SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 böyle sohbetleri sevmem ama sizlerden görüş alamadan da edemedim. haftalık dergisin de okumuştum türkiye de doğuda üç üniversitenin yaptığı bir araştırmada türkiye de etnik kimlikler sırasıyla türkler 50 milyon kürtler zazalar da dahil 13,6 milyon arnavutlar 1,7 milyon gürcüler 80 bin lazlar 10 bin bu sayımda türkler arnavutlar gürcüler lazlar nüfus artışı yerinde saymaktayken kürtlerin nüfusu yılda %2,5 artmaktaymış. ve türkiyenin nüfus artışı kürtler yüzündenmiş ve 2036 yılında türk - kürt nüfusu eşitlenecekmiş ve 2050 yılında kürtlerin türkleri geçmesi muhtemelmiş. eğer böyle olursa nasıl olur türkiyenin geleceği nasıl olur. düşüncelerinizi bekliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Tavşan gibiler bence doğrudur olur yane yakında.Ve toprak talebide olur ice.Bak istanbula heryrde kaba kuvvetle elegeçirdiler herşeyi mekanları arabaları hatları ne biliyim hizmet sektörnün tamamını,allahtan birikim yapmayı yada parayı tabir zaten bu ırktan gelir ^^kıro^^ gibi harcamayı bildiklerinden çok fazla söz sahibi olmazlar gibi geliyor.ama 10 milyon laz falan yeter onlara :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 oooof off, hadi git evlen 92 çocuk yap o zaman, ne diyim ki ben sana??! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldiablo Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 unutulmamalı ki çok çocuklu aileler geelde cahil ve yobaz yerlerden çıkıyor.e kürtlerde doğu dediğimiz ve devletin aydınlanma ışığını bir türlü ulaştıramadığı bir bölge ve batıdaki kürtlerde doğudan gelme!daha ne diyeyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
agrian Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 baştan kesersek hepsini sorun kalmaz:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 cok sacma muhabbetlere girilir bu topicte allah aşkına aramızda kürtlerde var luzumsuzluk yapmayın uzatmayın bnce bu topici Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Ayrımcılığı öncelikle kendiniz yapıp sonra "Vay efendim Kürtler ayrımcılık istiyor" demeyin... Nüfus artışının geneli bir problem zaten, ülke kaynakları bu kadar genç insanı düzgün eğitecek ve istihdam edecek durumda değil, sonuçta da cahil, işsiz bir topluluk ortaya çıkıyor ve sayıları büyümekte. Bu konu tartışılacaksa ülkenin genelinde sorunun nasıl çözüleceğine bakmak gerekli. Şimdi nüfusun etnik dağılımına bakarak saptamalarda bulunmak da, daha önce tarih bölümünde tartışılan şeylerin ışığında tehlikelidir. Bu konuda savunacağım şey, çıkıp alenen bölücülük yapmadığı sürece "Türk kökenliyim" diyen biri de TC vatandaşıdır, "Kürt kökenliyim" diyen biri de TC vatandaşıdır. Önemli olan buı devlete ne kattıklarıdır. Şimdi kalkıp kuru "Türküz hede hödö" propagandası yapmayın. Anadolu toprakları tarih içerisinde en yoğun göç alan ve üzerinden kavimlerin geçtiği topraklar, böyle bir toprak üstünde yıllar hatta asırlar geçiren Türklerin de genetik havuza karıştığını düşünürsek, "Ben Türk'üm efendim, hayır o da Kürt" demek tamamen saçmalık olur. Kültürel açıdan bakabiliriz ancak, o zaman da işe tamamen eğitim ve düşünce girer, kısaca "Ben Türk'üm, ben Kürt'üm" demek bireyin seçeneği haline gelir (tartışacaksak size ilginç bir fikir sunayım, "Türk" diye tanımlanan bir anne babanın çocuğunu Kürt aileye verelim onlar yetiştirsin, o çocuk Kürt mü olur Türk mü sizce?). Sonuçta nedir, hepimiz bugün Türkiye Cumhuriyet'i denen topraklar üzerinde yaşıyoruz, bu topraklarda tarih boyu birilerinin emelleri olmuş ve şimdi de var. Hatta güneyimizde bir komşumuz yeni tepelenmiş ve sosyal yapısı tamamen parçalanmış bir haldeyken, bizim kendi kılıcımızı kendimize sokup "O Türk, öbürü Laz, ben onu istemem, hede hödö, aman tanrım Kürtler nüfus patlaması yapıp ülkeyi ele geçirecek" dememiz tamamen aptallık olur. Gereksiz yere gaz verip "koruma" amacıyla yola çıktığınız ülkenizi bahtsız komşularıyla aynı duruma düşürmeyin. Duyarlı olun, kimin ne yaptığını bilin, dolduruşa gelmeyin. Elbet biri kalkıp "Böleceğim bu ülkeyi, ele geçireceğim, toprak isterim, burası bizim size de vakti gelince gününüzü gösteririz" diyorsa ona haddini bildirmek bir görevdir. Ama bir grubun davranışını toplumun bir kısmına tamamen yüklemek de hıyanettir. Dilerim bu yazdıklarımı oturup sakin kafayla bir tur düşünürsünüz. Daha önce de çok yazdım ama tepki olarak savunulan şeyler daha ateşli savunulmaya başladı, yanlışların boyutu yükseldi. Türk-Kürt tartışmasını T.C. vatandaşlığı boyutuna taşıyacak arkadaşlara da, bu tartışmaya girmeden önce Anayasa Madde 66'ya bir göz atmalarını salık veririm. Kalkıp anayasa'ya da kaynak olarak laf edecekseniz lütfen Türkiye Cumhuriyet'inden ayrılın ve bir yere siyasi mülteci olarak gidin, bu konuda da diyeceğim budur. Saygılarımla, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delidumrul Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 @Cafein, Yazdiklarin tartishailabilir ama devletteri olushturan milletlerin yada dinlerin hangi kistaslar ile belirlenecegini yasalar belirlemez. Cunki yasalar deyishebilir. Ornek vermek gerekirse , Ilk anayasamiz 1921 Madde 2.- (Değişik : 29.10.1339 (1923) – 364 S. Kanun) Türkiye Devletinin dini, Dini İslâmdır. Resmi lisanı Türkçedir. 24 e gelelim, Madde 2.- (Özgün hali) Türkiye Devletinin dini, Dini İslâmdır; resmî dili Türkçedir; makarrı Ankara şehridir. Madde 2.- (İlk Değişiklik : 10/4/1928 – 1222 S. Kanun/md. 1) Türkiye Devletinin resmî dili Türkçedir; makarrı Ankara şehridir. Madde 2.- (Son Değişiklik : 5/2/1937 – 3115 S. Kanun/md. 1) Türkiye Devleti, Cümhuriyetçi, milliyetçi, halkçı, devletçi, lâik ve inkılâpçıdır. Resmî dili Türkçedir. Makarrı Ankara şehridir. Yani T.C 23 te Musluman 37 de lâik tir. Uc ornekler oldugu icin verdim Vatandaslikla da ilgili az da olsa deyishiklikler var bu konuda ve yarin ne olacagini kimse bilemez ozellikle Ne Mutlu Turkiye Cumhuriyeti Vatandasiyim gibi soylemlerin oldugu gunumuzde.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 sımdı soyle bısey var kımın soyunu sopunu oturup arastırsanız yuzde yuz turk cıkmaz cıkamaz turk dedıgımız kıtle ortaasyadan anadoluya kadar eskı dunyanın medenıyetelr bakımından en zengın toprakalrından gecerek gelmsıtır kı nonstop degıl transıt gelmıslerdır çinli karışmış mogol karısmıs slav karısmıs acem karısmıs arap haylı haylı karısmıs anadoluda ozellıkle rumlar karısmıs yahudıelr karısmıs bulgar karısmıs sırp karısmıs ermını karısmıs corba olmus gen havuzu bu yuzden turk etnık kokenıne boyle sert cızgıler cekmek yanlıs en buyuk kurt ayrımcısı apo nun bıle annesının turk oldugunu dusunursek turk terımı bellı bır etnık guruptan cok bu yıllar ıcınde bellı bır mıleltı ıfade eder olmus bu mıleltın ıcınde pek cok etnık kokenden gelen corba gıbı ınsan var Ataturk un gosterdıgı en guzelı etnık kımlıklere bakmadan ortak kan dan kafatası olcusunden cok ortak mazıyı paylasmak cunkı derınlere ınersek ısın ıcınden kımse cıkamaz turk dunyası bıle azerı turkmen kazak ozbek vs seklınde bolunebılıyorsa gerısını sız tahmın edın onemlı olan sey ortak gecmısımızı koruyup ortak bır gelıcek ıcın bırlıkte cabalamaktır ortak gelcıegımız kımsenın ısıne gelmeden kafasız mıllıyetcı topluluguna dıs gucler boyle fıkırlerı enjekte etmekte ve ırkcılıgı ıcerden uyandırmaya calsımaktadırlar kafasız mıllıyetcı gaz genclerımızde sekıl 1.a da goruldugu gıbı vaaaah hepsını keselım kahrolsun kurtler gazına gelıp ısın ıcıne ııce etmektedırler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 "sımdı soyle bısey var kımın soyunu sopunu oturup arastırsanız yuzde yuz turk cıkmaz cıkamaz" benimki turk birader . soyuma sopuma laf mi ediyorsun simdi sen ben anlamadim ? halamin kocasi kurt ama . soyumun seceresi topkapi arsivlerinde belgeli bana hamasi laflar etme . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 ayrica aponun annesi degil ama babasi turk . sen iyisi mi dusunme . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
turambarturin Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 www.nihalatsiz.org herkese öneririm... "kafasız milliyetçi gençlerimiz" stres atar, bağırır çağırırlar rahat rahat.... diğerleri ise güler, eğlenir, dalgasını geçer :))) [ Mesaj 04 Şubat 2006, Cumartesi - 06:02 tarihinde, turambarturin tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 ben ne diyorum sen ne diyorsun ? sizin gibi sopsuzlara hayat zaten :)) desem belkide banlanirim ben burdan . itirazin olan noktayi anlamadim . ben turkum birader . allaha sukur secerimin izini surebiliyorum . :)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
turambarturin Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 şahsen türk olduğu için gururlanmak ... hmm nasıl desem... aynlış biraz...btamam hepimiz türküz ama bunda büyütülecek birşey yok çok fazla... hepimiz insan değil miyiz sonuçta... köken olarak türk kürt çerkez farketmez benim için adam milletine devletine vatanına hıyanet etmesin bana yeter. zaten atatürk milliyetçiliğinde esas türk olmak değil türk gibi hissetmektir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 sey bı bunun gıbıelre adolf junıor dıyoruz hunnnnnnn gıt bı kafatasını olc bakıyım kac santım kafanın ıcındekını olcme bosuna onun kac cm oldugunu cogu kısı anladı zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 Jr adolf haha.Bu işler kağıt üstünde cafeinin dediğigibi oluyor ama işler reele deldiğinde ise bazen sovanistlik yapmak gerekiyor acayip sert.Karşındaki insanların amacı belli senin koyduğun kanunlardan özgürlüklerden destek alarak örgütleniyorlar ve sen bana bu hakkı verdin diyorlar senin(cafein)dediğin gibi zamanı gelir toprak talebindde bulunurlarsa gerkeni yaparız dediğin zaman iş işten geçmiş olur.Tarihte kurtlerin rolüne katığın zaman hep altında yaşadıkları ülkenin güçsüz veya otoritenin eksik olduğu dönemelerde sesleini yükseltmişlerdir,şimdi kalkıp sen ben bura ve ülke güçlüyke verin şurayı burayı demezler heralde.(cafein)Iraktaki kurtlerin özgürlük mücadedelirsini?? incelersen zaten bu süreçle ilgili bilgin artar ve ne demek istediğimi anlarsın.Bende ülkede kimsenin şovanistlik yapmasını istemem 200 yıllık ülkeler kendilerine millet diyebiliyorken biz bura yüzyıllardır varız ve berağber yaşıyoruz ama becerenmiyoruz.Fakat işte bunda otorite nin zaaflarından dolayıı,işte burrda bizim devreye girmemiz gerekli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 senın suxor basbakanın cıakrda kurt sorunu var derse tabıkı herıfler destek alır ayaklanır mhp kenkler ıyı panakrt acmsıtı o donem turkıyede kurt sorunu yoktur tayyıp sorunu vardır dıye ılk defa onalrı ayakta alkıslamsıtım tek cumlede bıtırdıelr ısı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 Yoktur canım tabiki ne alaka? olay paradoks halini almış onümüzde ş en etkili örnek alınacak çözümleri war bu tür olayların.Gerçekten tasvip etmesemde,bu olay amerikanın mafyayı bitirdiği yötem gibi çözülür ancak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 Problemi kağıt üzerinde çıkartabiliyorlarsa orada da bitirirler arkadaşım. Şimdiden ortalığa gaz verip sonra üstüne çakmak çakarsak, kime ne kazandırırız onu düşünmek lazım. Belki komplo teoristi gibi gelecek ama... Ayaklanan Kürtlerin aklı bugüne kadar neredeydi o halde? Neden Osmanlı zamanında Yunanlılar, Ermeniler, Bulgarlar gibi ayaklanmadılar, aksine Kurtuluş Savaşı'nda Fransızları bile Güneydoğu'dan kendileri sürdüler? Nedenini ben size söyleyeyim. O zamanlar Kürtlerin oturduğu toprağın altında ne olduğu tam bilinmemekteydi, İngilizler duruma ayılıp Fransızlarla Suriye-Irak değiş tokuşunu yapana kadar da kimse bilmiyordu. İşte ondan sonra aman petrol canım petrol ve tatlı para devreye girdi. Bugün "Kürdistan" toprakları ile petrol havzalarının haritalarını bir açın karşılaştırın. Neden sizce Irak Savaşı'nda Kerkük'e giren Kürtler ilk iş bütün nüfus kayıtlarını yokediyor, Türkmenleri sürüyor anlarsınız. Kürtler ilk önce Türkiye'yi yıpratmak için bir araçtı, buna Türkiye'nin yanlış müdahaleleri ve bazı politikacıların Kürtlerin yarattığı sorunlardan faydalanma düşünceleri sonucunda işler karıştı, karıştı, Kürtler araç olmaktan çıkıp bir amaca dönüştüler. Bunların nasıl olduğunu görmek istiyorsanız da açın yakın tarihinize bir bakın, Atatürk'ün ölümüyle biten tarih kitabı zihniyetinden veya 3-5 Nazi'nin veya kemikleri çoktan toz olmuş Türk'ün ismini gevelemekten daha çok şey katacaktır size (burada tarih küçümsenmemekte, sadece içinde bulunduğumuz duruma uygunluğunu anlatmak için yakın tarih ile tarih arasında bir kıyas yapılmaktadır). Anayasa değişiyor diyen arkadaşım da evet, anayasa değişiyor. 2001 senesinde de 66. madde değişti, "Türk anne ve babanın çocuğu Türktür" şeklindeki ibare ayrımcılık yarattığı gerekçesiyle kaldırıldı. Senin devletinin anayasası bile ayrımcılığı azaltıp Türk kimliğinde mutabakat sağlamaya çalışırken "Vay efendim o Türk, beriki Kürt" demek yakışık almaz. O zaman destekleyin bir partiyi, çıksın anayasası değiştirsin, "Türkiye Türklerindir, başkasının değildir, kalanına ölmek az bile gelir" diye bir madde eklesin anayasaya, ben de çenemi kapatıp oturayım. Huun, secereni takip edebiliyor olabilirsin, iyi benim annemlerin dedeleri de Ertuğrul Beyle gelip Söğüt-Domaniç-Eskişehir civarına yayılmışlar ve hala oradalar. Baba tarafımsa Bulgar göçmeni ve aile ağacında Pontus Rum'undan Rus'a, Macar'dan Bulgar'a kadar her türlü eleman var. Bu şimdi beni senin yarın kadar mı Türk yapar? Bugün bir şey çıksa, diyelim savaşa gitsek (ki çok bayatlamış bir örnek özür diliyorum), ben senin gösterdiğin vatanseverliğin yarısı kadarını mı gösterebileceğim? Bir Kürt bugün Türkiye için savaşa gitse, otomatikman vatansever olamayacak, direk hain mi olacak? Bu mudur konunun gitmesini istediğiniz yer? Diyeceğim şudur ki, asalım keselim bölelim kıralım onlar çoğalmadan biz vuralım kafasıyla gidersek, Türkiye direk güneydeki Irak'ın durumuna düşer. Ha siz diyorsanız "Biz Bush hastasıyız, Amerikalılar gelip ortalığı kurşunlasın, belki Diesel ve DKNY markalarının fiyatı düşer, belki bizi eyalet kabul ederler", eyvallah. Ama aklı başında bir Türk gencinin bu tarz dolduruşlara gelmemesi lazım. Haddini bildirmek de adam elde silah kapına dayanana kadar beklemek değildir, haksız çıkışlar yapıp bölücülük yaparsa "Hop kardeşim noluyor?" dersin, ama durduk yerde "Vay sizin içinizden bölücü çıktı" diye de Kürt kökenli herkese "hain" damgası basar ve öyle davranırsan, adamların hepsi "Yeter be" deyip alıp ele silahı dağa çıkarlar ve kendilerini de haklı görürler. Bu tarz konularda da kimlerin neye özendiği ve nasıl "şovenizm" yaptığı ortada, birbirinizi boşuna kırmayın böyle şeylerle. Saygılarımla, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 ne oldu kitlendimi bu konu yazıyorum uzun uzun gitmiyorr Senin sölediğin herşeyii dahada ayrıntılı biliyorum birçok kiide biliyordur.Sen bahsederken başötüsü olayındaki gibi sadece evinde oturmuş dinini yaşamaya çalışan insanlarında rencide edildiği bir felsefe üztünden konuşuyorsun,ben ise başörtüsünü siyasllaştırıp bir milleti kendi amaçları doğrultusunda bir bayrak gibi altında tolamaya çalışan başörtülülerden bahsediyorum. [ Mesaj 04 Şubat 2006, Cumartesi - 15:33 tarihinde, byzasz tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 walla ben kastım yolamamya taksit taksitte olmuyor galiba [ Mesaj 04 Şubat 2006, Cumartesi - 15:39 tarihinde, byzasz tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 Bizde eleştirirken asın vurun kesin derken evinde oturmuş zaten hayatta kalma mücadelesi veren kürt vatandaşlarımızı kastetmiyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 Seninde sölediğin (bazen aslında doğru şeylerde sölüyorsun)bölücülük yapıp filler dans ederken alta ezilen çimler misali kürtlerden bahsediyoruz,onların yaptığı mücadele benim ülkeme zarar veriyor ,benim geleceğime (zarar veriyor.Karşındaki kişiler senin kadar medeni sanırım vatan millet sakarya modunda yatıp kalkmıyoruz ama realist olmak lazım bi yerde.Senin fransızlara karşı zaferler kazanan ordan onları kazıyan kürtlerin neden kurtuluş savaşına bi şekilde katkıda bulundukalrını biliyorsundur neyin karşılığında(istersen onlarıda yazabilirim uzamasın diye yazmıyorum).Yani bu heasplar üstüne kurulu dünyada yaşıyoruz biz aydın insanlar olsakta derler ya şerefli insanlar şerefsizler kadar cesur olmalıdır,hee bunun bi değişiğide ülkeyi bölemeye çalışan insanlar kadar birlik ve berağberlikten bahseden insanlrda onlar kadar yeri geldiğinde vahşi olmalıdır.Nese dğaldım şimdi ama konun özeti sen ii bir insansın senin sölevlerin doğru bi yerde ama ben ve benim gibi düşünenler aynı görüşün muhafazakar ve ileride iş bitirici sonuç alıcı tarafını oluşturacaz.Sen kınarken olanı biteni (aslında olan bitenen menunken)ben ve benim gibi düşünenler askeri kanat gibi hareket edecez.Ama bu ülke bölünecek böle giderse ve sert tedbirler deil etkili tedbirler alınması lazım..Ve bunu kürtler yapacak ,ben anlamıyorum yanii sen tarihi sveen bi insansın açıp okumuş bi insansın nasıl böle sankii siyaset meydanında gibi konuşuyorsun burası gerçek bi forum insanlar neden nettde forumlar açar yazı yazar gerşekte ne düşşündüklerini sölemek iiçin.Ama böle kameralr önünde demeç verir gibi konuşma.Bende demiyorum yürüyümn arkadaşlar vurun arkadaşlar ama en azından olan bitenin farkında davranıyorum sanada böle davranmanı öneririm... Saygılarımla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 tamam bazı güzel açıklamalar var da. ben şunları biraz daha derince sorgulamak istiyorum. hani biliyorsunuz. 1. dünya savasında bir bölgede hangi etnik kimlik çoksa onlara oraları verilecektir. diye bir madde vardı. bu gibi maddelerden ilham almış ve alan şu züper güçler ileride bu gibi söylemlerde doğuda bağımsız bir kürt devleti diye baskı yaparlar mı? bu gibi söylemlerle ve yaptırımlarla türkiyeyi bölerler mi? yoksa kürtlere birsey demiyorum ve denmemesi gerekir(vatanına sahip çıkan ve yasalara,değerlere,ülke çıkarlarına... gönülden uyan). birde arkadaşlar başka etnik kökenleri ayırmayacağız diye türk denildiğinde bir suç unsuru gibi laflar etmeyelim. !!!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 Demeç verir gibi yazmıyorum, düşündüklerimi söylüyorum, bu kadar alevlenmeden önce atacağımız adımları hesaplamamız gerektiğini söylüyorum. Senin de dediğin gibi çok çok ince hesaplar dönüyor, o bakımdan bizim de adımlarımızı ince hesaplarla atıp gerektiğinde sinsi olmamız lazım. Bunu yaparken de kurunun yanında yaşı yakmamamız lazım. Gerçek dünyada yaşıyoruz, burası Kurtlar Vadisi -Irak filminin seti değil neticede. Emin ol ki birileri bu ülkeyi bölmeye kalkıştığı an karşılarına belki senden de önce dikilecek biri varsa benim. Türk'üm ve bununla gurur duyuyorum, bunu da buradan söylüyorum. Ama açık olan bir şey var ki, "Türküz biz hey hey hey" diye hareket eden bazı kardeşler siyasal bazı hareketlere dahiller bu hareketler üzerinden bütün "Türk" tanımlamasını kendi doğruları açısından şekillemeye uğraşıyorlar. Ben kimsenin bana fikirlerini aşılmasına ve bunu yaparken de benim milletimi kullanmasına izin vermem. Aynı şekilde, eğer bu ülkenin anayasası bile ırk ayrımcılığından arındırılmaya çalışıyorsa, soydur soptur kökendir kafa tası ölçüsüdür inandığı dindir gibi etiketler ve yapay ölçütlerle ayrım yapılmasına ve Türkiye içinde yaşayan insanların bölünmesine karşıyım. Böyle bir muamelenin ele silah alıp dağa çıkmaktan farkı yok, işin kötü tarafı da karşı tarafı böyle davranmaya kışkırtıyor. Sonuçta neyi istiyoruz, Türkiye'de daha düzgün bir şekilde yaşamak istemiyor muyuz? O zaman bunu bozacak insanları sustururuz, onlara sırt çeviririz, tutup insanlar üzerinde cadı avına çıkmayız, gerekirse de bize zarar vermek için hareket edenlere onların yöntemiyle cevap veririz. Ama unutmayın ki 30.000 şehit verildi bu dönemde, Türkiye hiç de karlı çıkmadı ve tek cebi dolan ve mutlu olan insanlar da silah satanlar oldu, ben böyle insanların rüzgarına kapılıp ortalığı yakmamıza karşıyım. Aslında aynı şeyi söylüyoruz, ben sadece biraz daha sakin kafayla, ince taktiklerle hareket etmemiz gerektiğini ve ön yargılarımızdan ve ayrımcılıktan arınmamız gerektiğini ifade ediyorum. Saygılarımla, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar