Sensible Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Son zamanlarda gördüğüm örnekler çoğalınca bu olayı düşünmeye başladım. Ben yorum yapmayacağım,sizin görüşlerinizi merak ediyorum. Not: Lütfen renkler/zevkler gibi anlamsız cevaplar vermeyin... Burada bahsedilen kalite farklarıdır.
taz Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 HAYIR bişey bilmeyen mal adamların sırf artistlik olsun diye rock/metal dinlediklerini düşününce, bu sorunun cevabı hayır olmalı.
aquila Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 belki rock/metal hicbisey bilmeyen artist adamlara hitap eden bi muzik????
Laraken Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 bazı bazı kültür düzeyini değil de sınıf farklarını belli eder. sırf rocker olmak için siyah giyinen,metal dinleyen vardır,metale aşık olan vardır,bir de pop dinleyen vardır. hepsi birbirinden ayrıdır.
Laraken Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 @aquila gerçekten biraz müzikten anlayan bi adam bunun doğru olup olmadığını anlayabilir. çürütülmek için bağıran bir tez gibi görünüyor.da şu an kasamam.
arenda_duwcal Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 ben genelde müzik zevklerne göre insanları seçiyorum evet ebnce müzik zevki insanın herşeyini yansıtıyo...
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 kendini iyi geliştirmiş ve çok yönlü bir insanda birşey ifade etmez.. ben genellikle jazz klasik ve progressive rock ağırlıklı dinlerken (pink floyd, king crimson vs..) metal konserlerinde en öndeyim (eski zevklerime bağlı olarak), rakı sofralarında arabeskin en kralını dinlerim ... dolayısıyla kendini tek tip müzikle kısıtlayan insanların ancak tarzlarını belirleyebilir. Tarza bağlı olarak da belki kültürel seviyesi hakkında fikir sahibi olunabilir. [ Mesaj 07 Şubat 2006, Salı - 11:37 tarihinde, Estel_Anorien tarafından güncellenmiştir]
Utterable Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 @Estel +1 . Arenda sana da +1 :P [ Mesaj 07 Şubat 2006, Salı - 11:26 tarihinde, Utterable tarafından güncellenmiştir]
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 aquila +1 estel +1 müzik tarzına göre arkadaş seçimi -1
fastreloader Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 kısmen mesela karagümrük yanıyor dinleyen bi insanın kültür seviseyinde düşüklük olması kuvvetle muhtemeldir.... ama rock/metal dinleyip de karagümrük yanıyor dinleyen kadar adam gibi adam olamayan var mıdır? bilmiyorum ben görmedim... ama müzik tarzları ortak olanların daha yakın oldukları da görülmektedir.....
elvyn Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 kısmen yansıtır, lakin bu da ülkeden ülkeye değişiklik gostermektedir. burada metal dinleyip judas priestle kendinden geçen gayet kültürlü üniversite okuyan insanlar varken (ki ulkemizde metal dinleyenlerin az-çok muzikten anladıgını düşünüyorum) yabancı ulkelerde metal (ingiltere, amerika) white trash denen, işe yaramaz beyaz gençlerden oluşan kitle tarafından dinleniyor. ama şimdi baktıgımızda bir klasik muzik dinleyen pek bir baltaya sap olamamış adam yoktur, varsa da ben gormedim. ama iş tam tersine, pop dinleyenler kultursuzdure gelince pek katılmıyorum -şu hande yener vs degil de, azıcık daha seviyeli poptan bahsediyorum pop derken-. bircok insan tanıyorum mtvde ne gelirse onu dinleyen, ama gayet bilgili sanatla ilgilenen insanlar. hassas bir konu nitekim, genellemelerden kaçınmak lazım kısacası. ayrıca abi ben rock dinlerim metal dinlerim şeklinde kendini kısıtlamış insanların da henuz pek kulturel olarak geliştigini duşunmuyorum. açarsın blues dinlersin, eserse bir slayer açarsın, pink floyd sen de gel. bu işler boyle yani. [ Mesaj 07 Şubat 2006, Salı - 12:42 tarihinde, elvyn tarafından güncellenmiştir]
Mach Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 mbu bence müziği nasıl dinlediğine bağlı yani müziği bir araç olarak mı kullanıyorsun yada dinlediğin türde müziği dinlerken tüylerin diken diken olup kendine hakim olamıyormusun böyle birşey ikinci tür dinleyiciye ne tür müzik dinlerse dinlesin saygım vardır
Asteroth Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Yeri ve zamanına göre "Batsın Bu Dünya" da dinlerim, "I am the Black Wizards" da... Başkalarının beni dinlediğim müzik türüne göre sınıflandırması nasıl hoşuma gitmiyorsa, ben de başkalarını dinlediği müziğe göre sınıflandırmam. Arabeskçi olup da adam gibi adam olan ne kadar çoksa, metalci olup da dangalağın önde gideni olan da çoktur. Son olarak da tüm genellemeler yanlıştır.
Jester Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Jazz müziğin zenci köleler tarafından icra edilmesi bu tezi yıkmaya yeterdir sanırım.
elvyn Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 jazz muzik zenci koleler tarafından icra edilmiyordu. blues un kokeni olan agıtlar koleler tarafından yapıldı, daha sonra gitar ve piyano eklenerek bluesa donuşturuldu. jazz ise daha elit bir turdu, koleler tarafından icra edilmedi. nitekim ekipman açısından da, kişisel yeteneklerin gelişim sureci açısından da koleler tarafından icra edilmesi pek mumkun degildir.
arenda_duwcal Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 arabesk falan dinliosa yaklaşmam mesela:D işte jazz falan dinliosa direk düşünce tarzını yakalarım...metalciyim vs vs diosa...ne oldunu anlarım metal dinliom diosa ne oldunu anlarım hepsi farklı farklı...bunuda müzik belli edio abijim...
Akerfeldt Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 jazz dinleyen bir insanın dusunce tarzını şıp diye nasıl yakaladığını da merak ettim,her jazz dinleyen aynı sekildemi dusunur yani
aquila Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 kultur olayini ben anlayamiyorum, bi insani kulturlu yapan nedir? kultur derken kastettigimiz nedir? metal dinleyene kulturlu demek nasil bir davranistir? turk kulturu dersen, turk sanat-halk muzigi dinleyen adam gelir aklima ama kulturlu adam ne dinler dersen once kulturlu adamin taniminiyapman gerekir...
Sensible Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Kültürlü adam müziğin iyisini seçmez mi? [ Mesaj 07 Şubat 2006, Salı - 23:52 tarihinde, Sensible tarafından güncellenmiştir]
elvyn Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 ne kastettigimiz açık zaten, kelimelere takılmamak gerek.
Eldarduil Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Bilemiyorum... anadolu çoçuğuyum ferdi dinlerim müslüm dinlerim falan. bilmemnerde doktora yaptım hedeyim hödöyüm klasik müzik opera falan dinlerim gibi birşey olurmu bilemiyorum. Bence yansıta bileceği gibi, yansıtmaya bilirde.
SadButcher Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Olayın bilimsel olarak şöyle bir açıklaması olduğunu bir kaç yerde okudum, duydum Kültürle alakasını bilahare kurucam sabredin. Şimdi insan kulağı sesleri algılama derecesini zaman içinde geliştiren bir hadise imiş. İnsan ilk önceleri eğer müzik dinlmeye odaklanmamış ise bas ve kısa sesleri duyarmış. Fekat duygusal zekaya hitap eden müzik türleri ekseriyetle tiz ve uzun sesleri algılar (yani melodi oluşturan sesleri, armoniyi) onu yorumlarken hayal gücünü katar imiş. Buradan ancak çıksa çıksa "çıs tak" tabir ettiğimiz müziğin yüzeysel olduğunu çıkartabiliriz. Diğer taraftan kültürün nasıl tanımlandığına bakılırsa işin içerisinde duygusal zeka ile hiçbir ilgi olmadığını görebiliriz. Yani insanı "ne biçim müzik dinliyorsun kıt adam diyerek" suçlamak suçlayan insanın kıtlığını ortaya koyan bir durum... Müzik kültürün zaten bir parçasıdır. Dolayısı ile her ne tür olursa olsun müzik dinleyen insan kültür ile bir alış veriş içerisindedir. Yani kendi imkanları dahilinde "kültürleniyordur" İnsanları dinledikleri müzik ile değil o gün olduğu insan haline gelirken yaşadığı ortamın elementlerine bakarak değerlendirmek doğrusu olur. Beğenilmeyen müziğe ben beğenmiyorum demekte bir diğer en doğrusudur bence.
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 metal dinleyen kültürlü mü? ne kültürü bu? o lry
Öne çıkan mesajlar