wanderer Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 turkiyedeki askerlik sistemi gayet dogrudur. 5.5 ay zaten cok fazla birsey degil. profesyonel askerlik = zenginlere askerlik yok, fakirler olsun. boyle sey olmaz. koylu mehmet'in de sizin de 1 oy hakkiniz var, unutmayin. her insan esit dogar, siz ne kadar yasama hakkina sahipseniz o da sahip. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shimana Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 bursa nutku bloklanmasaydı sen de okur öğrenirdin arkadaşım bazı şeyleri. herşey askere gitmekle olmuyo. bu ülkenin anasını ağlatanlara tezahürat yapanlardan, maşa, vatan haini katilcikleri güllerle, türk bayraklarıyla karşılayan zihniyet götüne bakmadan kaçarken vicdani retçiler paşalar gibi de savunur bu ülkeyi. bu ülkeyi emperyalizmin eline bırakmayız. ama şu anda birşey ykken piyasada ülkenin kaynaklarını kene gibi emen, ülkeyi otlaştıran, kendisini atatürk ün üstünde gören bir kuruma da saygı duyamam kimse kusura bakmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 askerlik 5,5 ay değil ve zengin insan da asker olmak isterse profesyonel asker olabilir. her şeyi zengin-fakir ayrımına bağlamayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thelegbra Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 ya ben askerlik yapmak istemiyorum? beni zorla goturdukleri zaman benim bir yararim olmayacak ki, 5 ay orada elbet gececek zor da olsa, sonra? kurtulucam ve diger 324234 kisinin oldugu gibi sivil hayata donucem. ulkeye katkim? sifir! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 1) kisa donem askerlik 5.5 ay. 2) herseyi baglamiyoruz, gayet yerinde bir konuda onemli bir noktayi belirtiyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thelegbra Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 shimana bursa nutku kavgasina cevirmeye gerek yok basligi, daha once karakedinin de acikladigi gibi o nutkun gerceklik kanidi yok, kanitlanmayan birseyi de belge olarak gostermeyelim lutfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 vatana katkin olacak askere gittiginde. askeri egitimin olacak ve bir savas durumunda egitimsiz bir bireyden vatana cok daha katkida bulunmus olacaksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 1)herkes kısa dönem yapmıyo 2) zengin-fakir ayrımı değil. öyle aman aman zengin de değiliz zaten. sadece ben küçüklüğümden beri askerliği yanlış bulmuşumdur. zorla güzellik olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ninjaturtles Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 bak arkadaşım, bana deniyor ki: "ben askere gitmem, ben savaşa da girmem.bir ülke yıkılır yenisi kurulur" bende diyorum ki, sen o zaman manda ve himayeyi kabullenmişsindir. cevap geliyor: "hayır ne alakası var, ben savaşmam ama bu ülkenin yıkılmasını da istemem" yine anlattığım nokta, onun bunun poposu sıcak sudan soğuk suya girmeyecek, tamam girmesin.ben 11 yaşımda mardin'den batıya göçtüm, 11 yaşıma kadar 3 şehit cenazesi, bir de öz kardeşimin cenazesine katıldım.gözyaşını biz dökelim, acısını biz çekelim, siz de oturduğunuz yerden tartışmasını yapın, saygı bile göstermeyin. bunlardan duygusal anlamda söz etmiyorum ki siz bu kutsal değerleri taşımıyorsunuz, taşısaydınız burada dikkatli konuşurdunuz. benim yazdıklarım size ağır geldiyse, sizinkiler benim gözümden yaş getirdi.buna da duygu sömürüsü diyeceksiniz, çünkü kutsal değerlere saygısı olmayan zavallı insanlarsınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ninjaturtles Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 said: bu ülkenin anasını ağlatanlara tezahürat yapanlardan tezahüratı kim yaptıysa git ona söyle bunları, bana ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shimana Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 bi defa zavallı sözcüğünü duygusal hezeyandan dolayı söylenmiş bir söz olarak görüyorum. bir de ne olsun canım arkadaşım. ben de askere gideyim vurulayım, sonra da benim annem mi gözyaşı döksün. ben bunu anlamıyorum. sen ve senin gibi bir yakıını kaybetmiş insanların daha iyi anlaması gerek diye düşünüyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 dikkatli konuşmayan sensin bu bir. kutsal değerlerim de var ve acını da paylaşıyorum ama zorunlu askerlik olmasaydı şehit olan askerlerin birçoğu oraya gönderilmeyecekti. başka hayali olmayıp vatanı için ölme hayalleri kuran profesyonel askerler şehit olacaklardı ve bu onlar için çok kutsal olacaktı. "ben askere gitmem, ben savaşa da girmem.bir ülke yıkılır yenisi kurulur" bu sözle türkiye yıkılır ben başka yeni bi ülkede yaşarım demedim. bundan yüzyıllar sonra belki şu anki devletler olmayacak ama insanlık devam edecek. o yüzden insana verdiğim değer vatana verdiğimden fazladır. manda himaye isteyen yok. vatana insan canına kıyarak hizmet edeceksem etmem, ama okuyup bi meslek sahibi olup vatana yararlı olunabilir ve bence bu insan öldürmekten daha kutsaldır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 1) kisa donem yapmiyorsan zaten er olmuyorsun, yedek subay oluyorsun ve hizmetini basit erlik seklinde yapmamis oluyorsun. mesai saati bitiminde sivilsin. buna da karsi isen devletin sart kostugu zorunlu her turlu seye karsisin demektir. o zaman vergi de odemeyelim istersen? 2) hadi hadi kivirmayin simdi. madem esitlikte problemin yok, fakirle zengin ayni degerde diyorsun, o zaman toptan askerligin kaldirilmasini savunman gerekir. o da olamayacagina gore tek cozum su anki sistemdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 arkadasım o senin goruşun nedir bu sinir kavgaya meyil. acı çektin diye saygı gostermemen mi gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shimana Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 bi de neden cımbızla seçiliyor mesajlarımdaki cümleler onu anlamıyorum. hepsini alıp cevap verseniz birkere de.benim o bilmemkime tezahürat yapan cümlesini içeren üst cümlemde başka bir anlam var. niye sen üstüne alındın onu da hiç anlamadım. türk ordusu musun sen ki üstüne alınasın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 1) kisa donem yapmiyorsan zaten er olmuyorsun, yedek subay oluyorsun ve hizmetini basit erlik seklinde yapmamis oluyorsun. mesai saati bitiminde sivilsin. buna da karsi isen devletin sart kostugu zorunlu her turlu seye karsisin demektir. o zaman vergi de odemeyelim istersen? ama sonuçta kendi istediğin işte hayalinin peşinden koşacakken devlet kadrolu eleman almadığı için oralarda sürüneceksin 2) hadi hadi kivirmayin simdi. madem esitlikte problemin yok, fakirle zengin ayni degerde diyorsun, o zaman toptan askerligin kaldirilmasini savunman gerekir. o da olamayacagina gore tek cozum su anki sistemdir. askerlik kaldırılırsa savunmasız kalırız. bi ordu olur, profesyonel askerlik de olur. fakirlik konusunu bi daha tartışmak istemiyorum. son derece yardımseverim ve birçok fakire yardım ettim elimden geldiğince beni tanımdan yorum yapma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 her askerin ulkeye olan masrafindan bahsetmemis kimse. bedavaya olmuyo bu isler, yemegi yatagi ekipmani osu busu, tonla para akiyo her bi asker icin. turkiye dunyanin en zengin ulkesi degil... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 "fakirlik konusunu bi daha tartışmak istemiyorum. son derece yardımseverim ve birçok fakire yardım ettim elimden geldiğince beni tanımdan yorum yapma. " demogojinin allahi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thelegbra Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 kendi adima, 20 yasindayim, ne gordugumu ne yasadigimi biliyorum, ankarada dogdum batida buyumeye devam ettim, isci cocugu sayilabilirim zengin degilim. tarih kitaplarinda okuduklarim cok guzel seyler, insanlarin ulke icin yaptiklari, bugune kadar yapilanlar, kaybedilenler, kazanilanlar. ama ben dogduktan sonra bu ulke bana birsey vermedi, halkin kanini emen yoneticiler ve hep birbirini bolen insanlari izledim televizyonda, basarilari degil basarisizliklari gordum. ne duzgun egitim veriliyor bu ulkenin insanlarina, ne de saglik. bunlar temel ihtiyaclar, ya digerleri? bunlari gecen gun tartistigim bir arkadasima soyleyince bana dedi ki, bu ulke sana ozgurluk ve yasayacak bir toprak veriyor dedi. istatistigini cikarmadim ama, cok kotu sartlarda olan ulkeler disinda her ulke zaten bunu vermiyor mu ustunde yasayanlara? ben turkiyede dogarak, burada yasayarak x ulkesinde dogup buyuyen insandan şu şu avantajım var diyebiliyor muyum? ben diyemiyorum şahsen. gençliğim geçen en güzel yıllarını iğrenç bir eğitim sistemi içinde boğularak geçirdikten sonra kalan son bir iki senesini de ZORLA bu ülkeye hizmet ettirerek mi harcattıracaksınız? ona da kabul, ama hizmet NİTELİKLERİMİZE göre yaptırılsın bari. madem bir hizmet yapıyorum YARARIM olsun, ben bilgisayarcıyım ve yerde sürünmek istemiyorum. hayır zengin değilim, hayır fakirler ne yaparsa yapsın ben elit yaşamak istiyorum demiyorum. ama diyorum ki, bu ülke bana birşey vermedi, benim de ona verecek birşeyim yok. ha illede vereceksem, bu VEREBİLECEĞİM birşey olsun lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shimana Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 her askerin ulkeye olan masrafindan bahsetmemis kimse. bedavaya olmuyo bu isler, yemegi yatagi ekipmani osu busu, tonla para akiyo her bi asker icin. turkiye dunyanin en zengin ulkesi degil... ben bahsedecektim ama tam doğru veri bulamadığım için söylemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 "fakirlik konusunu bi daha tartışmak istemiyorum. son derece yardımseverim ve birçok fakire yardım ettim elimden geldiğince beni tanımdan yorum yapma. " demogojinin allahi. ne alakası var demogojiyle, doğruya doğru. benim ailemde fakir insan çoktur onlara da yardım ettim. ayrıcaistanbul'un varoşlarında küçük bir okul vardır. adımı söylesen saygı duyarlar. çocukluğumdan beri ouyncaklarımı, kıyafetlerimi, en sevdiğim kitaplarımı kalem silgi defter ne varsa oraya bağışladım ki onlar da benim şansımı kullanabilsin istedim. ve bunu gerçekten içimden geldiği için yaptım. burda bi maske altında karizma yapmaya çalışmıyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 "ama diyorum ki, bu ülke bana birşey vermedi, benim de ona verecek birşeyim yok. ha illede vereceksem, bu verebileceğim birşey olsun lütfen. " hocam ulke nasil bir sey vermedi? bu kadar da nankor olmayin, yazik. sildim bu kismi ayrica, egitimi birakin bi kenara. ulkeniz size elektrik, su, guvenlik vs vs bir cok sey sagliyor. 1.5 milyar insan bunlardan yoksun yasiyor be. bu kadar da nankor olmayin. [ Mesaj 23 Şubat 2006, Perşembe - 23:51 tarihinde, wanderer tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 tamam hocam sen silgi dagitarak vicdanini rahatlat, fakirler olsun guneydoguda nolucak canim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 iyi de bunu yapanlar çalıyor, çırpıyor, bireysel amaçları için politikayı kullanıyor. laikliği bozmaya çalışıyor. türkiye üzerinde sadece batı oyun oynamıyo, başımızdakiler de ne oyunlar oynuyo... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 iyide bize niye anlatiyosun bunu, bisey kanitlamak zorunda mi hissediyosun kendini? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar