Redogski Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 nasıl bir matıktır??? benim bi arkadaşım bundan 1 ay önce 3-4 aylık bi doberman aldı haftaya kulaklarını kestircekmiş... dedim hayvan herif yazık köpeğe...sonrada bi güzel sövdüm... yazık hayvancağıza... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 tercih meselesi , doberman ve rottlarda kuyruk kesimi ayni zamanda sagliksal acidan onemlidir. aksi halde gercekten cok kotu sonuclarla karsilasabilirsiniz. kulak kesimi ise tamamen kisinin tercihi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aykan Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 kulak kesimi, kırsal kesimlerde köpeklerin kavgasında parçalanmasın diye yapılıyor diye biliyorum. kuyrusa sağlık açısından dır. kangal gibi hayvanların kulak kesimi hiç hoş durmuo, yazık hayvana ezik bir hava katıyor. [ Mesaj 24 Şubat 2006, Cuma - 17:49 tarihinde, Aykan tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redogski Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 kuyruk kesimini bilmiyorum ama kulak kesiminin hiç bi faydası yokmuş sordum annem babama. (annem babam veteriner) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 evet kulak kesiminin sagliksal acidan hic bir avantaji yok ama yillardir bazi kopeklerde yapilir , o kadarki kulakli gorenler daha cok dikkat ceker. ornek , doberman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 kuyruk kesimi bazı köpeklerin cok asırı sallaması ve ortalıgı yıkması ile saga sola kıstırmaları nedeni ile yapılıyor köpeğe cok acı veriyor mesela apartmanlarda yasayanlar asansör kapısına köpegin kuyrugu sıkısma riski oldugundan kestiriyorlar kulak kesimi köpegin daha sert görünmesi için genellikle boxer rot pitbul doberman cinsi köpeklere yapılıyor ama bence saçmalık kuyruk kesimi ise gerekli bişi ama erken yasta yapılmalı sonra psikolojisi bozulmasın köpegin :) tabi kol kadar ve güçlü kuyruklu bi boxer alıp evde beslemek isteyen kuyruk kestirmezse kendi bilecegi iş, kırılmadık eşya kalmıyo :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
laverda Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 kuyruğu kesilen köpeklerin denge sorunu yaşaadıklarını biliyorum. köpeğin arka tarafı yürürlen yamuk gidiyo. bunu bi veteriner söylemişti galiba. kulak kesimi de bizim köyde bayağı yaygın. boğuşurken köpeğin en az zararı alması için yapılıyor. ama mikrop kapma olasılığı çok yükesek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redogski Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 kuyruk kesiminide sordum bizimkilere.gerekli bişey değilmiş dik dursun diye kesiliyomuş... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chasten Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 acımıyomu ki :s ben kıyamam yav. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 konu hakkında geniş bir bilgim yok, ama düşünürsek eger kesik kulaklı olmasi gerekseydi oyle dogmaz mıydı yani kısa olarak kulakları? sonucta adaptasyon diye bişey var -evet biyoloji çaliştim ben:p - Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chasten Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 sünnetli doğmazmıydık öyle gerekse =p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 ehe ama doganlar var:) kardesim oyle mesela Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Todesengel Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 taşı gediğine kodu dory :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thelegbra Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 said: sünnetli doğmazmıydık öyle gerekse =p başlığı sünnet tartışmasına cevirmeye gerek yok aslında ama, gerektiğini kim söyledi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 arkadaslar. doberman veya rott tarzi kopekleri evinizde besliyorsaniz , kulak kesimini gectim , fakat kuyruk kesimi gerekli bisey. cilgin gibi salliyorlar kuyruklarini , diger irk kopeklerin aksina bu irkin kuyruklari gercekten cok sert. sopa gibi yani. ve evin icinde ciddi yaralanmalara neden oluyor. yani neler duyuyoruz. ve bu yaralanmalar belli bi yastan sonrada kolay kolay iyilesmiyor ozellikle kuyrukta. ben kendi dobermanimin kuyrugunu kestirecegim , cunku evde besliyorum ve ileride yaralanmasini istemiyorum. terchi meselesi , bu kadar. bu tartismanin sonu gelmez cunku hehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LoWNeR Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 bende tam 8 köpek var bunlardan biri doberman ve ev içinde...biz karşıydık ailece kulak ve kuyruk kestirmeye fakat benim şeker kızım her gün o uzun ve kırbaç gibi kuyruğuyla bir şeyler deviriyor veya kırıyor... bu tercih meselesi,ben kestirmeye karşıyım ikisinide...cinsi ne olursa olsun bence anlamsız... bu arada tek bir ihtimal de kestirebilirim oda olur ya çoban köpeğidir açık havada başka köpekler vs. ile kavga etme olasılığı vardır orda işin rengi değişir kanımca.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 lowner birseyler kırması onemli degil , zaten dobiler basli basina kirio bisiler ama onemli olan kendisine zarar vermesin. bi yerde resim vardi allah korusun kanlar icinde , sandalyenin ayagina carpip olmus hemde , bulursam koyayım buraya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 "dur oğlum sen o kuyrugunu sallayıp acıtma, biz onu kesiverelim" ehueh. av köpeklerinin kuyruk kesilir misal.arazide diken, pıtırak vs. toplamasın diye.çoban köpeklerininde kulak kesilik.kurt tutup kulagını yemesin diye. dövüşen köpeklerinde kesilir kulak, kuyruk.karşı taraf tutup yemesin diye. ama dynamick'in verdiği örnek beni benden aldı."asansöre sıkışma ihtimalinden dolayı"" yok artık. bi sahip olamıyosan köpeğine asansörde bacağınıda kaptırtırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 sadece asansöre sıkışma diye algılar isen örnegi zaten sen kendini kendinden almak için geç bile kalmışsın fistancım kapı dolu heryer evlerde boxer besleyen bir komsumuz vardı onlada konusurken sormustuk neden kestirmiştiniz kuyrugu diye kuyrukları balta gibi saga sola cok sallıyorlar özelikle boxerlar acaip enerjik duramıyo yerinde vücudun heryeri oynuyo. kapılara kıstırıyorlarmıs kuyrukları ve feci canları yanıyor saglık sorunu olmasın diye kücükken kestirmşler. birde cok sakar köpek kuyrugu sallarken fütursuzca saga sola carpıyor. sen nekdar hakim olmaya calıssanda kaç sene birlikte yaşayacaksın o dikkati 10-15 sene kesntisiz gösterebilcek misin. ne olur ne olmaz diyede önlem olarak yapılıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thelegbra Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 bu olay bir arkadaşımın anlattığı başka bir olayı hatırlattı bana :D ne kadar doğru bilemiyorum ama apartmanda yaşıyolar diye köpeklerinin ses tellerini aldırtmışlar, ses var görüntü yok demişti arkadaş :P yazık biliyorum ama insan bir an gülmekten alamıyor kendini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zeytin Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 Yazık o köpeğe ya. Sahibininde beyinciğini aldırmışlar heralde :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxkin Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 labaratuvar da köpek yaparsan kulağınıda kesmek zorunda kalırsın bi tarafını da. bunu normal karşılayan arkadaşları şiddetle kınıyor ve petipet'i terketmelerini ziyadesiyle istirham ediyorum... ayrıca ses tellerini aldırma olayına gülen arkadaşın petipet'te ne işi var. burayı hayvan severlerin yeri sanıyordum... [ Mesaj 27 Şubat 2006, Pazartesi - 03:03 tarihinde, maxkin tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 normal karsiliyorum gayet ve sanada cok guluyorum acikcasi , biz laboratuvar kopeklerimizle mutluyuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 maxkin, o aslinda gülmüyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thelegbra Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 trajikomik olaya gülmek ayrı birşeydir. gözümün önüne getirince evet gülüyorum, ama hayvana yazık olduğu su götürmez bir gerçek, okumayı öğren arkadaşım önce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar