LethE Mesaj tarihi: Şubat 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2006 hocalarda ilerde göreceniz dese de ben hazırlıklı olmak iyidir diyip araştırdım karıştırdım... Kullanıcıdan bilgileri alıp bunlarla bi daire çizmem lazım.. mesela 3 şirket. biri 10 biri 15 digeri 11.. A şirketi Dairenin 10/36*360 ı olmalı (yani toplamları Tam daire olcak).. Applet de denedim: input alamadım :).. grafik kısmı oluyor. ama input almayı beceremedim. Elimde şu var;[spo id=2475446] do { name[x] = JOptionPane.showInputDialog ("Enter The Name of Company: "); numStr = JOptionPane.showInputDialog ("Enter Its Stock Value: "); pie[x] =Integer.parseInt(numStr); again = JOptionPane.showConfirmDialog (null, "Add Another?"); x++; ntop++; sum=+pie[x]; }[/spo] burası güzel.. bilgileri alıyorum.. çizdirmek için de tahminimce şunu kullanıcam..[spo id=6526321] for (x=0 ; x { g.Fillarc(250,250,200,200,arc,arc+pie[x]/sum*360); arc = size[x]/sum*360; color(); }[/spo] 3 renkden oluaşacak grafik.. o yüzden bide söyle bi color() tanımladım.. [spo id=2421131] int color() { if (color = RED) { color = GREEN; setColor(0,255,0); } if (color = GREEN) { color = BLUE; setColor(0,0,255); } else { color = RED; setColor(255,0,0); } } [/spo] tabi yemiyor alet :) bu da tamamı.. [spo id=2442261]import javax.swing.JOptionPane; public class PieChart { int color() { if (color = RED) { color = GREEN; setColor(0,255,0); } if (color = GREEN) { color = BLUE; setColor(0,0,255); } else { color = RED; setColor(255,0,0); } } public static void main (String[] args) { int[] pie = new int[360]; String[] name = new String[360]; String[] color = new String[3]; String numStr, result; int num, again, sum,x = 0,ntop=0; double arc = 0; String color = RED; do { name[x] = JOptionPane.showInputDialog ("Enter The Name of Company: "); numStr = JOptionPane.showInputDialog ("Enter Its Stock Value: "); pie[x] =Integer.parseInt(numStr); again = JOptionPane.showConfirmDialog (null, "Add Another?"); x++; ntop++; } while (again == JOptionPane.YES_OPTION); for (x=0 ; x { sum=+pie[x]; } paintComponent(Graphics g) { for (x=0 ; x { g.Fillarc(250,250,200,200,arc,arc+pie[x]/sum*360); arc = size[x]/sum*360; color(); }; }; } }[/spo] inşallah yardım edebilen çıkar :( not: bide graphics var burda Öyle denedim ama tam çözemeidm o kısmı :(.. (3. olan.. Applet-Free olan örneğine göre yapmaya çalıştım onuda :( olmadı ) [ Mesaj 06 Şubat 2006, Pazartesi - 01:33 tarihinde, LethE tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 applet'larda oyle input alamazsin zaten. textbox ve button olusturup yapman daha mantikli olur; ama o kismina da daha gelmediginizi dusunerek bosver diyecem.. bence bekle sen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 dur ya ben daha JavaScript çalısıyorum :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 eh.. javascript ne diyebilcek biriyim :P.. javascript web sayfasında fln kullanılan bişi deil mi ki? (alakam oyk :P) gel anlaşalım sen bana bildiğini anlat ben sana bildiğimi :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 anladığım kadarıyla şöyle yapılcak.. [spo id=1325675]public class DrawPanel extends JPanel {public void paintComponent(graphics g) {super.paintComponent(g); int width =getWidth(); int height = getHeight(); g."çizimler"[/spo] böyle çiizimleri yapıp bırakıcaksın sonra programda Bir DrawPanel objesi yaratıp frame e eklicez.. olucak :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar