havok Mesaj tarihi: Şubat 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2006 online oyunlar özellikle mmorph oyunlar adamı bırakın asosyali zsosyal bile yapıyo:).onun için siz siz olun dozunda bırakın derim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 20, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2006 benim evime böyle kalitesiz yayınlar girmediğinden buradan haberim oldu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Şubat 20, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2006 açıkcası benim cocugumda deliler gibi oyun oynuyor olse bende bişiler yapardım :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Şubat 20, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2006 al işte baba wow da char kasıyo, çocuğu oynayınca laf ediyo, kıskanıyon dimi seni geçicek diye nihahah :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Şubat 20, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2006 kıskanclık degil tam olarak. sonucta cok fazla oyunun neler yapabildigini biliyorum. oncelikle; insanı asosyalleştiriyor ama malum ben asosyal olsam ne olur okul bitmiş, askerlik bitmiş 2 cocugum olmuş yani wow benim icin sosyalliğin dibi demek :) derslerine ayrıması gereken zaman ve ozeni wowa ayıracak buna itiraz etmeyin biliyorum yapıyorsunuz :) insanlara olan davranış seviyesini dusuruyor cunku sanal alemde herkes kahraman herkes kabadayı ve tabi birde isin saglık oynu var yani gozler, eller ve bilimum kıldonmesine sebeb oluyor wow vb online oyunlar :) ve en onemlisi ben babayım ben oynarım o cocuk ben izin verirsem oynayabilir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Şubat 20, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2006 :) haklısın hehe, bu babaların doktor versiyonları hiç çekilmiyo bide, ben yıllarca saat 12 de yattım biyolojik dengem bozulmasın diye, yazın bile 12 de yatarmı insan ya, tam kasıyosun böle bi oyunda, tak geliyo odana yat diyo. çok feci :D sen yinede şans tanı çocuna, zaten onlar büyüdüklerinde daha piskopat teknolojiler gelmiş olcaktır, beraber oynarsınız ehehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Şubat 20, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2006 acıkcası babanın odana gelme nedeni ulen su cocugun oyununu bozayım degil sadece sen duzgun saatte uyu diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Şubat 20, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2006 iki tarafın da haklı tarafları var... oyunlar, denildiği gibi, asosyalleştiriyorlar. eğer 15-16 yaşlarında bir çocuk kendini kaptırırsa, oyunların da büyük etkisiyle, hayatının birkaç yıllık dönemini harcayabilir, doğrudur... öte yandan, oyunun bu bağımlılık yaratan özelliğinin yanında, çocuğun hayatına bu kadar etki etmesinde aynı derecede etkili olan birşey daha vardır, çocuğun ta kendisi :) eğer nerde başlayıp nerde bitirmesi gerektiğini bilmezse çocuk, suçun tamamını oyuna atmak yanlış olur haliyle. evet oyunun asosyalleştirici etkisi vardır, ama bu etki, çocuğun kendisine sahip çıkamamasıyla ortaya çıkar. küçük bir örnek vermek gerekirse, diablo delisi olup da, günde 8 saat oynamak vardır, arkadaşlarla 2-3 günde bir 2-3 saat oynamak vardır. oyun aynı oyundur, oyuncunun kişiliği farklıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Şubat 20, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2006 bi şekilde yollar farklı olsada amaçları aynın sonuçta, belli yaş aralıklarında müdahale edilmesi gerekiyo -öyle yada böyle- o yaş aralığı muhtemel lise nin sonlarında bitiyo, zaten o zamandan sonra üni falan tek yaşıyosun sana kalıyo herşey, istedin gibi yaşa :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar