Soth Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 işin öbür boyutuna gelince prof. askerlik işi türkiyede cok daha uzun yıllar beklenemez ekonomisi el vermez buna. türkiyede 1 milyon asker varsa prof. askeri karşılamak için bu sayıyı cok düşürmeli ancak bunu yapamaz çünkü subay sayısından dolayı her dönem subayların emrine giren asker sayısı azalacagından bu sefer subay fazlalıgı doğacak. üsttegmen bi arkadaşım söylemişti" her dönem her subayın emrine giren asker sayısı bellidir bunun altına düşemez yoksa subaylara ihtiyac kalmaz" demişti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jedi Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 benim yerime gitcek varsa plx yardım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 burda askerliğe karşı çıkanların %90 ından fazlasını ben kaale bile almıyorum, sebeplerini ise ciddiyetsizlikle karşılayıp aynı şekilde üzülüyorum. tek söleyebileceğim şey geçmişinizie sahip çıkın, ve vatan nedir, ülke nedir, şehit nedir, manda nedir, himaye nedir, ab nedir, pkk nedir, şehit anası nedir, bi oğlum daha olsa onuda yollarım diyen baba nedir.. bunların hepsini bi düşünün, ve hakikaten bu ülkenin "bu" gençliği askere gitmeli, askere bi gidin bişiler görünki, yarın bi gün vatanı satmayın kimseye! ha bi de şeyi hatırlatmak istiyorum, aranızda çooook fazla kişi bunu bilmez veya dikkat etmez bile, ki orta-lise okul döneminde hep yanlış sölenince sinirmi bozmuştur. sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır, atanı. verme"," dünyâları alsan da bu cennet vatanı. umarım doğru okuyosunuzdur.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Elbrech Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 hangi prof askerlik uygulaması başarılı olmuş? son ırak svaşında tv takip ederken gördüğüm bir olay: askerin elinde über teknolojik tank savar var. ekranda tanksavarın bilgisayara gönderdiği görüntüler gözüküo. hedefte bir tank ve arkada harabe haline gelmiş bi ev gözüküo. prof. askerin atişi evi vuruo! bu nasıl başarılı bir askerlik yöntemidir ki tonlarca ağırlıktaki tankı kaçırıp ilerdeki evi vurabiliosun? elbette bizim dağlarda savaşan askerlerimizin çoğu senelerce eğitim almış askerlerdir. ama sınır karakollarındaki askerlerimizi niye göz ardı ediyosun ki? proflar sadece operasyonlara katılırken sınır karakolları hergün şehit üstüne şehit veriyo. bilinçsizce ve "herşeye olumsuz yaklaşayım. işime gelmiosa hepten b.k atayım" zihniyetiyle tartışmayı bırakın artık. ayrıca milletime faydası zaten hiç bir şekilde dokunmayacak olan insanlar: askere gitmek istemiosanız ben sizin yerinize giderim! [ Mesaj 23 Şubat 2006, Perşembe - 15:14 tarihinde, Elbrech tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jedi Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 thx Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 bu kadar faydasız olduğunu bi insan kabul edemez ya harbiden yuh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 jedi, sith olmak uzere sanirim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jedi Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 yaaaani... hala tüfenk diyosunuz, asker diyosunuz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Elbrech Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 ya bırak ya zerre anlamamışsın. ilk okulda filan okuduğunu anlama diye bi ders vardı bilirmisin? uzay 1999 gibi bişey değil tartıştığımız gerçek dünya şimdi fark ettim ki okumamışsın bile son sayfaya bişiler karalama gereksinimi duymuşsun. senin yerin burası değil herkes ciddiyetiyle bişeyler tartışıo fikirlerini sunuyo. sen sadece deftere çizik atıosun. git kendine uygun bi yer bul [ Mesaj 23 Şubat 2006, Perşembe - 15:31 tarihinde, Elbrech tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jedi Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 kırmızı hapı yuttun belli... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shimana Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 arkadaşlar bu olayın yanında olanlar hep üstteki karşıt görüşlere cevap vermekteler mantık çerçevesinde. neden vicdani ret karşıtları tarafında hep aynı terane dönüyor onu anlamadım. yani herkes "yinee de şahlaanıyor amman" şeklinde cevaplar vermekte. yahu bizim yazdığımız şeyleri alın onlara cevap verin, daha iyi birr yol gösterin, ya da olan yolun doğruluğunu ispatlayın değil mi? biz de diyelim ki hmm cidden böyle böyleymiş, biz yanlış düşünüyormuşuz. profesyonel askerliğin türkiye ye ekonomik getirisinin olmayacağından başka bir şey söylenmiyor vicdani ret karşıtları tarafından... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ReNeGaDe Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 vatani bir görevdir nereye çıkarsa çıksın askerliğim gık demeden giderim. biz varsak bunu ülkemize borçluyuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 her ülke zamanında savaşlar kazandı ama her ülkede zorunlu askerlik yok. onlar da askerlere borçlu ama bunu yapmıyolar. çok da mantıklı bence. insan zorla savaştırılamaz ki. zorla adam öldür diyolar çok iğrenç bişey. eğitimi alıyosun tabi ama operasyona gidip adam öldüren ve gazi ya da şehit olanlar da var. profesyonel askerlik çok daha mantıklı bi çözüm. ekonomik getirisi olmazdemeyin gerek yok zaten. sadece sosyal olarak "sadece" erkeklerin hayatından 1,5 sene gitmesi sorunu çözülür. kadınlar da borçlu en az bizim kadar ama onların vatani görevi yok. ben kek miyim kızarkadaşım üniversiteyi bitirip işe başlayacakken 1,5 senem boşa gitsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
helena Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 cüce demiş ki; "bunu neye dayaanrak söledin cok emrak ediyorum.. neden erkekler olarak böle bi eğitim almaya mecburuz? seferberlik olunca elimize tüfek alıp savaşmak içinmi? muhtemelen evet bi ülke butcesinin bu akdarını orduya ayırıyosa ksinlikle seferberliğe ihtiyac duyucaktır. öğretimi bilimi bu kadar boşladıktan sonra... ha eğer sebebp seferberlikse sen eline silah almıycakmısın? e send eigt askere sende egitimini al sen neden almıyosun örgümü örüceksin evinde ülke işgal edildiğinde?" eğer sen oradaki eğitim lafından silah kullanmayı öğrenmeyi algılıyorsan, sorun yok çünkü daha fazla konuşmaya da gerek yok. ayrıca nasıl bir ortamı gözönünde canlandırıp da seferberlik ilan edildiğini varsayıyorsun, bu da çok ilginç. 20. yüzyılda savaş kavramı oldukça değişti, belki haberin vardır. diğer bir noktaya geçecek olursak şayet kadınların askere gitmesini yadırgıyor olsaydım, israil örneğini mesajımda belirtmezdim. son olarak, örgü örmeyi bilmiyorum. bilmeye de ihtiyaç duymuyorum. [ Mesaj 23 Şubat 2006, Perşembe - 18:20 tarihinde, helena tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 ırak hakkında. abd oraya godnerdigi askerlierin cogugu 15 gün 2 ay aralıgında egitmis oluyor, el kaide ve benzeri örgütler en dandik intihar bombacısını bile 6 ay boyunca egitiyor hazırlıor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 profesyonel askerlik bence tiksindirici bir sey. yoksullar askerlik yapsin, onlar olsunler guneydoguda; zengin bebeleri muaf olsun. yok ya? olmaz oyle sey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 hmm herhalde askere gitmesem babam öldürür. babamın takıntısı var pek öyle bir şansım yok. fakat aşırı derecede kilo alıp kilodan dolayı özürlü gibi görünüp, askere falan alınamıyorsunuz. öyle birşeyde vardı sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ninjaturtles Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 said: penthesilea: irak örnegine gelince, yapmayin ya din kardesiyiz. gerillacilikla olmuyor bu isler. gönül isterdi ki irak bu hallere düsmeden isgalci abd'yi cikarsin topraklarindan, ama bu yapilana savas sucu islemeden direnc göstermek diyorsan aklina sasayim senin ninjaturtles. ne zamandan beri kicina bomba sokup sivillerin, düzeni saglamaya calisan kendi vatandasin olan polislerin arasinda patlatip, 1 abd askerinin yaninda 10 masum öldürmek savas sucu degil? sakin ama sakin irak örnegiyle gelme yani. vietnam tamam, ama irak degil. oturduğunuz yerden atıp tutuyosunuz ses çıkarmıyoruz ama bu kadarı da fazla, al-amn al-amm piyadesi diyorum sen bana canlı bomba diyosun, al-amn al-amm askerleri değil sivil ıraklı'ya, sivil amerikan'a bile dokunmaz, strateji dergilerini takip etmediğini biliyorum çünkü biraz okusaydın al-amn al-amm deyince neden bahsettiğimi anlardın, canlı bomba diye atlamazdın. bak arkadaşım, bi tarafına bomba sokup patlatanların direnişçi olduğunu sana öğreten medya, sana seda sayan'ı izlettiren medyadır bu yüzden böyle ciddi konularda atıp tutarken bu kadar rahat davranmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lucretia85 Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 şimdi olduğundan farklı olmuyorki zaten.siz hiç zengin birinin şehit olduğunu duydunuz mu?adam torpili çakıyor,batıda rahat rahat yapıyor.olan yine fakire fukaraya oluyor. profosyonel askerlik olursa en azından fakirin eline 500-1000 dolar para geçer.cephedeyse daha fazla alırlar.amerikan ordusunda böyle.ayda yüklü miktarda para kazanıyorlar.ayrıca ekonomiye daha çok katkısı oluyor.profosyonel askerlik olsa ben hiç durmam direk orduya yazılırım.bir,iki yıl çalışır o parayla üniversite eğitimimi alırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ninjaturtles Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 profesyonel askerlik diyip duranlar evvela şuna cevap versin abd son ırak savaşının başında bir grup 3.mekanize tümenini herhangi bir hava desteği bulunmaksızın umm kasr'a en önde sürdü, sonucunu izlediniz mi? o aşağılanan cumhuriyet muhafızları, hava desteği olmayan abd askerlerine kan kusturdu, abd askerleri o strateji ile umm kasr'dan bir adım ileri gidemezdi. sonra ne oldu, umm kasr bombalandı, perişan edilen tümene longbow desteği geldi.peki bu durumda irak'lı kuvvetler ne yapacaktı, uçak mı kaldıracak? elbette çekilip işgali gerilla savaşına döndürecek yani düzensiz kuvvetlerle küçük ölçekli harekatlar tertipleyecek, mantıklı olan bu.10km lik alanda 128 hedefi tespit edip en tehlikeli 16sını anında imha edebilme özelliğine sahip longbow önde piyadeler arkada ilerleyen ordunun karşısında irak nasıl durabilir? anladınız mı şimdi profesyonel askerlik diye sayıklayıp duranlar? gördünüz mü kutsalı olan askerin direniş gücünü? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ninjaturtles Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 sizin kutsalınız yoksa zaten gitmeyin askere boşverin, siz daha askere gitmeden tutuştuysanız savaştan kaçacağınız da su götürmez bir gerçek. he ben demiyorum ki, vurup kırıcam dalacam düşmanlara. ben mardin mazıdağında dünyaya geldim, bilen bilir burada 29 ekimde bile bayrak açtırmazlardı eskiden.karşıda hükümet konağında patlama olurdu, bi kaç da silah sesi geldi mi biz kaçışırdık evlere nasıl korktuğumuzu hala hatırlıyorum. şunu da söylemeden geçemeyeceğim, mazıdağındaki abisi pkk ya katılan arkadaşlarım bile askerlik deyince batıcı ilericilik oynayanlardan vatanseverdi. profesyonel askerlik demeden önce, avrupada amerikada askerliğin işleyişi doğru mu bi araştırın bakalım. ama yok, batıda ne gördüyseniz aynen kopyalayacaksınız, esas derdiniz eminim askerlikten yırtmak. çıkın tc vatandaşlığından olsun bitsin, batıcılık oynamayın burda. [ Mesaj 23 Şubat 2006, Perşembe - 21:33 tarihinde, ninjaturtles tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
only_devil Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 ya reddetmek gibi 1 hak olur olması da doğaldır ama o zaman kim asker olacak?işte askerliğe talep çok olsun diye bayağı maaş gerekiyor.1 de savaşlarda sadece askerler mi savaşır?siviller hiç mi olmaz?olurrr.o sivillerden en azindan erkeklerin silah tutmayı öğrenmiş olması gerekmez mi?poligon değil bu savaş meydanı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lucretia85 Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 evet,gördük o diktatör rejimin cumhuriyet muhafızlarını.bir hafta sonra abraham tankları bağdat'taydı.abd'nin toplam kaybı 50'yi bile geçmemişti.zaten böyle bir baas rejiminin olduğu ülkede ancak bu kadar direniş olabilirdi.zaten halkın desteğini alamayan askerler üstüne üstlük liderlerinden yoksundu çünkü liderleri o sırada deliğinde saklanıyordu ve kendisi intihar etme şerefini bile gösterememişti. şimdi profosyonel askerlik diyince niye milliyetçilik damarlarınız atıyor anlamıyorm.sonuçta yine ülkenize hizmet etmiş oluyorsunuz.hem bu sayede birçok işsiz insan iş bulmuş olacak.işsiz insanlar hırsızlık,gasp,kaçakçılık yerine hayırlı bir iş yapmış olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ninjaturtles Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 anlamadın mı, okumadın mı? said: peki bu durumda irak'lı kuvvetler ne yapacaktı, uçak mı kaldıracak? elbette çekilip işgali gerilla savaşına döndürecek yani düzensiz kuvvetlerle küçük ölçekli harekatlar tertipleyecek, mantıklı olan bu.10km lik alanda 128 hedefi tespit edip en tehlikeli 16sını anında imha edebilme özelliğine sahip longbow önde piyadeler arkada ilerleyen ordunun karşısında irak nasıl durabilir? [ Mesaj 23 Şubat 2006, Perşembe - 21:37 tarihinde, ninjaturtles tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 lise 1 deyi,m. mf okuyup gelecekte bilgisayar müh veyahut matematik bilimi okumak bilim adamı olmak istiorum nispeten minyon ve pısırık bi tipim.zekam ve büyüdügüm ortam orta gelir-zengin arası, annem odtü de öğretim görevlisi idi, babam müzisyen ve mimar, nispeten elit bi tabakada büyüdüm ve hiçde gidip hiç yalan soylemeyecegim bir sürü pisligin döndügü cehennem azabı cekicegim bir yerde bırkaın 1 ay subaylıgı 5 ay 5 gün dahi durmam. bide su yeni sistemler okuyorum 4 sene o (bari eski sistem olsa hazırlıgı atlayacagım), 1 sene kazanmadıgmı varsayalım etti 5, matematik ve bigl desek, 4 sene masteri doktorası en az 5-7 oradan, daha 9 yıl okuldayım meazun olucam 26 ımda ohoo bideaskerememi gidicem.? gerke maddi olanak gerke yurtdışı akrabalarım o kadar emekten sonra bilim adına gerke bi işte gerke iş dışında çalışmak , ülkeme bir nevi katkıda bulunmak varken yerde mi sürüneyim... neyse bazı arkadaşların iddia ettigi gibi batıcılık oynamayacagım ve onlarında bahsettikleri bir şeyi yapacagım bir beyin olarak bu ülkeden gidecegim... bırakın ülkemizin su anki durumu saçma sapan askerlik sistemimiz dahi benim bu ülkeden kaçmam beyin göçüm için yeterli bi sebeptir ve ben simdiden baska bi ülke vatandaşlıgına girmek için hazırlıkta yapıorum ünimi bitirir bitirmez baska bir ülkenin vatandaşlıgına geçeçegim. ne zmn düzeltir boyle saçma şeyleri o zmn gelir. simdi ablamın kocası kayınbiraderim suan sakaryada askerde bilg müh mezunu doktorası var. eger askerlik olmasa sirket kuracaktı ancak noldu askere gelceksin illede . tmm git dogudan belli bi sınırın altındaki insanları egit, vatan ogret, sevgi ogret okuma yazma medeniyet ogret ama egitim almış birini yerde würündürmenin amacı ne. hiç vatanseverdi filan demeyin. o veya bu sekilde tek sözüm var. bu millet bu yolda gitikçe gerek askerlik gerek diger her türlü şekilde atatürk mezardan kalkıpta bana askere gitmem onunda ötesinde beyin olmnaay müsait herhangi bir gencin türkiyede kalması hatta tc vatandaşı olması için bi sebep soylemedigi sürece hiçbir aklı selim insanın vicdani red e karşı cıkacagını sanmıorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar