DeMiRMaSKe Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2003 yok hoca mısır tarihinin yarısından fazlası bilinmiyor. Çünkü sadece gerekli gördükleri yada kendilerini yükseltecek başarılar kazandıkları şeylerin kaydını tutmuşlar geri kalan hiç birşeyin kaydı yok.[hline]What if the prophecy is true What if tomorrow the war could be over? Isn't that worth fighting for? Isn't that worth dying for? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2003 walla şu an aksini iddia edicek bi altyapım yok. ama adamların belli başlı meselelerden haberdar olduğunu ve o tür bişey yapmak için uzaylılardan çok sağlam sinirlere gereksinim duyulacağını rahatlıkla iddia edebilirim. hem koca uzaylı gelmiş dünyaya sonra yapa yapa taştan üçgen prizması mı yapmış? bah...[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeMiRMaSKe Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2003 eheh salla zaten uzaylı yardım edecek madem ne diye binlerce insan işçi çalıştırıyorlar ki. ulan gelmişsin uçan aletinle kaldır taşları koy üstüste :P Bir ara mısırla alakalı bir belgesel yakaladım mı kaçırmıyordumda.[hline]What if the prophecy is true What if tomorrow the war could be over? Isn't that worth fighting for? Isn't that worth dying for? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2003 Universite'de ingilizce 2 dersinde araştırma yazısı yazıp bunu sunmamızı istemişlerdi. Bende kimsenin sunum sırasında ahkam kesememesi ve projenin hazırlanması sırasında hocaların kaynak konusunda sorun yaratmaması için pramitleri seçmiştim. İlginç şeyler bulmuştum. Mesela piramitlerin yapısal bir özelliği olarak ağırlık merkezine konulan yiyecek yada etin bozulma süresinin uzaması gibi. Piramitlerde de mezar sahibinin (burada firavun oluyor) mezarı tam bu noktaya konuyor. Diğer bir nokta ise Ceday'ın da dediği gibi kullanılan taşların nil'in öteki tarafında bulunması. Ağırlıkları bir yana nil nehrinin çevresinde yılın 6 ayı sel baskını oluyor. Ayrıca kapalı bir yapı olmasına ramen dışarıdaki ışığı bir şekilde içeriye yansıtıp aydınlanmasını sağlamışlar. Kim yapmış bilmiyorum ama yapan uzaylı yada insan oldukça akıllıymış.[hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tamirci Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 adamlar çok deli hesaplar yapmışlar yaparken ya firavunun ölüm gününde sadece pramitteki açıklıktan içeri ay ışığı giriyormus ve bütün pramiti aydınlatıyomus dogum gunude olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 Kayıp uygarlıklar kitabını bi sahaftan bulun parayı bayılın alın okuyun. Altın seriydi galiba. Ayrıca immanuel velikovskynin dünyalar çarpışıyor kitabını da mutlaka alın okuyun. Süper teoriler kafa karıştırıcı olaylar için ideal.[hline]Böyle de kültürlü bi insanım yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 said: Peradur, 18 August 2003 00:30 tarihinde demiş ki: Piramit işçilerinin hepsi calısırken ölüyor ki zaten. ölene kadar piramitte çalışıyorlar.Adamların işi bu, yani normal işçi degil onlar. [Bu mesaj Peradur tarafından 18 August 2003 00:30 tarihinde değiştirilmiştir] hayir. piramitlerin yapimi sirasinda orada sehir kuruluyordu. her seyiyle bi topluluk olusuyordu. olene kadar calistirmadan degil, yasi kemale erip olen insanlar gomuluyordu. piramidin dibine gomulmek buyuk onurdu. kisilerle ilgili kayitlarda secereleri kaydedilirken 30 yil piramitte calisti vs gibi cumleler geciyordu. calisanlar makyaj malzemesi ya da benzeri zerzevat eksik oldugunda greve gidiyordu, ve firavunun bi tarafi cikiyodu malzemeleri getirene kadar. tabi bu her firavun donemi icin gecerli olmayabilir. ama asil mevzu sudur ki, ilk piramit hakikaten supheli sekilde ve zamanda ortaya cikmistir, diger butun piramitler ondan daha kucuk yapida, ve belki cok kaynak ve zaman harcanarak o donemin ekonomisi ve insan gucuyle yapilabilecek olmasi ihtimali olsa da, buyuk piramidin konumu, ic ve dis yapi ve oranlari, ortaya cikis sekli soru uyandirici.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
regulus Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 bana saçma gelmişti ama bir yerde şöyle birşey okumuştum; bir piramidin içine girdiğimiz zaman yaralarımız çok hızlı iyileşirmiş. bazılarımızında dediği gibi piramitlerin yapımında kullanılan taşlar o civarda pek bulunmuyor.(bildiğim kadarı ile fas ve cezayir'in olduğu yerlerde var) dünya dışı bir varlık yaptıysa niye yaptı.Şöyle çok yüksek karizmatik bir yapı yapmak varken niye üçgen prizma?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 piramitlerde aynı zamanda bozulma minimuma iniyo. Camdan yapılmış piramit içinde et saklamışlardı ( işte tam firavunun konulduğu yerine oranla) ve bozulmamıştı et. Piramit de mumyalamaya yardım ediyo yani. Kutsal kübit denen bi ölçü kullanıyodu mısırlılar, göya firavunun dirseğinden parmağının ucuna kadar olan. Ama enteresan bi ölçü. Bissürü gıvgıvlı cıvcıvlı olayı filan vardı şimdi tam hatırlamadıım.[hline]Böyle de kültürlü bi insanım yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 firavunlar yaptiklari her eseri sonraki yillarda hatirlanmak icin yaptirir, bu nedenle eserin her yerine kendi kartuslarini, - isim hiyeroglifi - ve yedikleri haltlari abartan yazitlari kazirlardi. hatta ramses gibi denyolar kendinden onceki firavunlarin yaptirdigi eserlerden onlarin isim kartuslarini kaziyip, kendilerininkini koydururdu. fakat cok enteresan bir mevzu ortaya cikiyor. buyuk piramitte hicbir yazit YOKTUR. o piramidin bir mezar, ve bu mezarin da keopsa ait olduguna karar verilmesine neden olan tek sey, mezar odasinda keops un lahdinin biraz uzerine kazinmis isim kartusudur. bu tum misir gelenegine motamot zittir. bir firavunun mezar odasi firavunla ilgili hiyerogliflerle dolu, ayrica ihtisam ve sefahatla dosenmis olmasi gerekirdi. soyuldugunu varsaysak bile mezar odasinin dumduz tas olmasi, oymalar dahi bulunmamasi gariptir. burdan cikan ve son zamanlarda populerlik kazanan teze gore cikan sonuc sudur : keops bu piramidi yaptirmamistir. ustune konmustur. su an icin mechul bir amacla yapilan ve kullanilan piramit, bugun mezar odasi dedigimiz konumuna konan organik materyallerin curumeye ugramadiginin farkina varan keops tarafindan cinlikle mezara donusturulmustur. bunu kesfetmek icin de merlin olmak gerekmez, piramit icinde olen farelerin curumedigini gormek yeterli.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 yani diyosun ki keops piramidi mısırlılardan eski ? mısırlılar da orjinal tasarımdan kopya çekip diğer piramitleri yaptılar. hmm. bu durumda şöyle bi soru çıkıyo karşımıza: en eski piramit hangisi? ya da ben mi yanlış anladım?[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers? [Bu mesaj Grudge tarafından 18 August 2003 15:11 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 Immanuel velikovskyden yola çıkarak benim kafamdan yürüttüğüm tez şu: Piramitlerin içinde bozulma baya bi az oluyo ya hani. Tamam. Büyük dinlerde Hz. Yusuf'un mısıra 7 yıl bolluktan sonra 7 yıl süren bir kıtlık geleceğini haber verdiği belirtiliyor. Ve ondan sonra buğdayları depoladığını söylüyor. Bu piramitin bence asıl ilk maksadı buğday deposu olarak kullanılmaktı. Olay budur diyorum.[hline]Böyle de kültürlü bi insanım yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malkor Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 Tabiki de gereksinimden yapılmış olması cok mantıklı ama mısırın yönetim biçimi yuzunden sonra dinsel amaçlı olarak yapılmasıda cok normal Aslında cok verimli toprakları var bence oraları ambar olarak kullanmalrı zor gibi[hline]Wake Me Up Before you GO-GO / WHAM! Hem Mal Hem Kor (rumuzda mantık aranmaz) Hööööööööööööö Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 said: Grudge, 18 August 2003 15:10 tarihinde demiş ki: yani diyosun ki keops piramidi mısırlılardan eski ? mısırlılar da orjinal tasarımdan kopya çekip diğer piramitleri yaptılar. hmm. bu durumda şöyle bi soru çıkıyo karşımıza: en eski piramit hangisi? ya da ben mi yanlış anladım?[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers? [Bu mesaj Grudge tarafından 18 August 2003 15:11 tarihinde değiştirilmiştir] hayir keops piramidi misirlilardan eski degil, tahmini mo 2800. ama ortaya cikisi ve teknolojisi o donem misirina gore iskilli. asil misirlilardan, piramitlerden eski olan sfenks. bir jeolog ve bir tarihcinin yaptigi bir calisma sfenks yasinin en az 10 bin oldugunu one suruyor. sfenksin alt kisimlarinda yogun tropik yagmurlarin olusturdugu sellerin akisinin neden oldugu cok yaygin ve tipik asinma var. misirin tropik bir iklime sahip olup bol yagmur aldigi, yesillik oldugu donemler en son mo 10 bin yillarina denk geliyormus.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 said: horacegoesskiing, 18 August 2003 15:13 tarihinde demiş ki: Immanuel velikovskyden yola çıkarak benim kafamdan yürüttüğüm tez şu: Piramitlerin içinde bozulma baya bi az oluyo ya hani. Tamam. Büyük dinlerde Hz. Yusuf'un mısıra 7 yıl bolluktan sonra 7 yıl süren bir kıtlık geleceğini haber verdiği belirtiliyor. Ve ondan sonra buğdayları depoladığını söylüyor. Bu piramitin bence asıl ilk maksadı buğday deposu olarak kullanılmaktı. Olay budur diyorum.[hline]Böyle de kültürlü bi insanım yani. bir kavmi besleyecek bir bugday deposu olarak depo olarak kullanilacak yerleri hacmine gore cok dar. verimli degil.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 yazildimi bilmiyorujm ama maksat bos bilgi olsun, firavunun mezarinin oldugu odanin icinin butun duvarlari fungi kapliymis, kapiyi acanin solunum sistemine yerlesiyor ve hayvan bulsaiyomrmus[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 genel bir olay degil o. mezarlari korumak icin bazi donemlerde bazi mezarlarda kullanilmis bir olay. cesitli tuzaklar.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shapshal Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 niye tamir mi etcen yıkık kısımlarını piramitlerin :) işçilerin bir kısmı çalışırken ölüyor,bir kısmı da çalıştıktan sonra nasıl yaptıklarını yaparken ne olduğunu falan anlatmasınlar diye firavunun isteğiyle öldürülüyor.[hline]karpuz, 14 June 2003 19:26 tarihinde demiş ki: Karpuz yedim! Manavdan aldım eve getirirken yolda dayanamayıp tırnaklarımı batırıp (olmayanları) 1 parça koparabildim ve attım ağzıma... Çekirdeğini sevdiğimin meyvesi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TheSilver Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 uzaylılar yapmış falan diye uçuk fikirler var bunlar bence çok salakça insanların beyni yokmu niye yapamasınlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 Şu an google da yaptığım bir araştırmada karşıma şu çıktı. "Also in the matrix, I give a hint of "who built it", at least for the Great Pyramid. There are ancient writings called the "Works of Joseph" which are supposedly from the Joseph in the Bible. He became second in command to the pharaoh and gathered up and stored grains during the 7 bountiful years, and then sold the grain during the 7 years of intense famine over all the earth. The Works of Joseph state that he instituted the pyramids project as a sort of huge public works project to put people to labor during the 7 years of famine. That will be further explored in part 2 with the more advanced matrix, but the hint of it is here in this simplified matrix" Site de bu Peh benim de aklıma gelmişti. :) Du bakiim iç hacmi ne kadarmış.[hline]Böyle de kültürlü bi insanım yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 Şöle bişi de buldum: "Egyptologists have indeed found grain in tombs that is thousands of years old. The grain is so well preserved that researchers attempted germination." Vala bana mümkün görünüyo.[hline]Böyle de kültürlü bi insanım yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 2, 594, 914 m3 hacmi. Ayrıca tabut lahit kısımları filan sonradan eklenmişti hatırladığım kadarıyla diğer piramitlerden farklı olarak.[hline]Böyle de kültürlü bi insanım yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 o hacim depolama alanı mı ki? bence bütün piramidin hacmidir...[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirluin Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 dwarflar yapmıştır[hline]trees and I are one Mirluin lvl 16 student in Istanbul (neophyte fletcher) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 bütün piramitin hacmi. modifiye bi piramit olduğu için (eğer varsa) depolama bölümünün hacmini kestirmek zor.[hline]Böyle de kültürlü bi insanım yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar