Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kara delik

Alfheim

Öne çıkan mesajlar

iki tarafı çekseydi dengede dururmuyduk? ayrıca eger belli boyutlardaki akradeliklerin ne kadar kütlelerini sonsuz akbul etsekde belli bir sınırı varsa bi noktadan sonra bütün biriktirdiklerini bir mini big bang olarka boşaltıp evrenin içi,nde bir "cep" içinde başka bir evren yaratması. ve eger boyle bir evren olrusa buradkai zaman kavramının farkından dolayı bu küçük evrenin bize göre aşırı hızlı bi şekilde oluşup yokolması ve bizim kendi evrenimizin yapısını anlamamız mümkün olabilirmi (azıtımmı ne ? :p )
Sosyal ağlarda paylaş

ilk olarak iki eşit çekim gücü olsa bile tam ortalarında durman için elektrondan küçük olman lazım. sonuçta mutlaka milimetrenden küçük bir bölümün bile olsa diğerine daha yakın olacaktır ve çekimle yavaştan kayarak içine girersin.

ikinci olarak da ilginç bir teori. bir patlama olması mümkün ama bir cep içinde bir evren olmaz. bu evrene dağılır o büyük enerji ve bi ihtimalle dünyanın sonu da gelebilir o enerji demetinin dünyaya çarpmasıyla...
Sosyal ağlarda paylaş

led ilk olarka bu öyle bir koşul olacakki tam ama tam eşit bi noktada olacaksın ;(aka ideal koşul). ikincisi oyle bi patlama olsa dahi evreni yok etmesi içi niçinde bir evren kadar malzeme olması ve bilemem kaç -23 lük bi alana sıgdırması gerek ki o kadar küçükde dei ldemekki çok büyük bir şey yapamaz yaptıgı enerjinin ise dünyaya gelmesi pek çok milyon yıl sürer :) ama gined epatlamanı nşiddeti erende sonuöta bi dereccede "boşluk" (uçuşan kozmik nötrino ve tanımlanamayan hadronları saymıyorum) ve evrenin içinde minik bir evrenin oldugu bir cepcik o olmasada uzay ve zamanın fazlasıyla büküldügü bir noktanın oluşması bana mantıklı geliyor. onudna ötesinde karadelikler bu kadar muazzam bir güçle evreni ve zamanı deli pgeçior. bu durumda eger zamanın delindigi ve bir nevi durdugu noktaya kadar dayanırsak mantıken o noktada sonsuzusa dek "korunmaz"mıyız?
Sosyal ağlarda paylaş

birincisi öyle bir ideal koşul olamaz fantastiktir.

ikincisi evreni yok etmez ama dünyada yıkıcı sonuçlara yol açabilir. daha doğrusu dünya pişer üzaerindeki herşeyle birlikte. kızarmış bi uygarlığımız olur.

3.sü: zaman görecelidir bi yerde. her gezegende kendi gün kavramı var. her gezegenin ayrı bir döngüsü ve zamanı var. zaman her yerde aynı hızda değil ki. senin saatin aynı hızda gibi olur bilmemkaç milyon ışıkyılı uzakta da olsan ama o zaman öyle olduğu için değil, sadece öyle programlandığı için öyledir. yoksa her yerde farklı zaman vardır.

4.sü: zamanın durduğu yer olmaz bence. sonuçta o olası patlama sonucu çıkıcak maddeler bizim evrenden çıktı ve yine bizim evrene giriyor. ayrıca boşlukta yeni bi evren oluşmadığı için de zaman değişmez. hepsi evrenin döngüsüyle aynı anda olur. dünya saatiyle bikaç dakika, plüton saatiyle bikaç salise falan filan işte...
sonuçta aynı anda oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

normalde hemen hemen boş olan uzayda zaman düz bir çzigi halinda gezegenler ve yıldızlar kütleleriyle orantıl ıolarka biraz büküyor, nötrün yıldızlarıysa bayagı bir bükmelerine ragmen delmiorlar, karadelikler ise mekan-zaman örtüsünü tamamen yırtıolar on uanlatmaya çalışmıştım :)
Sosyal ağlarda paylaş

birşey değil. teoriler zaten genelolarak hem biliyorum hem de bence hiçbiri gerçeğe yakın bile değil. yani öyle birşey üstünde bir insanın fikir yürütmesi çok zor geliyo. bi de fos çıkan bir yığın teori var tarih boyunca bi yığın şey hakkında.

sadece zamanla ilgili nasıl kanıt bulunmuş onu merak ediyorum. stephen hawking konuşuyodu bi ara discoveryde ama beni tatmin etmemişti zamanında. şimdi de hatırlamıyorum dediklerini. ben tabii ki ararım ama hangi kaynak ne kadar güvenilir bilemem. iki dakkada ana hatlarıyla zamanla ilgili nasıl kanıt bulunmuş yazsan?? lütfeeeeen...
Sosyal ağlarda paylaş

klasik ışık dünyanın yanından geçer ken geyigi vardırya adamlar dünyadaki ortalama oalrka bütü nkütlenin ışığı ne kadar saptırabilecegini hesaplamışlar ancak ölçüm sonuçlarıyla kendi hesapladıkları arasında belli bi fark varmış ve bu anca zaman veya benzeri bir pararel boyut veya mekan la ilişik başka bir "dok"u ile açıklanabiliyormuş" tabi %100 eminim diyemem. dedigim gibi co kayrıntılı bilgim yok
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...