Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

atatürk'ün manevi kızı çıldırmış olmalı...

paspatur

Öne çıkan mesajlar

arkadasim koskoca kadina kiz deniyor bir kere

manevi kizi denince demekki birilerinin aklina 20 li yaslarinda bir bayan gelmis olmaliki ulku adatepeye kiz deninip duruyor.

ha sen bunu bile anlamadiysan zaten diger yazilari anlaman beklenemez. o yuzden uzatmiyorum sacma sapan yorumunu bilgisizligine ve konuyu idrak edememis olmana bagliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Hamfendi bugün basın açıklaması yapıyo ve aynen yüzü kızarmadan şu sözleri söylüyo;

"Ben Atatürkün kızıyım benim şık giyinmem lazım,bana makam arabası verin"

ulku adatepenin agzindan boyle bi laf cikmamis olmasina ragmen tirnak isarti kullanarak agzindan cikmis gibi gostermissin.
insanlari bilerek yalan soyleyerek laflari carpitarak kendi yorumunu katarak galeyana getirmissin.
Ya duydugunu okudugunu idrak edememissin ya seni kandirmislar.
birde ustune mesajim editlenmesin diyorsun.

[ Mesaj 04 Şubat 2006, Cumartesi - 19:51 tarihinde, THARKAS tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

yok efendim neymiş panellere gidiyomuş konferans veriyomuş ama gidecek parası yokmuş.Biz dağdan geldik ya bişiden haberimiz yok.Seni panele konferansa çağıran, senin yol , kalacak yer bilmem ne masraflarını karşılıyodur elbette...

Ayrıca Atatürkün vasiyetide burda Sabiha Gökçen neden
çıkıp bıdı bıdı yapmıyo...

***Atatürk’ün vasiyeti

Malik olduğum bütün nutuk ve hisse senetleriyle Çankaya’daki menkul ve gayrimenkul emvalimi Cumhuriyet Halk Partisi’ne atideki şartlara, terk ve vasiyet ediyorum:

1. Nutuk ve hisse senetleri, şimdiki gibi, İş Bankası tarafından nemalandırılacaktır.

2. Her seneki gibi nemadan, nispetleri şerefi mahfuz kaldıkça, yaşadıkları müddetçe, Makbule’ye ayda bin, Afet’e 800, Sabiha Gökçen’e 600, Ülkü’ye 200 lira ve Rukiye ile Nebile’ye şimdiki yüzer lira verilecektir.

3. Sabiha Gökçen’e bir ev de alınabilecek, ayrıca para verilecektir.

4. Makbule’nin yaşadığı müddetçe Çankaya’da oturduğu ev de emrinde kalacaktır.

5. İsmet İnönü’nün çocuklarına yüksek tahsillerini ikmal için muhtaç olacakları yardım yapılacaktır.

6. Her sene nemadan mütebaki miktar yarı yarıya, Türk Tarih ve Dil kurumlarına tahsis edilecektir.

K.Atatürk
Sosyal ağlarda paylaş

vatan gazetesi
"Adatepe sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Başbakan'a 14 Ekim 2005 tarihinde bir mektup yazdığını doğrudur. Ancak bu mektubu yazmadan önce gerekli mercilerle başvurdum. İş Bankası'na telefon ettim sonuç çıkmadı. Deniz Baykal'a ulaşamadım. İstediğim tek şey ise bir otomobil ve koruma görevlisiydi."

Yurtiçi ve yurtdışındaki konferanslara katıldığını, Atatürk'ün bilinmeyen yönlerini anlattığını söyleyen Adatepe şöyle dedi:

'Bunu istemek hakkım'
"Kötü hava koşullarında bizleri vasıta aramaktan kurtaracak ve evimize ulaştıracak uygun bir araba istedim. Her ortamda ve her fırsatta Atatürk ilke ve devrimlerini özellikle öğrencilere ve genç kuşaklara anlatmaya çalıştığım için sürekli tehdit mektupları ve telefonlar alıyorum. Bunun için de bir koruma görevlisi talep ettim. İsteğim bundan ibarettir. Ben şimdiye kadar hiçbir şey istemedim devletten. İsmimden istifade etmedim. Şimdi bir yaştayım artık ve okullara gidiyorum, oralarda Atatürk'ü anlatıyorum. Bir korumaya ve bir arabaya son derece ihtiyacım var. Bunu da istemek herhalde benim hakkım diye düşündüm." Ülkü Adatepe, "Deniz Baykal ile görüştünüz mü?" sorusu üzerine de "O'na ulaşamadım" dedi."

sabah gazetesi

"Adatepe, Pera Palas Oteli'ndeki basın toplantısında "Atatürk'ün evlatlığı değil, manevi kızı" olduğunu belirtti. İki oğlundan birine ait Şişli'deki apartman dairesinde oturduğunu, eşinin işinin ekonomik krizde bozulduğunu, işi, malı, arabası, parası olmadığını anlatan Adatepe, "Atatürk'ün vasiyeti gereği bize ödenen ve 5 bin YTL'ye çıkarılmış bulunan aylıkla geçinmeye çalışıyoruz" dedi. Başbakan'a mektup yazdığını doğrulayan Adatepe, araba ve koruma istediğini belirtti. "Tehdit aldığını, Atatürk'ün manevi kızı olarak sokak ortasında bir kör kurşuna hedef olmaktan çekindiğini" söyleyen Adatepe, CHP'yi şikâyet etmediğinin de belirtti. Adatepe, İçişleri Bakanlığı'nın ise koruma ve şoför vereceğini, İş Bankası'nın da araba vermesi gerektiğini söylediğini kaydetti. "

Bu konuya yazilmis olan bazi mesajlarin maksatli oldugunu dusunuyorum. Ataturk'un mirasidir o kadin bize. Ayrica omrunude Ataturk'e adamis bir insandir. Dunyanin tum ulkelerinde benzer durumlar var. ABD de eski baskanlarin esleri bile bildiginiz uzere fbi korumalari ve zirhli araclarla yasiyorlar. Ornekler cogaltilabilir.
Asgari ucret soyle boyle soylemleri ise cok populist ve ucuz kaciyor bazen. Malvarligini aciklamayan basbakanlari konusmak lazim asgari ucretten soz acilinca ya da sit alanina villa diken bakanlari.
Milletvekilleri 2- 3 makam arabasi ile geziyorken, Ataturk'un manevi kizinin koruma ve arac istemek zorunda birakilmasi aci. Daha da acisi buna bilincsizce ve saldirganca tepki gosterenler!
Sosyal ağlarda paylaş

Şu topicte okunmaya değer mesaj sayısı nasıl bu kadar az olabiliyor, yanlış foruma mı geldim ben aradan sonra?

Ağzınızdan çıkanı duyabiliyor musunuz allahaşkına? Klavyeye gelişigüzel vurmadan önce bir düşünüp süzsek söyleyeceklerimizi daha hayırlı olmaz mı?

Ülkü Hanım'a bu kadar düzeysizce, saygısızca, düşünmeden ve daha kötüsü okumaya zahmet etmeden ağzına geleni sayan arkadaşlar; önce wendigo'nun mesajlarını 5er kere okuyun, üstüne tharkas ve penth'in yorumlarına bir kaç kez göz atın, iki doz da dyna ve forgiver verelim yanına ki topice bundan sonra atılan mesajlar okunulabilir hale gelsin.

Penth'in değindiği "Atatürk'ün adının kötüye kullanılmasına karşı hassasiyet"e bağlamayı anlatamayacağım kadar çok istiyorum bu abuk tepkileri, ama her okuduğum mesajda bunu başarabileceğime olan inancım azalıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Konu açıcam diye saçmalayan insan silsilesi ya..

Ülkü Adatepe öyle demedi. 5000 ytl aylık maaşım var dedi. Her okula gitmeye çalışıyorum atatürk'ü anlatmak için dedi. Önümüzdeki ay almanyaya gidicem atatürkü anlatmaya. Ve bunların hepsini kendi cebimden karşılıyorum dedi. Sonra da dedi ki, bazı günler yoğun oluyorum ve ulaşım benim için güç oluyo ve okuldan okula gitmekte zorluk çekiyorum. Bunun için hükümete bir mektup yazdım ve bir araç verilmesini rica ettim böylece daha kolay ulaşımı sağlayabilirim dedi. Ayrıca, atatürk'ü anlattığı için birçok tehdit aldığını söyledi ve bu yüzden de her türk vatandaşının yapabilceği gibi bi koruma rica ettiğini belirtti. Kıçınızla dinleyip sonra gelip buraya konu açıyosunuz sonra da hiç dinlemeyip okuyan sonra da bilgi sahibi olduğunu sanan herifler de gelmiş buraya atatürk utanırdı yok ne günlere kaldık diye saçma sapan msjlar atıyo. asıl sizin gibiler var diye vay hlimize ne günlere kaldık.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
zamandaki röpotajı yapan kimse, daha yönlendirici ve taraflı yazamazdı hrlde bunu..peki ülkü hnmın isteği küstahlık olsun, şımarıklık olsun..sorulan soruların okuyucuya vermek istediği mesaj açık..ayrıca zamanın kimlere ait olduğu da belli...pek de objektif bi kaynak diil bu...kim objektif ki diceksiniz...haklısınız kimse diil ama burdaki mesaj son derece açık...
Sosyal ağlarda paylaş

ülkü adatepe'nin geliri olan 5000ytl devletten çıkmıyor. atatürk'ün kendi maddi imkanlarıyla sahip olduğu taşınmazlar ve yine şahsına ait olan iş bankası kurucu hisseleri vasiyeti üzerine chp'ye devrolmuş zamanında. vasiyeti okursanız manevi çocuklarına bu malların gelirlerinden o günün parasıyla çeşitli miktarlarda aylık bağlanmasını emretmiş. ülkü'ye 200 lira demiş sanırım 200 liranın hayat standartlarına göre oranlanırsa bu günkü karşılığı 5000ytl'den fazla olmalı.
bu kadının tek amacı atatürk'ü tanıtmak. bunu en iyi şekilde yapabilecek insanlardan biri. bir koruma ve bir araba bu insana çok görülüyorsa bu ayıptır.
bir de öyle kullanıcılar var ki şu forumda zerre kadar tarih bilgileri ve genel kültürleri yok sabiha gökçen'in hakkın rahmetine kavuştuğunu bilmiyorlar sonra da gelip okumadıkları bir basın açıklaması hakkında yazı yazıp yorum yapıyorlar. atatürk'ün gençleriysek eğer onun mirasına ve manevi kızına biraz sahip çıkılması gerektiği konusunda hemfikir olmamız lazım. ha gerçi bu bağnazlıkla, bu gaza gelmeyle, bu cehaletle, bu okuma özürlülükle siz nasıl atatürk'ün evladı olursunuz orası ayrı!
Sosyal ağlarda paylaş

zaman gazetesi backmasking yapmış zaten benim nikim gibi :-)

çok taraflı haber ya. tabii ki yanlış yapmış ama abartmamak lazım. ki o röportajdaki sözler birebir çeviri mi o da belli değil yani. çoğu gazete yapar böyle şeyleri. ayrıca onlar çalıp çırpıyor demiş o yüzden bu kadarkızmışlardır mal varlıkları açıklanamıyo ya :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...