kalanlarda upload/download oranın bilmemne olacak diyor.(bunun içinde 3gün dowload yaptıysan 4 gün full upload yapmak zorunda kalıyorsun)
Sosyal ağlarda paylaş

ben de kymophobia'nın tavsiyesiyle utorrent kullanmaya başladım. bikaç gündür kullanıyom ama performansını tam test edemedim.
512k sınırsız bağlantım var, boxtorrents'ten bi ara indirdiim evangelion torrentiyle 2-3 gündür download yapıyom ama 25kb/sn'yi geçmedi. eskiden bittornado kullanıyodum ve nerdeyse indirmekte olduum tüm dosyalarda hızım 30-35kb/sn falan oluyodu.

gerçi utorrent'te tam ayar yapamıyom sanırım. örneğin bleach'in yayınlandıı günlerde indirmeleri 40-45kb/sn ile yapabiliyom. diğerlerinde de öle olması lazım; ama belki seeder az olduundan 25'i geçmiyodur.
her torrent için maksimum 10kb/sn upload hızı veriyom ve torrent başı upload sayısını 4'le sınırlı tutuyom. bittornadodaki ayarlarım bunlardı ve çok ii performans alıyodum. bittornado'yu bırakmamın sebebi, hem utorrent kadar kullanışlı olmaması; hem de uzun süre beklediinizde sisteme acaip yüklenmesi.
Sosyal ağlarda paylaş

utorrent için hangi ayarlar neye etki eder? nedir nedeğildir nelere dikkat edilmeli gibilerinden bişiyler yazabilecek kimse yokmu?

bende kaç gündür shaman king indiriyorum ama pek bi 4kb üzerine çıktığımı görmedim. bu gidişle tam bi ayar yapabilmiş değilim hani online olarak ayarlarda değişiklik yaptığımda hızım değişse deneme yanılma yoluyla yapıcam bişeyler ama oda yok. neyse fikri olan?
Sosyal ağlarda paylaş

torrent için ayarlar globaldir.
kim ne derse dersin, a ya da b yazılımını kullanman indirme hızını etkilemez.
açık konuşalım, "bitcomet ile 30k indirirken azureus ile 3k görüyorum" diyenlerdeki sorun tamamen bilgisayarla alakadar. yoksa programın amacı seni torrent ağına bağlayıp çekilip gitmek.
burada iki detay var;
1. bilgisayarın seveceği istemciyi kullanmak. fazla hafıza isteyen (bitlord), java isteyen ama siz farkında olmadan javanız bozuksa yamuk çalışan (azureus), ban yememiş (bitcomet) vs bir istemci. şu an için utorrent ve shadows client en iyileri.
2. seed ve peer rakamının yanında, "network speed" olarak tabir edilen rakamı da incelemek.
misalen 5000 seed ve 13700 peer var (dünden önceki gece naruto'da vardı) bunların her bir kullanıcısının 1k upload vermesi mantığıyla düşünürsek, ortada minimum 5000k, ortalama 10.000k hız olması lazım değil mi? ama network speed 400k idi o anda. demek ki maksimum alınabilecek hız bu. bunları unutmayalım...

utorrent ayarlarına gelince;
öncelikle hattı kilitlememek için -tamamen benim şahsi görüşümdür, hatalı olabilir- 512kbağlantısı olanlar maksimum 4 torrent açın aynı anda. upload hızınız upload hızınız/2 kadar ayarlansın. %50 seed ettikten sonra seed etmeyi kessin.
sabit port kullanın. upnp açık olsun.
alternate upload hep düşük olsun. 2, 3k yeter yavaş hatlar için.
1500 kişiye bağlan demeyin, 200 kişi yeter. 100 peer'da kâfi...

bunlar yeterli olur sanırım?
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
hocam dediklerinin hepsini yaptım ama son günlerde şunu farkettim seederlara bağlanmıyor bütün ayarlarla oynadım ama bir sonuç alamadım? nedir sence problem?!

global max connection 100
maximum number of connected peers per torrent 30
number of upload slot per torrent 3
yaptım bağlantım 256 sınırsız.

yorumlarınızı bekliyorum

not: sıkıldım 4-5 ile dl yapmaya. bazı torrentler hariç nedenini bilmiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

herşeye rağmen torrent paylaşımla çoğalan bir hız sağlıyor. Yani hızın seederlar ile doğru orantılı ve genellikle torrentin yaşı ile. Benim sana tavsiyem birkaç eski dosya ile birlikte bir yeni ve popüler dosyayı çekmen (mesela ben şu anda dragon ball movie 1-4 (3-4 kb/s) ve shakugan nı shana (17-18 kb/s) çekiyorum) Ancak bu şekilde toplam hzının makul seviyelere çıkarabilirsin gibime geliyor (özellikle eski ve yavaş seeder ı az leecherı çok torrentler için) Kolay gelsin.
Sosyal ağlarda paylaş

evet tam dediğin gibi bir olaymış sorunum. arada eski torrentler hızlanıyor o yüzden 2 torrent indirmek gerekiyor eğer 20k civarında çekmek istiyorsam. bu bakımdan yeni bir torrent dosyasıyla eski bir torrent dosyasını birlikte kullanamak mantıklı oluyor.

öneri için teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...