Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

hacivat ile karagöz neden öldürüldü ?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
gerçekten süper bir film bu yıl çıkan en iyi türk filmi kurtlar dan bile iyi bir film filmin giriş gelişme ve sonuç bölümü boyunca hiç sıkılmadım hikaye güzel aktarılmış ve gerçekten zevkli ve bir okadarda komik olmasına rağmen sonundaiçim buruk şekilde filmden ayrıldım nedense bence gidin ve izleyin güzel bir türk yapımı..
Mesaj tarihi:
yeni geldim harikaydı ya.

oyunculuk olsun,espiriler olsun dört dörtlük gerçekten mükemmel bir filmdi.

haybeye öldürülen iki kişi.ama şu da gerçek ki ölmeseler di bu gün efsane olmazlardı :)
Mesaj tarihi:
walla ben ezel akay dan çok şeyler beklediğim için belki de çok öyle aman aman bulmadım filmi. neredesin firuze den aldığım keyfi alamadım bu filmden açıkçası. espriler küfürler üzerine kurulmuş genelde (eski dile çevrilen vecizeler dışında. misal temaşa devam itmelü, cenk itmeee sevüş) çok da komik bir film değil ayrıca gidenlerin buna göre gitmeleri lazım. bunların dışında o zamanların havasını iyi vermişler filmde. bir de şebnem dönmez faktörü var ki cuk oturmuş ayşe hatun rolüne. güzel bir filmdir, gidiniz; fakat asla bir neredesin firuze performansı beklemeyiniz ezel akay dan hafif bir hayalkırıklığı ile ayrılırsınız filmden.
Mesaj tarihi:
attığım mesajın içinde bir tane bile yönetmenlik kelimesi geçiyor kmu nileppezdel cim. bahsettiğim iki filmin de yazarı ezel akay. o yüzden de zaten told by ezop diyor. ben senaryo açısından söyledimi. ayrıca karagöz dve hacivat ı farklı bir yönden inceleyeceğiz, şu anki halka komik gelecek bir yönden demişti ezel akay bir röportajında. yönetmenlik değil senaryo...
Mesaj tarihi:
bana kalırsa neredesin firüze'ye kadar iyi bir filmdi.

ben şahsen gülmek için gitmedim bu filme.karagöz ve hacivat için gittim ve gerçekten de hayran kaldım.

karagöz ile hacivat'in öldürülüşü ile ilgili 3 söylentiden birini işlemiş ve bana göre en mantıksınızı ve güzelini :)

izleyin kesinlikle.bir şey beklemeyin filmden sadece izleyin.oyunculuk bile görülmeye değer

(cenk etmee sevuş) maeuh :d
Mesaj tarihi:
iyi de senaryo da kocaman harflerle levent kazak ve küçücük harflerle ezel akay yazıyo. sadece yardım ediyo senaryoya. asıl olarak levent kazak eleştirilmeli. böyle düşündüğümden de ezel akayın yazarlığı değil yönetmenliğini eleştirdin sandım. kusura bakma
Mesaj tarihi:
senaryo yazımı levent kazak a ait. yani hikaye ezel akay ın yine. sadece senaryolaştıran levent kazak. üstelik senaryolaştırmada dahi ezel akay la beraber çalışımışlar.
Mesaj tarihi:
çok başarılı bir film olmuş. dönemin havasını çok iyi yansıtmışlar. tek olumsuz yönü ses kalitesinin biraz düşük olması, bu yüzden yer yer konuşulanların anlaşılamamasıydı.

ayrıca iki insanın ölümüyle sonlanan bir film komedi olamaz. kesinlikle o niyetle gitmeyin, izledikten sonra da "ne biçim film, adam gibi hiç gülemedik" demeyin. 2 saatliğine de olsa o dönemi yaşamak istiyorsanız, karagözün saflığına, hacivatın kurnazlığına şahit olmak istiyorsanız gidin.

filmde geçen küfürler ise espri olsun diye değil doğallığı sağlamak içindi. ayrıca kullanıldıkları yerlere de cuk diye oturuyorlardı. saymayı bilmeyen adam istanbul beyefendisi gibi konuşamazdı heralde.

yönetmen ve yazar ikilileri aynı olunca ister istemez neredesin firuze ile karşılaştırılmış. onunla alakalı olarak da özcan deniz faktörünü hatırlatarak yazımı bitiriyorum.
  • 2 yıl sonra ...
  • Yeni Oluştur...