Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

adım osman

Matis

Öne çıkan mesajlar

osman: (ar.) er. 1. bir tür kuş ya da ejderha. 2. hz. muhammed (s.a.s)'in damadı ve hz. ömer'den sonra devlet başkanı olan iii. halife. 3. osmanlı devletinin kurucusu, osman gazi.

nebiyan turkish-turkish add glossary : osman
kökeni: arapça
cinsiyeti: erkek
anlamı: bir tür kuş ya da ejderha. ( toy denilen, kazdan büyük bir kuşun yavrusu). ateş gibi adam (odman= od +man)

yeni lügat türkçe sözlük add glossary : osman (r.a.)
peygamberimiz hazret-i muhammed aleyhissalâtü vesselâm'ın en yakın sahabelerinden, aşere-i mübeşşere'den ve islâmiyet için en çok fedakârlık gösterenlerdendir. hz. talha ve zübeyr'den evvel imana geldi, iman edenlerin beşincisi oldu. resül-ü ekrem aleyhissalâtü vesselâm'ın üçüncü halifesi ve damadıdır. hazret-i osman (r.a.) çok zengindi. bütün malını peygamberimiz ve islâmiyet için feda etti. çok hayâ ve hilm sahibi idi. peygamberimizin (a.s.m.) iki kızı ile evlenmek nasib olduğu için kendisine "zinnureyn"

ansiklopedik isim sözlüğü : osman
(ara.) er. 1. bir tür kuş ya da ejderha. 2. hz. muhammed (s.a.s.)'in damadı ve hz. ömer'den sonra devlet başkanı olan ııı. halife. 3. osmanlı devletinin kurucusu, osman gazi.
Sosyal ağlarda paylaş

benim ismimide 100lerce kez türetiyolar. bakın buraya bana arkadaşlarımın nası hitap ettiğini yada ismimi karıştıranların ne dediğini yazayım adımı bulmaya çalışın.
seco
sertaç
sör
sergen
se
caner
serci
secahattin
serç
serkan
serincan
sırcan
vs vs
Sosyal ağlarda paylaş

osman adını ben de anlamsız şeylere takabilirim(takmadım çünkü anlamsız buldum , komik gelse takardım)

ama bir insanın adı osman olduğunda osman adını çok beğenirim , bana göre kediye taktığımız osman adıyla , arkadaşımızın sahip olduğu osman adı bambaşka anlamlar taşır

ben de bir insanın yüzüne ''kusra bakma benim çöp kutumun adı osman'' diyebilirim ama alınmyacağını yukarıya yazdığım 2. paragraftaki düşünceye sahip olduğuna ihtimal vererek söylerim ; asıl amacımsa sonradan bir sorun çıkmaması , yanlış anlaşılmalar olmamasıdır ; ama kimsenin adıyla dalga geçmem..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...