Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

san andreas - mavi ekran sorunsalı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
san andreas'ı bi tekrar oynayım dedim, mutlu mutlu yükledim, mutlu mutlu açtım, oynamaya başladıktan bir kaç saniye sonra mavi ekran verdi, driver_eql_cart_curt gibi bi de cmuad.sys bişiler dedi
herhangi bi bilgisi olan var mı, driver falan güncelledim yine olmadı
Mesaj tarihi:
ii de mir artık mavi ekran yok ki xpde?! ayrıca belli ki xp olmadıı için poroblem çıkıyo baksana yepisyeni dırayvırlar yüklenmiş

[ Mesaj 08 Şubat 2006, Çarşamba - 22:43 tarihinde, Mr_Hand tarafından güncellenmiştir]
Mesaj tarihi:
Dediğimiz odur ki; mavi ekran hatası gördüğünden yola çıkarak windows XP kullanmadığın kanısına vardık, sonrasında en yeni driverları dahi yüklemene rağmen oyunun düzgün çalışmamasını buna bağladık. XP yükle bilgisayarına öyle dene. %99 çözülür problemin.

[ Mesaj 09 Şubat 2006, Perşembe - 11:53 tarihinde, Mr_Hand tarafından güncellenmiştir]
Mesaj tarihi:
kusura bakmayın ya yattıktan sonra farkına vardım mallığımın sanki bilgisayar özelliklerini biliyomuşunuz gibi yazmışım
asrock pv88+ anakart
p4 2.8ghz ht
512ram
fx5500
Mesaj tarihi:
XP pro mu home mu?
ekran kartının hangi driverlarını yükledin? Nvidia mı üretici mi? anakartın bios mios bişeyine güncelleme gibi bişey yaptın mı? ekran kartı fanı vb soğutmasında bi problem var mı?( bu pek olası değil ama neyse)
Mesaj tarihi:
xp home edition
nvidia geforce fx 5600 (şunu zaten bi doğru yazsam ya 5500 ya da 5700 diyorum hep :)) ve 77.77 driverı yüklü
hiç bir bios update yapmadım ve soğutucularda da sorun yok
Mesaj tarihi:
valla pro sp2 dicem ama. sorunun kaynağını anlamış değilim tam olarak :) dediimi yaparsan da düzelme ihtimali yüksek yine de.
ps: tabi bi de önce oyunun başka bi kopyasını dene.

[ Mesaj 09 Şubat 2006, Perşembe - 14:01 tarihinde, Mr_Hand tarafından güncellenmiştir]
Mesaj tarihi:
Driver IRQL not less equal hatası sanılanın aksine genelde yazılımsal bir hatadır. İşlemci execution'a geçince Interrupt Request Level'ını dağıtıma çevirir. Bu aşamada zamanlayıcı (scheduler) hiçbir talebe cevap vermez. En azından execution bitinceye kadar. Bu aşamada sadece fiziksel hafızadan bilgi alınması mümkündür (yani RAM). Page fault oluşturup Virtual Memory kullanımı yoktur (yani swap file).

Uygulama (ki genelde driver) fiziki hafızadan veri talep ederken eğer bir adresleme arızası oluşursa (bozuk ya da uygun olmayan sürücü) istenen veri RAM'den alınamaz, virtual memory'e de erişim olamayacağı için XP'nin (bir arkadaşın dediği gibi sadece 98 ya da 95'e ait olmamakla birlikte) blue screen of death'i ile karşılaşırsınız.

Şimdi en başında söylediğim gibi bu hata genelde yazılımsaldır. Bu yüzden aşıttırıbıt diye geçiştirdiğin o cmuad.sys dediğin dosyasının tam adından emin ol. Hangi donanımla ilgili olduğunu öğren ve o donanımın sürücüsünü güncelle.

Ve yine tüm genellemeler yanlıştır sözünden feyz alarak hata olasılığının donanımsal yani RAM'inde bir sorun olması durumu da mümkün. Gerçi böyle bir durumda hiç beklemediğin anlarda da ölümcül mavi ekran ile karşılaşman gerekiyordu. Ama yine de aklının bir köşesinde bulunsun.

ps: Bence bu soru donanım yazılımda daha hoş dururdu. Gerçi oyun oynarken yaşadığın için buraya yazdın büyük bir olasılıkla.
  • 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
@ge-ta: attığın mesajı şimdi gördüm (wow'dan başımı kaldıramadığım için)
şu anda sorunu yaşadığım bilgisayar elimin altında olmadığı için verdiği hatayı yazmam mümkün değil. bu hata sadece san andreas oynarken oldu ve bilgisayarda yüklü diğer 3oyunda hiçbir yaşamadım (pes5, wow, nfs:u2). anti-aliasing ile ilgili olduğunu düşünüyodum ama aa'yı kapadığımda da aynı sorunu yaşamıştım. directx'in doğru yüklenememiş olması gibi bir olayın bu sorunu çıkarması mümükün olabilir mi?
  • Yeni Oluştur...