Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

din bölümü

Hardter

Öne çıkan mesajlar

güzel de kim başka bir din yazdırır onu bilemiyecem.herhangi bir kimlik kontrolunde polis sana kıllık yapar,resmi dairede bir işin olsa zorluk çıkarırlar,bara diskoya bir yere girecem desen korumalar kıllık yapar.yani nerden baksan dert.en iyisi din hanesini komple kaldırmak.adam müslüman olsa ne ateist olsa ne?nedir oraya din yazmanın amacı hala anlayabilmiş değilim.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
forgiver demiş ki
kişinin isteğine göre tamamen din hanesinin nüfus cüzdanından kaldırılması, basında yer alan.
cık. isteğe göre değil. olay tümden herkesin kimliğinden kaldırılması. senin söylediğin gibi olmasının hiç bir anlamı yok.

[ Mesaj 26 Şubat 2006, Pazar - 00:54 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
nedir oraya din yazmanın amacı hala anlayabilmiş değilim.

öldüğünde nasıl gömülceğin, hastaneye gittiğinde sana davranılması gibi usuller ile ilgili olabilir.
mesela atıyorum bir müslümana domuz eti yedirilmesi sakıncalıyken, hristiyan açısından mühim değildir.
senin kötü bir koşulda hastaneye gittiğin durumlarda kimliğine bakıp karar verebilirler.

bence kan grubu kadar önemli bir bölüm orası.

ha, kıllık çıkartmaya gelirsek,
insanlar bu anlayışı kendilerinden silkelemezlerse bu böyle devam eder. hadi orda kutu yok diyelim, bu sefer bu anlayışında gitmek isteyen polis sana "nerde lan burda müslüman hanesi" diyebilir.

dediğin tarzda bozuk bir sistem varsa eğer, halının altına ittirilmemesi gerekilmekte, bu sistem düzeltilmesi gerekmekte.

çok mu idealist geldi? atatürk de idealist birisiydi, ve gösterdiği gibi bazı şeyler idealist olmadan düzelmez :)
Sosyal ağlarda paylaş

hımm hiç düşünmemiştim gayet mantıklı da bu kişiye de sorulabilir dinin ne olduğu.zaten konusamayacak kadar ağır bir hastaya yemek de verilmez.ölüm olayına gelince de yakınları bu işi hallediyor.zaten türkiye'de hiç bir hastahanede domuz eti verildiğini sanmıyorum yemeklerde :).din bölümünün kaldırılması olayını da şöyle demek istemiştim tamamıyla kalksın sadece isteyenlerinki değil.kan grubu hanesi var kimliklerde ama ben daha hiç kan grubu yazan bir kimlik görmedim hep boş.daha önemli yeri boş bırakıyorlar bence.
Sosyal ağlarda paylaş

eğer kimsesizse, eğer bir savaş haliyse, eğer hiç bi yakınına ulaşılamıyorsa default islami usullere göre gömülür türkler diyelim.

türkiyedeki bi hastanede zaten domuz eti biraz zor bulunur. az üretilip az tüketildiğinden pahalı diye biliyorum. (ha bi de ilginç bi ayrıntı aşçılar domuz etine değen bütün tabak çanak tencere ne varsa atıyolarmış.)

türkiye dışında bir hastanedeysen ve domuz yersen farkedersin itiraz edersin. ya da aklında bulunsun yemeden önce sorarsın. yicek halin varsa konuşacak halinde olur herhal.

hmm gereği kalmadı galba?

[ Mesaj 26 Şubat 2006, Pazar - 01:40 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
eğer kimsesizse, eğer bir savaş haliyse, eğer hiç bi yakınına ulaşılamıyorsa default islami usullere göre gömülür türkler diyelim.

eskiden nüfus cüzdanımıza default olarak müslümanlık yazılırdı onu da es geçmiyelim.
belki yeni uygulamalar sayesinde bu tip uygulamaların da kapıları açılır. kimseyi mağdur etmemek açıdan :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...