Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

şükretmeyi öğrenin

unac

Öne çıkan mesajlar

famy, kasten mi yapıyorsun bilmiyorum ama, senin şu yukarda verdiğin örnek(2. sayfa ilk mesaj) tam olarak demagoji oluyor...

"karşındaki insana teşekkür" anlamında mı kullanılmış "şükretmek" burda sence, yoksa "tanrı'ya verdiklerinden dolayı teşekkür etmek" anlamında mı?

daha da açayım istersen, karşındaki insan sana birşey verdiği zaman, o şeyi aldığından dolayı memnun olursan, şükredersin katılıyorum, peki ya memnun değilsen ya da en basitinden "şükretme"yi sırf başarısızlıklarından dolayı kendini avutma yöntemi olarak kullanıyorsan?
Sosyal ağlarda paylaş

famy, kasten mi yapıyorsun bilmiyorum ama, senin şu yukarda verdiğin örnek(2. sayfa ilk mesaj) tam olarak demagoji oluyor...

"karşındaki insana teşekkür" anlamında mı kullanılmış "şükretmek" burda sence, yoksa "tanrı'ya verdiklerinden dolayı teşekkür etmek" anlamında mı?

daha da açayım istersen, karşındaki insan sana birşey verdiği zaman, o şeyi aldığından dolayı memnun olursan, şükredersin katılıyorum, peki ya memnun değilsen ya da en basitinden "şükretme"yi sırf başarısızlıklarından dolayı kendini avutma yöntemi olarak kullanıyorsan?
neyi kasten mı yapıorum ya??
sen bı ınsana werdiği bişeyden dolayı beğenmesen de tesekkur etmıosan dıyecek bıseyım yok kı burda ınsandan cok daha ustun bir warlığın bıze werdiği ustun seylerden bahsedıoruz(bu sadece nesnesel değil bıze düsünmeyı konusmayı her seyı o werdı bunlardan bahsedıorum)) eet beğenmesen de sukredıceksın zaten inancın guzel tarafı budur ama buna ınanmıosanız zaten tartısmanın bır anlamı da yoktur...
Sosyal ağlarda paylaş

bak ilk mesajım da ben de "neyi tartışıyosunuz?" demişim di mi?

sen gidip de "bana gore de şukretmemek kadar acizce ve salakça bişey yok!" dersen, lafın ucu bana dokunur, iade ederim o lafı sana...

tartışılacak bir konu değil bu, herkesin tuttuğu kendine, benim tuttuğumdan sana ne?

1))))ya ben onu fıstanın msjına cwp yazdım o da bana göre sukretmek aptalca demiş senın fıkrıne uyduğu için fıstana bişey soylemeyıp bana soyluyosun cok guzel.sana değildi o,bılıp bılmeden atlama hem o da benım dusuncem bundan sanane bana gore öyle !!!! lafı da yedıremeden yersın tamam mı

2)))fıstan naparsan yap ya ..kendı problemın boswer sukretmezsen de etme ...herke skendın den sorumlu burada ve orada...
Sosyal ağlarda paylaş

fistan heralde prens cocugu falan ekmek elden su gölden yaşayan tipelrden genelde o tür elemanlar bilmezler şükretmeyi herşey havadan geliyo hıc sıkıntı cile yüzü görmemiş o yüzden heralde bilmiyo bu tür şeyleri dine karşı yada inanca karşı hiçbi saygısı kalmamıs insanlar wardır ya amacsız yasayan he burası özgür bi ülke geyiği yaparak yine sıyrılmak serbest olaydan ama ben müslümanım hebele hübele diye takılan ne allah ne peygamber bilen amaçsız gençlik rulz bu aralar heralde o tür bi akıma kapılmış fistanda yada yazdıgı yazılardan ben öyle anlıyorum .

+ sadece fistan deil böyle takılan herkez için.

neyse elbet günün birinde allah'ın nimetlerinden birinin önemini + gerekliliğini anlarsında şükretmeye başlarsın inş.

he ayrıca evet herkeizn inancı falanı filanı kendıne ona karısabıelcek bısey yok ama salak spastik laflarla milletin ibadetine falanına filanını kurcalamak sana kalmamış . laflarına dikkat et lütfen.

[ Mesaj 24 Şubat 2006, Cuma - 01:10 tarihinde, Fransuxa tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

insanoğlununda kallavi bahanesi budur zaten.bişeyde başarısız oldumu kendini kandırmanın en basit yoludur şükretmek.
olası bi başarısızlıkta buna da şükür! derler işte o zaman mutlu olmaya çalışırlar.aha.
bu insanlar asla gelişmezler.cevresindekileride geliştirmezler.şükrettikleri her an daha fazlası için uğraşmayı ve başarmayı frenler.

---
fistan tamamen saçmalamışsın ve olaya sapsaçma bir açıdan bile yaklaşmıssın tebrikler.unac ın sözünü ettiği sahip olduklarının değerini bilmek; illa avcunu açıp şükretmen gerekmez,ki "din" denen olgunun allah'a ulaşmak için bir araç olduğunu düşündüğümüzde bu şükür işleminin zaten bir diş fırçalama seansından farklı olması ve hayata sahip olamadıklarının eksikliğini hissederek bakmaktansa , sahip olduklarının mutluluğunu duyarak bakmayı sağlaması açısından önemi olduğunu düşünüyorum.

--
şükretmek diğer insanlar daha kötü durumda diyerek olmaz olmamalı olamaz islama uymaz

şükretmek durumu en kötü insanım ama bir önemi yok hala bunlara şunlara sahibim demektir

:
nası islama uymazmış sen de, hayat şartlarını bir kenara koysan da , yolda bacağı olmayan bir adamın tekerlekli sandalyeyi kullanmak için gösterdiği çabayı gördüğünde bacakların olduğu için şükran duymuyor musun?depremde evini kaybeden bir aile canları sağ diye şükretmeyecek mi?bu o ailenin "başarısızlığı" mı oluyor ki?bizim bahsettiğimiz şükretmek tabii ki fistan bey in belirttiği "başarısız oldumu kendini kandırmanın en basit yoludur şükretmek. " gibi manasız bir anlam taşımıyor.ona bir örnek verecek olursak yaptığı yanlış bir atılımla şirketini batırmış bir adamın "neyse ki canım sağ" demesi,ki burada bunu savunan arkadaşların hiçbirinin böyle bir örneği akıllarından geçirmediğine eminim , tamamen alakasız. bu kadar anlamlı bir şeye böyle tuhaf yorumlar yapan arkadaşları da tebrik ediyorum ayrıca.herkesin inancı kendine tabi ama mümkünse mantıklı olalım

ps:tabiiki herkes istediği gibi düşünmek ve yorum yazmakta serbest yanlız fistan sanki aykırı olmak için bir çaba sarfediyormussun gibi geliyor,forumun yaramaz çocuğu şeklinde, tabii bu da benim gözlemim ,olmayadabilir.

[ Mesaj 25 Şubat 2006, Cumartesi - 03:59 tarihinde, Othranx tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

nesi saçma ya? ille sizin görüşünüzü kötülüyoruz diye saçma mı olması lazım?
eimizde 10 tane nesne var.1 litrede boya var.bunlar boyanacak. bi adam bunların 7 tanesini boyadı ve boya bitti.
boya kabının içine böm böm bakıyor bide 7 tane boyadıgı nesnelere bakıyor ve şükürü patlatıyor. "bunada şükür 7 tanesini boyadım ekieki"
e gerizekalı az idareli kullansaydında 10'unuda boyasaydın ya neye şükrediyosun? misal. nesi saçma? yok mu böle insanlar?
Sosyal ağlarda paylaş

"buna da şükür ya eki eki" diyen adam, ders almamıştır çünkü...

bi dahaki sefere gider, yine 7 tane boyar, halbuki "ulan biraz tutarlı olsaydım da, 10'unu da boyasaydım" diyen adam, bi dahaki sefere aynı yanlışı yapmaz...

insanların dediklerini anlamadan "senin de anlamadığın nokta bu" demek yanlış bence...
Sosyal ağlarda paylaş

saygı duyuyorum tabii ben de senın hakkında neler dusunuorum bı bılsen (burda soylenmez..) ama en onemlısı saçmalıosun hala sadece acıyorum sana...
doğru duzgun tartısmayı bıle beceremıosun..lafı yıyınce ltından kalkamayınca çareyi kufurde bulman da guzel ne guzel dewam et sen aynen dewam...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...