Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Holographic Disk

Ceday

Öne çıkan mesajlar

Bunun hakkında detaylı bilgisi olan var mı? IBM in sayfasında birkaç bişi yazıyor, zaten suan üzerinde arastırma/geliştirme yapıolarmıs. Benim duydugum/bildigime göre harddisk kapasitesi 1milyon GB a, CD ler ise 500GB a kadar cıkabilecekmiş. Suan yapılmıs ama maliyeti anormal pahalı oldugu icin seri üretimde deilmiş die biliyorum..

Muhtemelen yakın zamanda cıkmaz da, cıkacagı zaman bilgisayar piyasasını altüst edecegi kesin :)
Sosyal ağlarda paylaş

Formatlanması sanıldığı kadar uzun sürmüyor. Diskin işlenmesi fotonlar yardımı ile oluyor. Belki bilirsiniz fizik derslerinde fotonun tanecikli yapısının ispatı olarak kapalı fanus içinde ışığa duyarlı metalden yapılmış bir rüzgar gülü vardır. Buna ışık tutarlar ve bu dönmeye başlar. Benzer bir mantıkla üretilmiş bu disklerde. Foton tutarak disk üzerindeki moleküllerle oynuyorlar. Yapısı değişmiş moleküller her açıda farklı yansıma yapıyorlar. (Hologram olayı) Bu yansımaları belirli bir mantığa oturtarak veri alışverişini gerçekliyorlar. Basit olarak teknoloji bu. Belkide çok basit olarak. Bir iki sene önce bir dergide okumuştum. Daha önceleride Beyond 2000 (sanıyorum böyle idi) diye bir belgesel vardı trt'de orada görmüştüm. O zamanlar henüz erken diyorlardı deney aşamasında idi. Ama şimdilerde üretilmiş olması olası.[hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

Heheh gerçekten de öyle. Bazı EEPROM lar şu mor ışık veren florasanlarla silinebiliyorlar, hatta benzer frekansı güneş ışığı ile yakalayıp silinmiş EEPROMlar görmüştüm. Bu disklerde de benzer vakalar olması olası. Frekansları ile oynayıp belirli bir güçteki ışıkla yazılmasına izin verecek olabilirler. Tam bilemiyorum. Yoksa cd değiştirmek için eve birde karanlık oda yapmak gerekecek.[hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

Quantum mekaniğini katıyorlardı en son. Her yüzüne farklı bilgi yazılacaktı. Ben onu anakart için görmüştüm ama. Basit mantıkla; 3D gireceği için işin içine, 1 veri yollanan zamanda 1'den fazla veri yollamak mümkün olacaktı. Böylece işlemciler vs. uçacaktı. Bir de kayıt cihazlarına uygulamaya başlayacaklar artık tamam yani... Karışacak piyasa.

http://www.howstuffworks.com

[Bu mesaj riglous tarafından 02 September 2003 16:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

quantum bilgisayarları fln da daha var onlara sanki.
bende chip fln gibi bi dergide gormustum.
123 milyon haneli bi kok alma mı kare yapma mı ne fln ole bi işlemi bizim p3 ler 100 yılda mı ne, "quantum" bilgisayarı 1dk da yapajakmış flnn.

e abisi teleportation da bulundu ama onu da gelistiremiyolar. ışık hüznesini teleport etmiş bilim adamları bilmemkaç santim uzağa. ama tabi onu canlı veya cansız bile olsa bi hücreli bişiye yaparsan ışınladıgında dna sı nerde durucak nereye ne oturucak fln zor işler.
ışınlanıcam diye gidip dnalarınıza ayrılabilirsiniz ehhe[hline]
milletin cinsi tercihlerinin cizgiler olması bizi ilgilentirmez tabii :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...