Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

calisma program hedesi/meraba dünyali biz dostuz

dory

Öne çıkan mesajlar

bir türlü beceremiyorum ben, çıldırmak üzereyim..
yahu dershanede rehberlikçiler onune gelene yapiyorlar bizde, ama ben mi cok malim yoksa şimdiye kadar bana uygununa mı denk gelemedim, hep bi şekilde ucu kaçıyor. sonra al sana huzursuzluk, al sana extra zitres.
suan uygulamaya çaliştigim program da 2 ayrı rehberlikçinin karısımı gibi, ama bi turlu verimli olduguna inandıramıyorum kendimi, yani gece yataga başimi koydugumda hep bi vicdan azabı oluyor "bugunü de hacadın boşa" diye. bu artık o kadar abarttı ki bazen gece 4'e falan saat kurup kalkıyorum çalişayım biraz daha diye, tabi gün içinde de uyukluyorum o ayrı..

ders çalişmak için illa birinden boyle bir program almak ne kadar dogrudur, uyamadım diye paniklemek ne kadar dogrudur?
rumuz: vicdan azabı

[ Mesaj 06 Şubat 2006, Pazartesi - 01:18 tarihinde, dory tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

* guzin abla moduna gecer *

Sevgili cocugum vicdan azabi ,

Kendini bu tarz seylerle harcama , senin disinda birisinin yaptigi program a bagli kalarak ya kendini zorlarsin yada kendi calisma kapasitenin altina inebilirsin .
Senin caliskan olup olmadigini bilmiyorum ama sahsen hicbir programi yerine getiremedim 50 tane program icinden ... Sen kendini taniyosundur , hic calisamam boyle seylere gelemem diyosan 100 tane program yapsanda bos bunlar . Kendini zorlamadan yeterli gordugun kadar calisman en iyisi , ha bide okul notlarini yuksek tut ki oss de benim gibi 57 puan alma okuldan .
Sosyal ağlarda paylaş

hmmm....

sende tipik bir davranış olan "yusuf yusuf mode" görülüyor... bunun çaresini daha bulmuş rehberlikçi yok... zaten rehberlikçiyim diye dolaşan hocaların %90-%95 bi b....dan çakmayan laf ebesi kişilikler... kendi egoları için yaşayan paratit yaratıklar...

allahtan benim kıyak olduğu kadar mantıklı bi rehberlikçim vardı da ders çalışma programı diye fln kasmadı... zaten ders çalışma programına harfiyen uymak için insan olmamak lazım... benim izlediğim yolu da önermiyorum ama (yan gelip yatmak, zerre pişmanlık duymamak) yine de bir orta yol bulman gerek... önerim hiç bir günü boş geçirme... 500-600 fln değil hiç olmazsa 50-100 soru arası bişiler çöz, ve bunlar programlı olsun... yani zmanı değil çalışacağın şeyleri programla... (şahsen ben bunu mükemmel yaptığımı düşünüyorum... öss ye girdiğimde her dersten bir kitap bitirmiştim, azdı ama eksik konum yoktu, ve öğrenerek çözmüştüm...)

ama seni mutlu edecekse bişi sööliyim, o sözde "program"larına harfien uyup denemelerde yüksek netler yapan ama kafası çalışmayan andavallılar var ya... işte onlar bi b..k yapamayacaklar öss de ve hepsine gereken ayarı vereceksin sınavda, için rahat olsun...

3-5 kafan çalışıosa, e biraz da çalıştıysan sen sınavdan değil sınav senden korksun....

dip not: denemelerde moralini çok bozmasın, onlar çookta önemli şeyler değil, denemelerde önemli olan zmandır... denemeleri bunu düşünerek çöz....
Sosyal ağlarda paylaş

çalışma programı olmadan çok tatmin edici bir başarı olmaz. disiplinli olmak her zaman daha iyidir.

ama senin ders programını hazırlayan hocaların olmamalı -ki programlar sende yetersizlik hissi uyandırıyorsa zaten bir sorun var demektir. sonuçta konu eksiğini, zayıf noktalarını, ve çalışma prensiplerini hiç kimse öğrencinin kendisi kadar iyi bilemez.
Sosyal ağlarda paylaş

Şu sıralar vicdan azabı duyman normal bence
Çünkü önünde daha bir çok konu olduğunu görüyorsun ve bunlar bitmeyecek diye heyecan yapıyorsun
İnan bana hiç bir zaman kendinden yeterince emin olamayacaksın Bu yüzden kendini daha çok nerede eksik görüyorsan oralara ağırlık ver. Rehberlikçileri falan takma derim. Ara sıra gaz almak için iyilerdir. Günde istediğin kadar soru çöz ama bu sürekli aynı seviyede olsun. Yani bir gün 500 bir gün 0 çekme. 100 olsun senin olsun. Bu sana bir istikrar getirir. Akşamları yattığında oh be bugün yine 100 sorumu çözdüm. Şu konuyu biraz daha kavradım diye yatarsın yatağına.Yoksa rehberlikçilerin verdiği proglamlar asla seni tatmin etmez. Çünkü takip edemezsin ve dediğin gibi ipin ucu kaçar. Sen kendine güvenini kazanmaya çalış. Bu çok daha önemli çünkü Öss kitapçığının önüne oturduğunda her şeyden önemlisi kendine olan güvenin olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Şu sıralar vicdan azabı duyman normal bence
Çünkü önünde daha bir çok konu olduğunu görüyorsun ve bunlar bitmeyecek diye heyecan yapıyorsun
İnan bana hiç bir zaman kendinden yeterince emin olamayacaksın Bu yüzden kendini daha çok nerede eksik görüyorsan oralara ağırlık ver. Rehberlikçileri falan takma derim. Ara sıra gaz almak için iyilerdir. Günde istediğin kadar soru çöz ama bu sürekli aynı seviyede olsun. Yani bir gün 500 bir gün 0 çekme. 100 olsun senin olsun. Bu sana bir istikrar getirir. Akşamları yattığında oh be bugün yine 100 sorumu çözdüm. Şu konuyu biraz daha kavradım diye yatarsın yatağına.Yoksa rehberlikçilerin verdiği proglamlar asla seni tatmin etmez. Çünkü takip edemezsin ve dediğin gibi ipin ucu kaçar. Sen kendine güvenini kazanmaya çalış. Bu çok daha önemli çünkü Öss kitapçığının önüne oturduğunda her şeyden önemlisi kendine olan güvenin olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

ben öss sistemine kesinlikle ayak uyduramadim.. Sonunda da özel üniv'e gidicem sanırım. Günde 150 soru çözmek bana göre degil, ben sıkışıcam, bi günde 10 saat çalişcam ertesi gün 5 saat çalişcam sınava girecem.. okul sistemi yani, geri kalan günler yaycam kaseyi keyif yapcam.

öss buna izin vermiyor. bende kendimi değişemiyorum, 12 yıllık okul hayatımda düzenli olarak çaliştigim tek yil yok, yine takdir teşekkür aliyordum paso. teşekkür bile almadigim 1 dönem var sanırım sadece.

Geçen yıl zaten okul-dersane aynı anda kastırıyor dedim, gitmedim hiç 2. dönem. Bu yıl 2. yılım öss'de ama yine yalan olacak gibi.. Olmadı yani, öss sistemi beni başarıyla eledi. Tebrik ederim onnarı.
Sosyal ağlarda paylaş

aciklarini iyi kavraman lazim oncelikle, nerede eksiklerin var neleri gelistirmen lazim iyice bilmelisin. sonra bu eksiklere onem verip, eksik olmadiklarini aksatmadan, gunluk tekrarlar falan filan. konu calisip test cozmeceler gibi. bunlari benim yazmam komik oldu biraz ama sadece taniyanlar anlar onu. boyle ciddi ciddi yaziyo taklidi yapiim...
Sosyal ağlarda paylaş

programlara tam tamına uyamıyor kimse zaten. kendine baskı yapmak gibi birşey, gereksiz. onun yerine soru limiti koyarsın kendine, günde şu kadar çözecem diye. dersleri de dengeli olarak seçersin. ama yok salı günü kimya çalışçam pazartesi mat. dersen uyamazsın zaten.

boğaziçi gayet güzeldir bu arada :)
Sosyal ağlarda paylaş

benim cok samimi arkımın ablası bizim dershanede pdrci
ondan ii biliorum bu rehberlıkcıler o yaptıgı programlara kendileri bile inanmıo hangi insan ewladı 17den 23e kadar test sonra 4den7 ye kadar test cozebilir arada okul war dinlenmek yok takma kafanı bole seylere bende össye hazırlanıom 2-3 saat calıs 1 saat nette falan takıl 1-2 saat daha calıs ben ole yapıorum sana daha faydalı olur ole
Sosyal ağlarda paylaş

aynı bok bende de var ayıptır sölemesi, demin uyuyakaldım, terler içinde uyandım, 2 gün önce evde yaptıım ve tam bir hayal kırıklığı olarak hafızama kazınan denemedeki gayet basit olan bir integral sorusunu gördüm rüyamda ve zıpladım resmen. uyumaya çalıştım, uyuyamadım da.. şimdi oturdum onu çözdüm ama gerçekten çok kötü bir netice yapmıştım. belki de hayatımdaki ilk öss genel denemesi olduğu için bilmiyorum..

şuan da tam anlamıyla, demin söleyenler olmuştu, yusuf mode dayım. nolcak bilmiyorum, allah sonumuzu hayretsin... :(
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...