Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kedi beslemek istiyorum... (yardım ^^)


KireiMerodii

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar ailemi uzun uğraşlar sonucu kedi beslemek için ikna ettim. ama bana bir takım şartlar koştular... ben yokken kedicik odamda kalacak, ayrıca kedi kumunu da odamdan başka bir yerde bulundurmam yasak. pisi ben olmadığımda yalnız başına tek bir odada sıkılmaz mı? (bunun için belli aralıklarla onu bahçeye indirmeyi ya da çiçekli böcekli değişik ortamlara götürmeyi düşündüm..) kedi kumu odamın en uzak köşesinde de dursa koku yapmaz mı? kafamı en çok kurcalayan tuvalet ve hapsolma işi... kedileri çok seviyorum, çok da iyi bakacağıma inanıyorum ama ailemin getirdiği bu sınırlamalar yüzünden kedi beslemekten vazgeçmem daha mı akıllıca olur? kedişimin mutlu olmadığını görmek beni çok üzer çünkü... görüş ve önerilerinizi almak istiyorum...

teşekkür ederim...

not: kediler de köpekler gibi yürüyüşe çıkarılabilir mi? /gülmeyiniz/ çıkarılabilir diyecek birini duyabilmek için can atıyorum...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

merhaba öncelikle bu konuda bu kadar hassas olmana ragmen kedinin ailenın koydugu sartlarda sıkılabılecegını ve mutsuz olabılecegını dusunup vazgecme yolunu bıle dusunmen bence guzel bıse..tebrık ederım senı..
gel gelelım senın duymak ıcın can attıgın seye..kedıler kopekler gıbı bahce ve dısarı hayatını pek sevmezler ama cok merak ederler camdan dısarı sabahtan aksama kadar bakan bır kedım var(siyam kedısı) ancak dısarı bahcelı bır ortama bıraktıgımda hayvan komando gıbı surunmeye baslıyo ortamı yadırgıyo fılan..dıer olay ıse kedı kumu parfumlude olsa kı onların parfumlu olanları bıle cok super mıss gıbı koklamalık deıller..:d koku yapar..senınde ongordugun gıbı odada sen yokken hapıs kalan kedı cok sıkılır helekı yawru alırsan aglar psıkolojısı bıle bozulur..(ben kendı kedımden bılıyorum gelemezdı oyle seylere bebısken..ayrıca sıyam oldugundan kendısı cok kaprıslı ıdı hanımefendı) hatta sunu soleyebılırım benım kedım suanda bıle kı 1 yasını gectı 150 metrekare evde canısıkılıyo ben evde olmadıgım zaman odayı sen hesap et artık..gercı evde oldugum zamanda oynadıgımız zaman azdır ama onun derdı en azından senınle bırlıkte olmak oluyo yanı kucagıma cıkıp yatsın veya yuksek bı yerlerden benı ızlesın ona yetıyo..

bırazdaha ızınler koparabılırsen senın ıcın daha ıyı olur sanırım..ama bu sartlarda sende mutlu olamazsın kendını kotu hıssedersın kedınde..
--saygılar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman ben yokken sadece odamda kalması imkansız... bunun değişmesi gerekiyor; kedi kumunun da koku yapmaması mümkün değil... siz nereye koyuyorsunuz kedi kumunu? bir de oda konusunda biraz kedicik dişini sıksa ailem alışana kadar, birkaç haftaya da sanırım ben yokken diğer odalara dalabilme hakkını elde edebilir... yoksa daha baştan serbest mi bırakmalıyım?

not: alacağım kedi yavru ve dişi olacak, bunun tuvalet eğitimi ve sıkıntı konusuna etkisi olumlu mu olur olumsuz mu?

tekrar teşekkürler :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kedı kumu konusunda odanda kalmasını soylemekle zaten evde cıdden kedı ıstemedıklerını anlatmak ıstemısler.ama evınızde ıllakı bos bı oda vardır.ayakkabı odası, kucuk tuvalet vs.oraya koyabılırsınız kumunu.kapıyı az aralık da bırakırsanız fazla koku gelmez.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben yanlız yasıyorum ama yınede kedım ıcın kucuk tuvaletımızı oda yaptım kumu yemegı ve yatagı orada gercı yatagını hıc kullanmıyo ama..:) oyuncakları ve esyalarıda orda;) zaten kum konusunda tıtız olursan pek rahatsız etmez ama kokusuz olma sansı yok yanı uzerıne parfumlu dıye yazdıkları sey benı daha cok rahatsız edıyo..tıtız olmaktan kastım mesela bazı ınsanlar bı sefer tuvaletlerını kum ıcın doldurup 1 ay kullanırken ben 3-4 gunde bır topaklasan yerlerını almama ragmen tas catlasa 2 hafta kullanıyorum..zaten benım kızım cok kaprıslıdır kızar temızlemezsem..tuvalet egıtımı konusunda her kedı oole deıl gercı ama benım kedım el kadarken bıle tuvaletten baska bı yere yapmıyodu..annesı dogar dogmaz ogretıyomus ona..annesı ogretmese bıle bır kac yontem var evde senın uygulayabılecegın..
bırde son olarak sunu soolemek ıstıyorum aılende baslarda senı caydırmak ıcın bu sekılde kurallar koysada bır sure soore senden daha cok sahıplenebılırler ama buna da cok guvenme sadece boyle bır ıhtımal var:);)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kesinlikle öyle bi evdeysen kedi alma, hayvana yazık... ha diceksin sen bunu neye dayanarak diyorsun? son 6 sene icinde elime 50 kedi gecmesine dayanarak... hayvana yazık edersin. phoebe bile demiş yani ne kadar cok sey istiyor diye

[ Mesaj 13 Şubat 2006, Pazartesi - 17:38 tarihinde, Dregoth tarafından güncellenmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aslında ailemin derdi kediden nefret etmeleri değil... çocukken kardeşim bahçemizde besliyor olduğumuz bir kedi yüzünden hasta oldu, saçları döküldü.. tabii kedi sokak kedisiydi; ayrıca çevreden de hayvanlar yüzünden yakalanılan hastalıkları duydukça uzaklaştılar iyice hayvanlardan.. yoksa çok seviyorlar, uzun süre evlerinde hayvan beslemiş insanlar annem ve babam.. zaten tekrar konuştum onlarla, kedi kumunu banyoya koymama izin verdiler... ayrıca onlara bir sokak kedisiyle ev kedisi arasındaki farkları anlattım; kedicik evin istediği yerini gezebilecek artık.. ben de her sabah elektrikli süpürgeyle heryeri temizleyeceğim, sileceğim etrafı... banyonun temizliği de benden sorulacak :) kediş için seve seve yaparım... eğer sorumluluklarımı yerine düzenli bir biçimde getirebilirsem eminim ailem mutlu bile olacak... ki başından beri zaten ona alışıp seveceklerini, oynayacaklarını biliyorum... önerileriniz için teşekkür ederim, daha bir ciddileşip onları daha iyi ikna etmemi sağladınız :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bence ailen daha da anlayıslı olacaklar zaman gectıkce..bıde aklıma gelmısken hanı heryerı supurcem fılan demıssın ya dıkkat et nefret edebılıyolar makınadan cok seslı bıde boole ustlerıne bıse suruyomusun gıbı oluyoya ..:d
sahsen benım kızım oole elektrıklı supurgenın sesı nı duyunca arazi oluyo hemde hıc tahmın etmııcegın yerlere:d ama benım en hosuma gıdende senın bukadar ısteklı olup hem kedıyı hem aılenı hosnut etmeye calısman oldu ve emınım kı sen o dedıgın sekılde temızlıgını ve bakımını yapıcaksın ve cok da ıyı bı arkadas olcaksın gelecek olan yawruya..:dbırde sormak ıstedıgım bısey daha var cins olarak bence iran van gibi asırı tuylu kedılerden edınme bu bı tavsıye soracagımda en cok hangısını sevıyosun? yanı bu kadar kuralla seyle ugrasıp sorumlulukların olcagını bılıp buna ragmen ıstedıgıne goore ıyı bı hayvanseversın ama herkesın bır gozdesı vardır..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@phoebe
aslında tercih ettiğim bir cins yok. gözüm sokaklarda şu sıralar, yardıma muhtaç yavru bir kedi arıyorum.. birkaç hafta içerisinde rastlamazsam dohayko'dan alacağım :)

bu sözler de eğitimden lafı açan arkadaşlara: bir canlının bakımı üstlenmek bazı sorumlulukları beraberinde getirir, sorumluluklar söz konusu olduğunda da eğitim kelimesi eğiteni de eğitileni de kapsar... kedicikten birşeyler öğreneceksem ne mutlu bana; sizler pek çok şey öğrenmiş olmalısınız! ne mutlu size... :)

[ Mesaj 17 Şubat 2006, Cuma - 11:33 tarihinde, KireiMerodii tarafından güncellenmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dün akşam dohayko'dan üç aylık bir sokak kedisi aldım arkadaşlar. aşılarını yaptırdım... ^^ kumu tuvalette kalacak, veteriner tuvalete bile kumsuz alıştırabileceğimi söyledi.. evin mutfak hariç her yerinde serbest artık.. çok şeker hop zıp hiperaktif bir kedicik.. ne bulsa onunla saatlerce oynayarak vakit geçirebilecek bir yavru.. önerilerde bulunan bütün arkadaşlara teşekkür ederim :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...