Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

brutalla ilgili sorularım

UnnamedFeeling

Öne çıkan mesajlar

daha onceden eksı sozlukten okumustum brutal vokallık ıcın yapılması gereken seyler..gercekten ılk halıme oranla cok faydası oldu..yapabıldıgım zamanlarda gercekten ses cok ıyı oluyor..tam ıstedıgım bogukluga ulasabılıyor.fakat her zaman yapamıyorum..yaklasık 2 ay kadar haftanın en azından 4 gununde falan calıstım..ve su ankı halı guzel cıdden fakat ıste her zmaan yapamıyorum..mesela bazen o ses hıc cıkmıyor kasıyorum gene olmuyor sora bı bakıyorum cıkıyor..bazense soylerken bı cumle bıttıgınde sustugumda dıger cumnle basladıgında olmuyor..sımdı brutal vokal ıceren bır sarkı soyleyım dedım studyoda olmadı ..yanı bana ekstradan calısma onerılerı olucak var mı neler yapmam gerektıgı hakkında..burdada kesın brutal vokal yapan ve baya anlayan vardır..gelıstırmek ıcın neler yaptınız?yoksa dırek tanrı vergısımı ...:)...
Sosyal ağlarda paylaş

ben yapıyorum, onun dışında burda bildiğim bir de mythisis var. sana en büyük yardımı şan eğitimi yapacaktır. onun dışında nefes alıp vermene, eğer sigara içiyorsan onun oranına, boğazının ıslaklığı vs dikkat etmen lazım. bir de forumda yazılarak yapılacak bir iş değil, stüdyoda geliştir kendini :)
Sosyal ağlarda paylaş

valla benim içimden geliyo bide bol bol brutal vokalli müzik dinle o sesi nasıl yapıyo diye düşün benzerini yapmaya çalış kendi kendine.

öneri şarkı:
sepultura - territory
amon amarth - pursuit of vikings
cradle of filth - hallowed be thy name
cradle of filth - her ghost in the fog

bunnar basit sayılabilcek örnekler son ikise biraz daha scream vocale kayıyor ama zaten brutal ve scream iç içe diye düşünyorum.

[ Mesaj 26 Şubat 2006, Pazar - 19:50 tarihinde, tunca tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

iste ben denıyorum zaten studyoda bazen oluyor bazen yok..sız mesela neler yaptınız gelıstırmek ıcın?bırde bır sorum daha olucak yenı konu acmayım..sanırım sesı uzatmak ıyı kullanmak şan egıtımı ıle oluyor..mesela sesımızı acmak ıcın nasıl egzersızler yapabılırız?

bu sorularıma az da olsa cevap bulursam gercekten cok ıyı olucak....bıldıgınız kaynak adresler varsa da yazarsanız ıyı olur..:)
Sosyal ağlarda paylaş

ben şahsen bi şişe soğuksu fondipleyip bütün gücümle haykırıyorum... bide sesi boğazdan değil kafadan almaya çalış gırtlağına yzık etme.

sigara kullanma bide mümkünse havayı ne kdar tazzikli verirsen bence o kdr iyi ses çıkıo benim deneyimlerimde

brutal kasarak 4,5 oktav ses yptım :) daha da geliştircem 5 olunca hocama yetişicem işalla :)
Sosyal ağlarda paylaş

brutal/witch vokal yapıyorum ve sana tavsiyem gırtlaktaki ıslaklığı koruyabilmen. bunun için ise nefes alış şeklini geliştirmelisin. bunun sayesinde brutaldan anında clean e bile geçebiliyorum.

bu arada cradle scream deil witch vokaldir. scream vokalin örneğini blind guardian da görebiliriz
Sosyal ağlarda paylaş

şan dersi al diyorum sadece. ki hocan muhtemelen brutal vokal yapma diyecektir. bi kere şarkı söylerken canın yanmamalı, hiç bi şekilde boğazını, gırtlağını zorlayacak bir hareket yapmamalısın, canın acıdığı anda bırakman gerekiyo söylemeyi, çünkü bişeyi yanlış yapıyosun demektir.

nefes içinse diyafram nefesi egzersizleri yapman gerekir, yani havayı akciğerlere değil karın boşluğunun üst kısmına alıcaksın, göbeğin şişicek. burundan hızlıca nefes aldığında otomatik diyaframa gider mesela. şan tekniğini oturttuktan sonra istediğin tarz söylersin zorlanmadan..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...