Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

germenler


SON_SAVASCI

Öne çıkan mesajlar

-bugünkü almanya'yı, bohemya ve polonya'nın batı bölümünü kapsayan cermanya'da m.ö. 3. yüzyıldan 9. yüzyıla kadar oturan halk veya bu halktan olan kimse.
-avrupadaki bildiğimiz bir çok medeniyetin ki bunlar almanlar,fransızlar,iskandinavlar,ingilizler,keltler vs. oluyor kökenini oluşturan o dönemin ilkel kabilelerine verilen genel isim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu da detaylı açıklama...


ms 5. yuzyilda civarinda roma imparatorlugu paganlik'tan hristiyanliga gectigi zamanlarda ren ve tuna'nin guneyine gecerek, bati roma imparatorlugunu sona erdiren kavimlere verilen isim.bunlar savasci kavimlermis. romali tarihci tacitus'un soyledigine gore "savas sirasinda kabile sefinden daha fazla kahramanlik gosteren birisi olursa bu sef icin bir utanc kaynagi olurmus. kabilenin geri kalani icin de en az sef kadar kahramanlik gostermemek utanc kaynagi sayilirmis. yenilgi sonrasi, sag kurtulanlarin, utanclarina son vermek icin kendilerini asmalari sikca ratlanan bir olguymus. bunlar, mavi gozlu, kizil sacli, iri-yari, kuvvetli insanlarmis. savas sirasinda kadinlar kocalarina yemek getirir ve onlari cesaretlendirirmis (buyuk ihtimalle tacitus bunu, yozlasmis roma kadinina taslama olarak abartmis yazilarinda). kumara ve ickiye cok duskunlermis (surpriz). ictikleri icki de "arpa ve bugdaydan fermente edilerek, saraba benzeyen bir kivama getirilen bir icki" olarak anlatilmis tacitus tarafindan. germen erkek cocuklar 18 yasinda erkek olmus sayilirlarmis ve "comitatus" denen savasci gruplara katilmaya hak kazanirlarmis. en kahraman savascilar cok savasan "comitatus"lari tercih edermis cunku bunlar baristan hoslanmazlarmis ve savas zamaninda san-sohret kazanirlarmis. savasmadiklari zaman, erkekler uyuyup, yemek disinda bi sey yapmazlarmis. ev ve kabile yonetimi bu donemde kadinlara, yaslilara ve kuvvetsiz grup elemanlarina kalirmis. dini inanislari da zamanin benzer kultur seviysindeki gruplarindan cok farkli degilmis. tanrilarini kutsal gol ve nehirlerle ozdeslestirirlermis. en buyuk tanrilari wotan (odin veya woden)mis, krallarinin onun soyundan olduguna inanirlarmis. savas ve gok gurultusu tanrisi thor da onun kadar onemli bir tanriymis. diger bir savas tanrisinin ismi tiw'mis. wotan'in karisinin ismi de frigg'mis... wednesday (wotan's day), thursday (thor's day), tuesday (tiw's day) ve friday (frigg's day)bu isimlerden gelmekteymis... sosyal yapilarinin en kucuk olusumu tabii ki kan bagi olan ailelerin olusturdugu klanlarmis, bunlar birleserek kabileleri olustururlarmis. savas tehdidi sirasinda kabileler birlesirlermis, savas bittiginde tekrar ayrilip, ayri yasamlarina devam ederler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bende germenlerin almanların atası olduğunu sanıyorum öleydi galiba daha araşatırmadım ama germelik bizim türklüğümüz gibi bişey olabilir hani özbeklerde türk taciklerde türk ama azerilerde farklı bir türk hepsinin atası gothlardı galiba ama almanca ya benzer bi dil konuşuyorlardı bide ingilizlerde bu kavimden olabilir zaten dilleride bilirsiniz inanılmaz benzerdir.umarım fena sallamamışımdır :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

us bu olalar cok karısık,kavimler göcünden once avrupa germen klanlarıyla küçük topluljuklarıyla doluydu,frasızların atlaarı frenklerde bu topluluklardan biriydi,avrupadan ayrılıp ingiltereye yerleşen bugünkü anglo saxonalrda germendi,herkes germendi yahu


genelde aha sunun babası suydu diyerek cat bugünkü bi mileti binlerce yıl onceki medeneiyletlere bağlayamassınız,komik olur.
bu emdeniytler zmanla başka medeniyetlerle kaynaşarak bugünkü halini aldı.

firigyalılıar,sümerler,hihitleri neden türk kabul etmeli onuda cok merak ettim

hititlerin anadoluya nerden göc ettiği bile tartıslan birşeyken(kafkaslar yada cannnakkale boazını gecerek anadolya yerleştikleri en gecerli sayılan 2 teori) cat ditye türktyür bunalr demek,o tarihlerde türk neydi,nasıldı o bile bilinmezken.
o tarihlerde bizim bugün türk değimiz ırk olusmusmuydu bile? bu bilinmezken.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

anglo saksonlar=ingilizler
franklar=fransızlar=bildigim kadarıyla onlarında kökü cermenler bunlar bi cermen kavmi oğuzlar gibi bişy sanırsam
vizigothlar,ostrogothlar=ispanyollar vs bikaç millet daha ama unuttum=yine bunlarda cermenlerden gelio die biliorum
yani bildigim kadarıylaavrupanın çoğu cermenlerden gelio ama emin deilim bildigim kadarıyla böyle
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

avrupadan ayrılıp ingiletereye yarleşmiş saxonlara anglo-saxonlar denir kabaca
bu anglo saxonlar ingilteredeki yerli halkada kaynaşıp bu günkü ingiliz milletinin atalrından olmuslardır,dilleri ingilzceye çok benzer,valla üşenmediim bi anda bi iki örenek bulrum,tabin meraklanırsanız.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cermen lafı sanırım latince" tohum" anlamına gelen "germanus" kelimesinden geliyordu.romalılar batı ve orta avrupadaki butun kavimler için cermen yakıştırmasını kullanıyorlardı.

kökenlerine gelmek gerekirse tarihçilerin kabul ettiği tez ( veya benim bildiğim/okuduğum) cermen kavimlerinin milattan önce 1000 civarlarında iskandinavyadan önce almanyaya yani güneye sonrada bütün batı,orta avrupaya yayılarak ortak bir ırk oluşturduğu yönünde.

tabii romalıların yazdıklarıdır bu büyük ihtimal ve belkide onları aşağılamak için "tohum" kelimesini kullanıyorlardır :)
yukarda romalılarında böyle bir ırktan gelebiliceği bişi okudum bu külliyen yalan çünkü romalılar pek çok kişinin bildği gibi etrüsklerden gelmektedir ve etrüsklerin cermenlerle hiiiiç alakası yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...