Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sizce bu düşündüğüm mümkünmü ?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
coder açıkçası bende inanmadım senin sordun aynı soruyu sordum böyle bir bağlantıyı karşılayacak yer varmı veya mavcutta varmıdiye o abimiz bana birşeyler söyledi hepsini yazmam tabide birkaç cümlesini söyleyeyim "atm çıkışlarda isp tarafı max 650 mbit dir bu iki server load balance yapacak beraber çalışan iki ayrı server böylece lokalizasyon olacak vs.. .daha var bana mümkün gibi geliyor baya ii bir abimiz coder hernekadar inanmasanda ama eyer 650mbiti alırsak kapını çalarım birgün abi sende yrdmci olurmusun bbize: ) şu server olayı için
Mesaj tarihi:
"atm çıkışlarda isp tarafı max 650 mbit dir bu iki server load balance yapacak beraber çalışan iki ayrı server böylece lokalizasyon olacak"

şimdi ilk olarak doğru diyor sana anlatan kişi atm çıkışı tek taraflı olarak 650 mbit'e kadar varır (tam olarak 622 mbit) server load balance ile konuyu hiç anlayamadım orasını karıştırmayacam lakin ;

şöyle düşün bu bağlantı ne kadar ?
bakalım turktelekomdan (bu işin başka kurumu yok)
622 mbit atm hat aylık : 59.051,46 ytl
port ücreti olarka da 15.287,65 ytl,

kurulum ve bunları karşılayacak bağlantı cihazları da yaklaşık 30-40 milyar kadar

yani adam 100 milyarılık yatırım yapacak sadece uo için
sonra aylık olarak 85 milyar ödeyecek sonuç olarak senden aylık tahminen 100$ gibi bi fiyat alacak sence mantıklı mı ??

sen olsan bu işe okey dermisin ??

bu arada bu datacenter netone dan başkası olamaz bu kadar bağlantı tek onlarda var değilse inanma.. mümkün değil

bir 1.000.000 kullanıcısı olan bir dial up iss'i aylık bağlantı olarak 200-300 mbit kullanıyor oradan pahabiçebilirsin..

bu arada server için yardımcı olmam :)

[ Mesaj 16 Şubat 2006, Perşembe - 22:28 tarihinde, Coder tarafından güncellenmiştir]
Mesaj tarihi:
aslında pek anlamam ama herkes olmuyor demiş şöle bişey olsa der saveden 1 dk sonra sphere klasörünü direkt olarak b makinesine geçirse. tabi bu bi fikir her salise uptadeyi geçte her saveden sonra transfer yapılsa olmaz mı ki

tamamen mantık yürüttüm tekniken bir bilgim yok tabe
  • Yeni Oluştur...