CaNNi Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 Sanırım aşure ayı gelmiş =) Tüm patilere Afiyetle yemeler. Anneannem yapıyodu. Yemeye giderim artık =D Aşure tariflerimiz: Osmanlı Aşuresi [spo id=7641314]Ön hazırlık olarak kuru üzümlerin saplarını ayıklayın. Su dolu bir tencerede kuru üzümleri şişene dek haşlayın. Haşladıktan sonra sudan çıkarıp bir kenarda bekletin. Kayısıları da yumuşaması için haşlayın. Başka bir tencereye şekeri ve unu alıp karıştırın. İçine azar azar süt ekleyin. Hindistancevizini de ilave edin. Koyulaşana dek pişirin. Tencereyi ateşten almadan kısa bir süre önce 1 paket kremayı ekleyin. 1-2 dakika kaynattıktan sonra ateşten alın. Haşlanmış kuru üzümleri de ilave edin. Tatlıyı kaselere doldurun. Ardından kuru kayısı, ceviz, dolmalık fıstık ve kuşüzümü ile dilediğiniz şekilde süsleyerek, servis yapın. MALZEME: 6 kişilik * 1 kg süt * 1 su bardağı şeker * 3 çorba kaşığı un * 100 gram çekirdeksiz kuru üzüm * 3 çorba kaşığı hindistancevizi * 1 paket krema Süslemek İçin: * Ceviz, dolmalık fıstık * Kuru kayısı, kuş üzümü[/spo] Sultan Aşuresi [spo id=5255625] Buğdayı ıslatın. Fasulye, pirinç ve nohutu da ayrı ayrı ıslatıp ertesi gün yine ayrı ayrı haşlayın. Süzdükten sonra kabuklarını soyun. Buğdayların üzerine yaklaşık iki misli kadar su koyun. Ağır ateşte hiç karıştırmadan iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Nohutu, fasulyeyi ve pirinci ilave edip iyice pişirin. Robottan geçirin. Ayrı ayrı haşladığınız ve ufak doğradığınız kayısı, incir, üzüm, kestane, elma ve portakal kabuğu rendesini sırası ile ilave edip, üzümler şişinceye kadar pişirin. Bir kaşık nişastayı süt ile eritip şekeri, sütü ve gül suyunu da ekleyip 10 dakika daha kaynatın. Aşureyi kaselere paylaştırın süsleyin. MALZEME: * 500 gram buğday * 2 su bardağı süt * 1'er su bardağı kuru fasulye, nohut, üzüm, kuru incir, kayısı, haşlanmış kestane * 1'er çay bardağı pirinç, gülsuyu, ceviz, kuş üzümü * 1 kg. tozşeker * Tarçın, nar, dolmalık fıstık, karanfil * 1 çorba kaşığı nişasta * 1 adet elma ve portakal * Kaymak, dut kurusu[/spo] Saray Usulü Aşure [spo id=2251216] Buğdayı bol su ile ıslatın. Fasulye, pirinç ve nohutu da ayrı ayrı ıslatıp ertesi gün yine ayrı ayrı haşlayın. Süzdükten sonra kabuklarını soyun. Bir tencereye buğdaylar ile birlikte iki misli kadar su koyun. Ağır ateşte hiç karıştırmadan buğdaylar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Buğdaya hazırladığımız nohutu, fasulyeyi ve pirinci ilave edip, iyice pişirin. Pişirdiğiniz karışımı robottan geçirin. Ayrı ayrı haşladığımız kayısı, incir ve üzümü ilave edip üzümler şişinceye kadar pişirin. Şekeri, sütü ve gülsuyunu ekleyip 10 dakika daha kaynatın. Soğuduktan sonra süsleyerek ikram edin. MALZEME: * 500 gram aşurelik buğday * 1'er su bardağı nohut, fasulye, çekirdeksiz üzüm, kuru incir, kayısı * 2 su bardağı süt * 1'er çay bardağı pirinç, gülsuyu, ceviz, kuş üzümü * 1 kg. tozşeker * Nar, tarçın * 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık [/spo] Gaziantep Usulü Aşure [spo id=4132256] Aşurelik buğdayı geceden bir iki taşım kaynatarak ıslatın. Sabahtan bir saat kaynatın. Nohutu ve fasulyeyi ıslatıp düdüklü tencerede pişirin. Suyunu dökmeyin, gerekebilir. Börülceyi de geceden ıslatıp, sabahtan 25 dakika haşladıktan sonra süzün, suyunu dökmeyin. Aşurelik buğdayı pişirirken 50'nci dakikada pirinci yıkayıp tencereye ilave edin. Bu arada diğer malzemeleri hazırlayın. Fıstık ve bademin kabuklarını soyun. Cevizi ve portakal kabuğunu rendeleyin. Kuru kayısı ve inciri, küçük doğrayın. Kestaneyi haşlayarak soyun ve doğrayın. Aşurelik buğday pirinçle pişerken bir taraftan da pişmiş nohutu ve fasulyeyi ekleyin. Börülceyi koyun. Aşure istediğiniz kıvama geldiyse şekerini koyun (Arzuya göre 2/3 bardak şeker konulabilir). 1 çay kaşığı tuz atın. Suyunu kontrol edin, muhallebiden daha suluca olmalı. Eğer su koyacaksanız kaynar su koymalısınız. Şimdi sütü, pekmezi, meyve şekerlemelerini, doğramış olduğunuz kestaneleri, fıstık ve bademi ilave edin. Şimdi balı, portakal kabuğu rendesini ve gülsuyunu koyabilirsiniz. Aşureyi sıcak olarak çorba gibi servis yapabilirsiniz. Dağıtırken kaselerin üzerine çekilmiş ceviz, rezene ve nar taneleri koyabilirsiniz. MALZEME: * 1 bardak buğday * 2 yemek kaşığı bal * Yarım bardak nohut * Şeker * Yarım bardak fasulye * Tuz * Yarım bardak kuru börülce * Fıstık, ceviz, badem * 1 yemek kaşığı pirinç * Meyve şekerlemeleri * 1 bardak süt * 2 yemek kaşığı gülsuyu * 2 yemek kaşığı üzüm pekmezi * Portakal kabuğu rendesi * Kestane * Rezene ve nar taneleri[/spo] İçine Neler Konuluyor? [spo id=2415643] Gelelim aşurenin içine neler konulduğuna... Müjgan Üçer'in yazdığından öğrendiğimize göre Divriği'de aşureye "tatlı aş/dadlaş" derlermiş. Benzer şekilde Ermeniler de "Anuş Abur/tatlı çorba" diyorlar. Ermenilerin yaptığı aşurenin içerisine nohut, fasulye, börülce girmiyor. Sadece aşurelik buğday ve meyve kurularından yapılıp, üzeri ceviz ve narla süsleniyor. Rumlar ise koliva dedikleri "susuz aşure"yi buğdayı haşladıktan sonra, suyunu gidermek için bezlere serip, daha sonra kimyon, tarçın, kişniş, üzüm, ceviz, fıstık, badem, dövülmüş bisküvi ile karıştırıp, üzerine bol pudraşekeri serpip mezarlıkta dağıtıyorlar. MUHARREM AŞI "Peygamber çorbası" veya "Muharrem aşı" diye de isimlendirilen aşureye İstanbul'da aşurelik buğday, nohut, iç bakla, fasulye, börülce ve pirinç konuyor. İndirmeye yakın ise kayısı, kuru üzüm, kestane, ceviz, fındık, badem, antepfıstığı konuyor. Yüzü ise nar taneleri ve tarçınla süsleniyor. Gaziantep'te yapılan aşureye ise diğerlerinden farklı olarak şeker yerine üzüm pekmezi kullanırmış. Bugün ise geleneği devam ettirmek için birkaç kaşık pekmez, hatta bal ekleniyor. Üzerine ise mutlaka "mayana" denilen dövülmüş rezene serpiliyor. Burada rezene kullanımı bana çok mantıklı, çünkü aşureye giren çoğu malzeme gaz yapıcı, rezene ise gaz giderici bir bitki.[/spo] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Krusty Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 vay bee =) hemen yapıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aykan Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 efet süfer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
independent Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 Canım cekti =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Passanger Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 asureyı neden yılda 1 ay yaparlar anlamıyorum.Okadar guzel bırseyı sadece 1 kere yemek olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tellos Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 Passanger +1 hakkaten bayılıyorum ımmmm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asgard Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 bende cok severim birisi yapsında yiyelim yaw Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 SAbrina yapıp hepimize kargoylan yollıcakmış 0_o **Keşke der ağlar geçer** Edik: yollıcakmı nın sonuna ş ekledim de [ Mesaj 10 Şubat 2006, Cuma - 17:36 tarihinde, CaNNi tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pogodi Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 ıyh hiç sevmem aşure evde var bissürü abim de olmadığına göre annem bana yedircek hepisini veriim ben size onları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asgard Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 canni sabrina nerden cıktı simdi:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 garbıça en çok takılan ve aşure yapma potansiyeli olan en hede hödö. Öyle bişi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asgard Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 haa bende baska anladım ;) ehü hem o yumurta bile kıramıyor ac kalıcam 2-3 ay sonra löl [ Mesaj 10 Şubat 2006, Cuma - 17:32 tarihinde, Asgard tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 Yok =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 aşure rulaz yedim baya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xwhiplashx Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Mankenlikten şarkıcılığa transfer olan Aylin Coşkun, ‘Dönmez O’ adlı yeni albümünü imza gününde tanıttı. Yeni şarkılarını seslendiren Coşkun, hem göğüs dekoltesi hem de mini eteğiyle erkek hayranlarının ilgi odağı oldu. Deyim yerindeyse Coşkun’u izlemeye sadece erkek hayranları geldi. Zaman zaman hayranlarının soruları karşısında zorlanan Coşkun, “Hangi sanatçıları sevmiyorsunuz?” sorusuna “Hadise’nin çorap reklamı yüzünden çorap giyemez oldum. O bacaklarla çorap mı tanıtılır?” diyerek ilginç bir cevap verdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 nabtın abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xwhiplashx Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 çok kastım çok. fdsfs 423'e gidemedim gittim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar