barbu Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 @wordellion: bendim o hareket etmez diyen=) ama orda da dedigim gibi bilmiyordum..simdi ogrenmis oldum.. bu arada bleda senden de ne orjinal sorular cıkıyo ole ya:p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 çıkar severim uzay-zaman-karadelik üçgenini :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 birleşmezler. küre değildir deliktir. içine çeker herşeyi. ama çekim gücünden oluşan vorteksin de etkisiyle daire şeklindedir. bilinen tek tarafının çektiği. zaten öbür tarafından çıkan yok :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 pek ibak gene dieal koşullarda yakın kğtleli yaklaşık boyutlarda iki kara delik. çekmeyen taraflari birbirine değerse. birleşip 2 tarafı çeken bir karadelik veya bir tür tünel oluşturabilirlermi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 birinden giren diğerinden çıkar mı ki?? :/ bi kere arka taraflarının fonksiyonunu bilmeden bunun mümkün olup olamayacağını söyleyemeyiz ama eğer olursa iki taraftan da çeken muazzam bir kuvvet olacağından ya evrenin sonu gelir, ya da ikisi de bir şekilde yok olur :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 :) peki bu noktanin tam en yan tarafında durursak ne bok yeriz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 duramazsın. seni yine de çeker ve dönerek ön tarafından içine girersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 iki tarafı çekseydi dengede dururmuyduk? ayrıca eger belli boyutlardaki akradeliklerin ne kadar kütlelerini sonsuz akbul etsekde belli bir sınırı varsa bi noktadan sonra bütün biriktirdiklerini bir mini big bang olarka boşaltıp evrenin içi,nde bir "cep" içinde başka bir evren yaratması. ve eger boyle bir evren olrusa buradkai zaman kavramının farkından dolayı bu küçük evrenin bize göre aşırı hızlı bi şekilde oluşup yokolması ve bizim kendi evrenimizin yapısını anlamamız mümkün olabilirmi (azıtımmı ne ? :p ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 ilk olarak iki eşit çekim gücü olsa bile tam ortalarında durman için elektrondan küçük olman lazım. sonuçta mutlaka milimetrenden küçük bir bölümün bile olsa diğerine daha yakın olacaktır ve çekimle yavaştan kayarak içine girersin. ikinci olarak da ilginç bir teori. bir patlama olması mümkün ama bir cep içinde bir evren olmaz. bu evrene dağılır o büyük enerji ve bi ihtimalle dünyanın sonu da gelebilir o enerji demetinin dünyaya çarpmasıyla... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 led ilk olarka bu öyle bir koşul olacakki tam ama tam eşit bi noktada olacaksın ;(aka ideal koşul). ikincisi oyle bi patlama olsa dahi evreni yok etmesi içi niçinde bir evren kadar malzeme olması ve bilemem kaç -23 lük bi alana sıgdırması gerek ki o kadar küçükde dei ldemekki çok büyük bir şey yapamaz yaptıgı enerjinin ise dünyaya gelmesi pek çok milyon yıl sürer :) ama gined epatlamanı nşiddeti erende sonuöta bi dereccede "boşluk" (uçuşan kozmik nötrino ve tanımlanamayan hadronları saymıyorum) ve evrenin içinde minik bir evrenin oldugu bir cepcik o olmasada uzay ve zamanın fazlasıyla büküldügü bir noktanın oluşması bana mantıklı geliyor. onudna ötesinde karadelikler bu kadar muazzam bir güçle evreni ve zamanı deli pgeçior. bu durumda eger zamanın delindigi ve bir nevi durdugu noktaya kadar dayanırsak mantıken o noktada sonsuzusa dek "korunmaz"mıyız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 birincisi öyle bir ideal koşul olamaz fantastiktir. ikincisi evreni yok etmez ama dünyada yıkıcı sonuçlara yol açabilir. daha doğrusu dünya pişer üzaerindeki herşeyle birlikte. kızarmış bi uygarlığımız olur. 3.sü: zaman görecelidir bi yerde. her gezegende kendi gün kavramı var. her gezegenin ayrı bir döngüsü ve zamanı var. zaman her yerde aynı hızda değil ki. senin saatin aynı hızda gibi olur bilmemkaç milyon ışıkyılı uzakta da olsan ama o zaman öyle olduğu için değil, sadece öyle programlandığı için öyledir. yoksa her yerde farklı zaman vardır. 4.sü: zamanın durduğu yer olmaz bence. sonuçta o olası patlama sonucu çıkıcak maddeler bizim evrenden çıktı ve yine bizim evrene giriyor. ayrıca boşlukta yeni bi evren oluşmadığı için de zaman değişmez. hepsi evrenin döngüsüyle aynı anda olur. dünya saatiyle bikaç dakika, plüton saatiyle bikaç salise falan filan işte... sonuçta aynı anda oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 ama sonuçta evrendeki hemen hemen boş yerlerde zaman ________ gezegenlerde ................ ve yıldızlarda ......... nötron yıldızlarında u ve karadeliklerde i i oldugu icin oyle dedim neyse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 valla hiçbişey anlamadım bleda. bu günkü fake ruhun başına mı vurdu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 normalde hemen hemen boş olan uzayda zaman düz bir çzigi halinda gezegenler ve yıldızlar kütleleriyle orantıl ıolarka biraz büküyor, nötrün yıldızlarıysa bayagı bir bükmelerine ragmen delmiorlar, karadelikler ise mekan-zaman örtüsünü tamamen yırtıolar on uanlatmaya çalışmıştım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 peki nerden biliyosun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 simdilik elimizdeki teori ve az sayıdaki kanıt buna işaret edio . ki biliorum demedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 bu teoriye göre zamanda bükülme varsa senin bir gezegenden bir başka gezegene gittiğindedaha çabuk ya da daha yavaş yaşlanman lazım ayrıca teoriler çoktur da zaman somut bişey değil ki. kanıtı ne. açıkla da biliim yani cidden merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 led teorileri ve az sayıdaki somut kanıtı genel olarka bilioru maçıklama yapmaya derinlemesine kalkman dogru olmaz google vs de araştırman daha sağlıklı olur. şuana kadardki cogu sorumu cvpladıgın içinde saol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 birşey değil. teoriler zaten genelolarak hem biliyorum hem de bence hiçbiri gerçeğe yakın bile değil. yani öyle birşey üstünde bir insanın fikir yürütmesi çok zor geliyo. bi de fos çıkan bir yığın teori var tarih boyunca bi yığın şey hakkında. sadece zamanla ilgili nasıl kanıt bulunmuş onu merak ediyorum. stephen hawking konuşuyodu bi ara discoveryde ama beni tatmin etmemişti zamanında. şimdi de hatırlamıyorum dediklerini. ben tabii ki ararım ama hangi kaynak ne kadar güvenilir bilemem. iki dakkada ana hatlarıyla zamanla ilgili nasıl kanıt bulunmuş yazsan?? lütfeeeeen... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 klasik ışık dünyanın yanından geçer ken geyigi vardırya adamlar dünyadaki ortalama oalrka bütü nkütlenin ışığı ne kadar saptırabilecegini hesaplamışlar ancak ölçüm sonuçlarıyla kendi hesapladıkları arasında belli bi fark varmış ve bu anca zaman veya benzeri bir pararel boyut veya mekan la ilişik başka bir "dok"u ile açıklanabiliyormuş" tabi %100 eminim diyemem. dedigim gibi co kayrıntılı bilgim yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 belki de ışığın yapısından %100 emin olmadığımızdandır. ya da dünyamızın. dünyanın kütlesini de kesin olarak bilmiyoruz ki. bildiklerini söyleyenler vardır da tartmadan inanmam. içindeki bütün maddelerin tek tek hacimlerini ve yoğunluklarını mı biliyolar?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 nilep bildigim kadarıyla onlar içinde belli bir oran eklemelerien ragmen ginede kayda deger bir fark odlugu içi nböyle bir yargıya varmışlar. dedigim gibi araştırırsan daha eksin bilgilere ulaşabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 iyi sen sağol yine de :) güzel topic oldu ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 eet hoş oldu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 ewt valla ii topic oldu. belada'nın sorular ı cevaplaması kolay deil ama ledzeppelin ii dayandı..=)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar