Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

cnn'in karikatür anketi

Pessimist

Öne çıkan mesajlar

her zamanki kendilerini begenmis gotu kalkik tavirlarini takinip ozgurlukten ivirdan zivirdan bahsedip kendilerini hakli gorup sacma salak yorumlar yapacaklar .

kendilerinin ne oldugunu unutup bizi barbarlikla az gelismislikle suclayacaklar ve nefret edecekler .

sonuc ?

3. dunya savasi mi ? valla olur mu olur .
Sosyal ağlarda paylaş

benim anladıgım tek birşey var sadece karikatür olarak düşünüp cizmedikleri.

@elvyn
terörist olarak tasvir edilen bir karikatür oldugu içindir herhalde veyatta bir peygamber olduğu için olmasın sakın?
ifade özgürlügü adı altında başkalarının inanclarına saygısızca davrandıkları icinde olabilir [özetce]

[ Mesaj 04 Şubat 2006, Cumartesi - 00:27 tarihinde, ocean tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Bir Din'i Liderin karikatürünü çizip bunu alay konusu yapmak başta günahtır ya .. Çok yanlış işler yapılıyor gerçekten . Bu Bütün Müslüman alemine yapılmış saygısızlıktır.Ondan sora bu adamlar vuruluncada ölüncede herkez kıyamet kopartıyor terör terör diye.Sen Kalk hem adamı öldür,hem kalk din'i duygularıyla kafa bul hemde bu adam sana bişi demesin.Hepsi yüce insanlar Müslümanlar ikinci sınıf insanlar mı ? Herşeyin bedeli ödenir bunuda kimse unutmasın
Sosyal ağlarda paylaş

insanların dini vardır, basının, karikatürün değil.

ifade özgürlüğü ... diye başlıyorsanız cümleye, o insanın düşüncelerini ifade etmesine itiraz ederek ancak kendinizi komik duruma düşürürsüniz.

türkiye gibi herşeyin sansürlendiği bir ülkede yaşayarak alışmışsınız tabi. önce erdoğan karikatürlerine şimdi de buna.

dizginleri alın ele biraz, kışkırtmalara gelmeyin. adam öyle düşünmüş, düşüncelerini ifade etmiş. biz ne yaptık? "Death to Denmark" ve "Death to France." diye protesto etmiş öğrenciler, süper örnek olmuşuz, hata yapanları "doğru" şekilde protesto etmişiz, bravo bize.

siteye üstünkörü baktım ama anketi göremedim, tekrar bakıyorum, bulduğum zaman ise karikatürü yapan adam lehinde oy vereceğim, onu desteklemediğim halde.

çünkü insanlar başkalarının düşüncelerine saygı duymayı öğrenmeleri gerekiyor artık.
Sosyal ağlarda paylaş

"İNGİLİZLER YAYINLAMADI

İngiliz basını ise, karikatürleri yayımlamayı reddetti. İngiltere'nin en yüksek tirajlı bulvar gazetesi Sun, Müslüman okuyucularına saygı dolayısıyla karikatürleri yayımlamamayı tercih ettiğini bildirirken, diğer gazeteler, ülkede dini gerginliği alevlendirmemenin önemli olduğunu kaydetti.

Karikatürlerin İngiliz basınında yayımlanmaması bazı yorumcuların eleştirilerine yol açarken, İngiliz İslam Konseyi'nin bir sözcüsü, İngiliz basınının tutumunu memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, ”İngiliz basınının, Avrupa gazetelerinin zaman zaman yoksun olduğu olgunluğu gösterdiğini” söyledi.
Sözcü, çoğu Müslüman'ın şikayetleri bulunmasına rağmen, İngiliz basınının son 10-15 yılda bu tür konuları işleme yöntemini geliştirdiğini ifade etti. "
alıntıdır.

Kime ne yapcagının farkında olan bir basının acıklaması
Sosyal ağlarda paylaş

dusunce ozgurluguyse olay ben butun danimarkalilarin orospu cocugu oldugunu dusunuyorum .

ayrica basin ozgurlugu var diye benim dinime sovulmesine sessiz kalanlari da avrupa emparyalizminin kopegi ilan ediyorum ve dahi kendilerini kafalari calismayan dangalaklar olarak goruyorum .

ne mi yaptim ? dusuncemi ifade ettim efendim .
Sosyal ağlarda paylaş

ingiletere de ya da abd de de yayimlanmamasi sasiralacak birsey degil .

anglo sakson kulturuyle avrupanin dusunce yapisi tamamen farkli .

laikligi fransadan aldik diye insanlar universiteye baslarini kapatip gidemiyorlar . abd de ve ingilterede boyle bir yasak koymaksa adamlara gore inanc ozgurlugunun onundeki bir engel .

konuyu nerden baglamaya kalksam avrupalinin kendini begenmisligine geliyor .

o avrupa degil mi otomatik silahla oldurmediler diye eli kanli katilleri senelerce dogru duzgun yargilamayan ?

yersen tabii .

birakin efendiler . konu alenen bazilarinin kendilerini "high borne" digerlerini asagilik olarak gormesinden kaynaklanmakta .

[ Mesaj 04 Şubat 2006, Cumartesi - 03:03 tarihinde, huun tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

o adamlar eline silah alip konsolosluk taramadan once dusunmemiz gereken birseyler yok mu ?

mesela senelerce bu adamlarin anasini belleyip bugun her turlu nukleer silaha sahipken nukleer santral acacagiz biz diyen adama kabadayilik taslamak neyin nesi oluyor ?

fransiz ve alman kardeslerimiz abd irak a saldirmadan once hayir efendim yapamazsiniz derken bugun neden suriye ye iran a karsi abd nin kicini yaliyorlar ?

ha tabii onlar icin gelismis olmak demek cikarlari ne gerektiriyorsa onu yapabilmektir . ne oldu abd avrupayi bir taraflarina takmayinca mi boyle oldu ?
Sosyal ağlarda paylaş

islam adina hareket ediyoruz diyen herkesin yaptigini islama mi mal edecegiz yoksa "ulan bu islam ne diyor aslinda bir bakalim " mi diyecegiz .

yok oyle degilse ben ataturkun cocuguyum ama babannem namussuz bir kadindi diye ortaya cikan birisi yuzunden ataturke mi laf edecegiz .

olur ya islami degil ama cumhuriyetci yonu daha agir basanlar icin boyle bir ornek vereyim ben . ikisi birbirine dusman olmak zorundaymis gibi bir hava estirilebiliyor bazen bu ulkede .

muhammedi degil ataturku bu sacma sapan karikaturlere meze yapsalardi turkiyede medya yeri goge katar miydi ?

konu ben dusundugumu soylemekte ozgurum diye birilerinin senin sevdigin saygi duydugun seylere sacma sapan iftiralarda bulunmasi .

ben dusundugumu soylemekte ozgurumle yola cikinca goruyorsun insanlar birbirlerine herseyi soyleyebiliyorlar .

beyinsiz dusundugunuzun aksine biz degil ama sizsiniz :P
Sosyal ağlarda paylaş

fanatikler beni her zaman korkutmuştur. bu insanlar bu karikatüre laf ediyor da muhammedin zamanında kadın çocuk ayırt etmeden öldürttüğünü, halifesi ebubekirin ise islamdan dönenleri"ridde" diri diri ateşe attıklarını unutuyorlar mı
inanmayanlara din-iman adına ölümü ve türlü işkenceleri layık gördüler, bu nasıl bir hoşgörü dinidir? ki ayrıca kurandaki cehennem tasvirlerini bilen bilir, bir insanı ateşte yakarken yanan derisini yenisiyle degiştirmek sırf daha fazla acı çeksin diye nasıl bir yaratıcılıktır(!)- sadistlik demek istemiyorum sadistlikte cinsel haz da söz konusudur.
nereden nereye geldim bilmiyorum ama beyinlerimizi tazeleyip bence bu din konusunu tekrar düşünmeliyiz, bir olay oluyor ertesi gün muhammede o konu hakkında vahiy geliyor, enteresan. neyse bu konu aslında böyle tartışılmayacak hassas konulardan biri.
ilgilenenler için söyleyecek bir şeyleri olanlar için
www.turandursun.com
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...