Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

pramitlerin yapılışı

tamirci

Öne çıkan mesajlar

Piramitlerle ilgili çok dğeişik bir hikaye biliyorum..
Çoğumuzun bildiği üzere bundan milyonlarca yıl önce atlantis adında bir kıta varmış, onun da haricinde Mu adında başka bir kıta daha varmış. Özetle bu adamlar çok ilerlemişler (her türlü bilim dalında) Sonra bu adamlar kıtalarının batacağını anlayınca (bu arada bu yazdıklarını kendilerine has resimli bir yazyıla kaydetmişler) bunlar amerikaya çıkmış işte orda bir süre yaşamışlar orası bunlar pek fazla uygun gelmemiş sonra bunlar bayaı bir yıl sonra avrupaya çıkmışlar orda da ilerleye ilerleye anadolu yakınlarına gelmişler orda bunlar 3 bölüme ayrılmış bir kısım mısır a gitmiş bir kısmı anadoluda kalmış bir kısmı da orta asya ya gitmiş (bunları bir kitaptan okudum yazarı yabancıdır)
Mısıra gidenler bu piramitleri yapmıştır Bunu kanıtlayacak başka bir olay da orta asya da dünya üzerinde yasak bölge ilan edilen yerde 300 m lik piramitler yapmışlar a.k.a mısırdakiler 150 m Kitabın adı Kayıp Kıta Mu dur ve bunun 2 kitabı daha vardır merak eden okuyabilir...[hline]Askinos, 06 July 2003 20:19 tarihinde demiş ki:
Kendini deleni Allah'ta deler gibi bir atasözü çıkarabiliriz burdan
Sosyal ağlarda paylaş

ismini tam olarak hatırlayamadım bir firavun 100.000 işçi calıstırdık diye yazmış yazıtlara ama o firavunun dibinde piramit işçilerinin mezarlarını buluyorlar, 100.000 tane mumya çıkmıyor, 100.000'den cok daha az sayıda mumya cıkıyor. Buradan ne anlıyoruz; firavunlar piramitlerin ihtişamını daha da arttırmak icin biraz abartıya basvurmuslar, piramitleri insanlar yapmış.
Sosyal ağlarda paylaş

Simdi bu mantigi pek anlayamadim;
Isciler isini bitirdikten sonra olmek zorundami?
Yani calistiktan sonra adam baska bi yerde yasamaya devam eder, orada eceliyle olur. Sonra goturup o adami piramit mezarligina gommezler ki?
Piramit mezarliginin ordaki isci cesetleri, is kazasiyla olmus yada calisirken bi sekilde hayatini kaybetmis insanlardir zannimca. Yamuluyorsam duzeltin lutfen...[hline]The clash of honor calls to stand when others fall
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca bir sekilde onlar ün yapmış insanlar, yani sıradan bildigimiz köle tarzı, ezik işçiler degiller. Toplum arasında saygı görüyorlar. Sonuçta o işçiler icin yapılan mezarlık gibi yer -ki bu yerler de ufak birer piramit- anıt gibi bir şey, yani basit bir yer degil. Diyelim ki 1000 tane işçi yaptı bitirdi piramiti, gittiler bi yerde öldüler, ailesi yakınları, vs. onu alıp orada mumyalatıyorlardır mutlaka.
Sosyal ağlarda paylaş

(bkz.Piramit/17)

Yukarida yazana gore 100k insan tum piramitlerin toplaminda calismis insan sayisi olmasin? :-P
Burada buyuk biramitte 5k insan calistigi yaziyor. garip.

Su olayi kesin olarak bilen varsa yazsinda merakta kalmayalim.[hline]The clash of honor calls to stand when others fall

[Bu mesaj KHaRoN tarafından 18 August 2003 00:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
tamirci, 18 August 2003 00:34 tarihinde demiş ki:
normal bi insanın yaşamı hele o zamanlarda 40tan kat kat fazla değilmi?
bencede yapım srasında ölenler olabilir ordaki mumyalar

bu adamların hepsi ama hepsi çalışırken ölümcül yaralar alıyorlar. kiminin bel kemigi bükülüyor agır taşları kaldırmaktan, kimisinin kafası yarılıyor, kimisinin bacagı kopuyor, vb. velhasıl o işçi mezarları basit birer mezardan çok daha fazlası, anıt gibi bir şey.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
KHaRoN, 18 August 2003 00:38 tarihinde demiş ki:
(bkz.Piramit/17)

Yukarida yazana gore 100k insan tum piramitlerin toplaminda calismis insan sayisi olmasin? :-P
Burada buyuk biramitte 5k insan calistigi yaziyor. garip.

Diyorum ya adam abartmış "100.000 kişi calıstı" diye.Yazdıgım şeyi bir daha dikkatle okur musun?! Ben 100.000 tane işçi çalışmış mı demişim?

[Bu mesaj Peradur tarafından 18 August 2003 00:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Peradur, 18 August 2003 00:21 tarihinde demiş ki:
ismini tam olarak hatırlayamadım bir firavun 100.000 işçi calıstırdık diye yazmış yazıtlara ama o firavunun dibinde piramit işçilerinin mezarlarını buluyorlar, 100.000 tane mumya çıkmıyor, 100.000'den cok daha az sayıda mumya cıkıyor. Buradan ne anlıyoruz; firavunlar piramitlerin ihtişamını daha da arttırmak icin biraz abartıya basvurmuslar, piramitleri insanlar yapmış.

Onlar çalışırken ölen insanların mumyaları arkadaşlar.Hatta incelendiklerinde bazılarının bellerinde fıtığa falan rastlanmış.[hline]Every girl that I f*cked tried to make me satisfied.
Sosyal ağlarda paylaş

Mans; Suser lari gozumde ilah yada o nevi seyler yaptigim yok. Yazima o yaziyi referans alarak basladim sadece, zaten dikkatli bicimde okursan "Su olayi kesin olarak bilen varsa yazsinda merakta kalmayalim" seklinde bir cumlede ilistirdim.

Ayrica madem hosuna gitmiyor, o yazilari gormezden gelirsin olur biter.[hline]The clash of honor calls to stand when others fall
Sosyal ağlarda paylaş

ya aslında ben frp olmak istiyodum ya hani ondan öncede piramitlerde calısmak istemistim kral zeus la kral iskender gel calıs dediler ama firavunlar istemedi(bilmiyorum ki sanki ben calıssam bisey olucak) iste ondan sonra gizlice calıstım felan ondan sonrada firavun beni gördü oglum ne isin var burada sie git sen cık dısarı dedi bende cıktım yani aslında bende oraya 2-3 tugla koymadım degil ama iste degerimi bilmediler bende o gündür bu gündür neyse calıstıgım günler icin benden özel bilgi almak isteyenler bana basvursun özel msj felan atsın ulassın bana
Sosyal ağlarda paylaş

Discovery de filan izlediğim kadarıyla. Firavun'un mezar odasını yapan işçiler öldürülüyorlar içeriye konan tuzakları filan bildiklerinden hepsini öldürüyorlarmış.

Bişi daha mısırlıların nereden geldikleri bilinmiyor sanki birden bire ortaya çıkıp piramitleri dikmeye başlıyorlar. Arkeolog lar mısır kültürüne benzer başka bir kültür bulamamışlar(mısırlıların öncesinde)[hline]What if the prophecy is true
What if tomorrow the war could be over?
Isn't that worth fighting for?
Isn't that worth dying for?
Sosyal ağlarda paylaş

hesap kitap meselesi bunlar.
o zamanın mimarları hiçbişeyden haberi olmayan cahil tipler diiler. bikere piramitlerin köşe noktaları birleştirildiğinde tam bi kürenin içine giriyo. ikinci olarak keops piramidi miydi en büyük olan? neyse işte. onun bişeysi alfa draconis yıldızına göre ayarlanmıştı da onun da manası bişeydi... de toparlayamadım şimdi (aha çizdik karizmayı :-p)

neyse yani. adamlar bence arşimetten önce suyun kaldırma kuvvetiydi, astronomiydi püsürdü çözmüşler belli bi ölçüde. mekanik olarak baya bi tecrübeleri var yani. mağra adamı muamelesi yapmayın adamlara. biliyolarmış işte ne yaptıklarını. üstüne ellerinde nerdeyse sınırsız insan gücü var. köleler azaldığında iki sefer yapıyolar topluyolar tekrardan kontenjanı. ayrıca piramitlerin yapıldığı dönemde belli bi kayıt sistemi mevcuttu. sonuç itibariyle piramitleri yaparlarken nelerle uğraştıkları günümüz tarihçilerince bilinio büyük ölçüde.

"helal olsun eskilere" diyip geçiyoruz ...[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...