Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

brutalla ilgili sorularım

UnnamedFeeling

Öne çıkan mesajlar

ben şan eğitiminin brutal vokale pek faydası olucagına inanamadım açıkcası .. bana kalırsa çevrende bu işi iyi yapan birini bulup onun yanında biraz pişmen onun kendini nasıl yetişrdiğini dinlemen daha faydalı olucaktır.. bu alaylılğı savunmaksa sanırım evet ben onu yapıyorum , yanlız şunu da unutmayın ki hiç bir şan hocası brutal vokal eğitimi vermez / çoğunun da bu vokal tekniği hakkında zerre kadar bilgisi oldugunu sanmıyorum.. ben olsam bol bol chriz barnes dinler kafayı duvarlara vururdum bol bol belki faydası olabilir heh..
/edit imla

[ Mesaj 28 Şubat 2006, Salı - 21:29 tarihinde, kath tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

şan eğitimi sırasında aldığın nefes alma egsersizleri nefes ve diyafram kontrolünü güçlendirir.bunları şan eğitimi almadan da öğrenebilirsin gerçi.

son post'u görmediğimden editliyorum.bu yapacağın egsersizler yine sesinin kontrölünü sağlamakta yardımcı olacaktır.onun dışında önceki sayfada jester'ın söylediği gibi gırtlağına gereksiz yere yüklenme.gırtlağında en ufak bir acı hissettiğinde vokali kes çok zararlı olduğu söylenir( en azından bana böyle söylemişlerdi zamanında :) )

[ Mesaj 03 Mart 2006, Cuma - 23:20 tarihinde, Mythisis tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

unnamedcim, brutal vocal balgamla yapılmaz. ben de yemek yedikten kola içtikten sonra balgamla efsane sesler çıkartabiliom ama bi yutkunuşta gidio. o zaman herkes brutal yapsın. onun tekniği, olayı farklı. sen öle yaparsan, zorlarsan 1 yıla kalmaz gırtlak kanseri olursun. şan dersi almak, diyaframı kullanmanı, nefesini en ii şekilde kullanmanı sağlar. ayrıca bilinçsizce yapılan brutaller sadece gürültüdür. unutma ki her çıkan sesin bi notası var. yani sen brutal yaparken de nota veriosun. ton dışı ses çıkartmaman, detone olmaman lazım. şan dersi bu tarz konularda sana yardım edicektir. fakat hocan tahminen brutal vocali destekliyeceğini sanmiorum

detone brutal örneği de veriim: abazagorath - symphony of destruction (megadeth coverı). kayıt falna çok kaliteli müzik harika ama gel gör ki adam dümdüz brutal yapmış ordaki gitarların tonu değişio vocalist değişmio brutal die , dinlerken rahatsız edio kullığı. tabi allahın blackcisi nerden bilsin =)
Sosyal ağlarda paylaş

eheh =) o ayrı tabi. ama demek istediim adamlar profosyonel grup, albümler falan filan çıkartmış bi grup. yani etrafta çok bilinçsizce brutal yapan insan var. eğitimini alabiliosanız alın. ama durumunuz yoktur zamanınız yoktur o zaman kendi çabalarınızla en doğrusunu öğrenmeye çalışın. nota öğrenin, armoni öğrenin. bunları gitaristler ve dier enstrumanları çalan insanlar için de sölüyorum..

ps: böle dediime bakmayın ben de 9 senelik gitaristim, çoğu şeyi yeni yeni öğreniorum bu tarz şeylerin önemini vs. ben de başta çok bilinçsizce başladım.. vocal için de geçerli bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...