Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yeni bir bilgisayar

Pasha

Öne çıkan mesajlar

bu hafta yeni bir bilgisayar almak istiyorum ancak kafamda bazı soru işaretleri var. dolayısıyla sizlere danışmak istedim :)

monitör hariç 1000$ civarı bi bütçe ayırdım (100$ kadar esneklik olabilir).

öncelikle sistemin 64 bit desteklemisini istiyorum. bi aldım mı 2-3 sene götürsün istiyorum yada ufak upgradeler işimi görsün.

amd mi intel mi? nvidia mı ati mi? 1gb dual channel mı almalı yoksa 2x 1gb ram mi almalı?

bu alette daha çok wow oynanıcak. yorum eklerken bunu göz önünde bulundurursanız sevinirim :) imkanı olanlar örnek bir sistem yazarsa sevinirim. ses kartı onboard olabilir. şimdiden yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

emin ol ki wow oynarken amd veya intel in farkını hissetmezsin. ama yok ben pro gamer ım, zırt pırt yeni oyunlar oynayacam, benim olayım oyun diyorsan amd al ama ben 64bit intel öneririm açıkçası. ekran kartında ati den kesinlikle şaşma derim.
ram olayına gelince şu zaman için dual 1 gb en uygunu ama 2-3 sene sonrası için 2 gb ram daha cazip gözükecektir. ses kartı almana gerek yok bence, onboardlar gayet güzel. en bariz farkları sistemden ufak bir miktar kullanır denebilir. hissettirmez bile.

ek olarak aklıma gelen bi kaç şey söyleyeyim. şimdi 1000$ için pek kestiremiyorum kasayı ama raid gerçekten güzel birşey düşünürsen. power supply ın 350 watt olsun en az. asus kasa öneririm. anakartıda asus öneririm : ) ha birde, eğer raid yaparım diyosan ram ı 2gb alman daha uygun olur, çünkü sanal bellek yazması çok hızlanacağı için daha rahat olursun.
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman son durum şudur :)
raid 0 hdd ve onboard ses kartı. 2gb ram, intel 64bit işlemci olucak. bunlara göre örnek bir sistem çıkarabilcek biri varsa gerçekten memnun kalırım çünkü son 2 senedir iyice koptum bilgisayardan ve takip edemiyorum. (yorumlar ve tavsiyeler için teşekkürler gayet aydınlatıcı oldu :) )
Sosyal ağlarda paylaş

amd 64bit 3500(939 pin)
msi amd k8n neo2 platinium (939)
100gb harddisk
dvd writer (samsung)
2gb dual channel (1 x 2 ) kingston
asus x850pro 256mb pciex
creative sounblaster 5.1
asus kasa

bir arkadaşım böyle bi sistem çıkardı. yaklaşık 1100$ a mâl oluyo. neler eklenebilir, neler çıkarılabilir? hangi parçaları değiştirmeli?
Sosyal ağlarda paylaş

ehm sonunda bi sistemde karar kıldım ve siparişimi verdim.
sistem şöyle bişey

p4 3.2ghz ht
asus p5pl2 lga 775 945pl
2gb kingston 400 mhz dual channel ram (2x 1gb)
160 gb s.ata2 seagate hdd
256 mb 7800gt 256 bit asus
wireless pci ethernet (robotics)
nec dvdrw
piv atx kasa

toplam 1560$ kdv dahil

kanımca güzel bi sistem oldu, uzun süre götürür
Sosyal ağlarda paylaş

bence de amd al; büyük ihtimalle kâr ettirir. üstelik amd'nin intel'den aşaa kalır yanı yok; hatta belki fazlası bile var.
amd'den intel'e dönen var mı bilmiyom ama intel'i genelde "sağlamcılar" alıyo; alışılmış olanın dışına kaçmaktan çekinenler.
amd alanlar hep memnun; 60 sene öncesinin geyii "amdler yanıyooo" da artık külliyen yalan. gerçi şimdi de "senin için oyun > ofis programları ise, amd; ofis programları > oyun ise, intel alcaksın" geyiği var da ne kadar doğru bilemicem.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...