Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dil takılmasıı

UnnamedFeeling

Öne çıkan mesajlar

Yaw benım boyle bır sorunum var..Normal hayatta cok rahat konusuyorum ..ıstedıgımı soyleyebılıyorum takılmadan fakat bazen bırseyler oluyor..Bır kelımeyı yalnızca soyleyemıyorum..ornegın masada kedı var dıyecegıme kedı var dıyebılıyorum..masa dıyemıorum..ZOrlasamda olmuo ..Bır sure sonra dıyebılıyorum..Fakat ıs ısten gecmıs oluyor.Bu yuzden okuma derslerı ve anlatma derslerınden cok korkuyorum..Fobi gibi oldu..Ya takılırsam dıyorum biryerde takıldımmı bır daha toparladıgım cok az oluyor...Insanlarda tabı oyle kalınca ben okuyamadıgımda guluyorlar ..Ben anlatıncada ınanmıyorlar..Ozaman nasıl boyle konusabılıyorsun dıyorlar...Bunu gecırmenın basıt yontemlerı nedır ?Belkı bılenler vardır..Gercekten son zamanlarda arttı..Bır kelımeyı dıyememek cok kotu bırsey ya ...
Sosyal ağlarda paylaş

Çok kaptırmamak lazım olaya.Biraz sosyal olmak lazım.insanlara ön yargılı yaklaşıp boştan yere heyecan yapmamak lazım.kısacası rahat olmak lazım.

bendeki mevzu bunlardan oluyo.ani bi şey söylemem gerektiinde cümle aazımdan çıkıncaya kadar ya söyliceim şeyin geçerlilii kalmıo yada söylüyorum ama böle #$%&+$¾½$ah gibi bişi oluyo.tabi biraz abartı var ama böle işte saçma oluyo.

bende küçük bi ön izleme yaptım kendi üstümde ve yukardaki sonuca vardım.

okurken sorun olmuo genelde olduundaysa gülüp geçmek en iyisi.fazla takılmamak lazım.zannediyorum bunun en önemli ilacı sabır ve rahat olma gereklilii.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşım o dediğin olay kekeleme olayı olay bendede var 6 yaşımdan beri ve bende fazla yani bu olay kekemelik oluyor doktora gittim biraz faydasını gördüm okumak iyi geliyor ama bunu sistemli ve uzun bir şekilde sürdürmen lazım şahsen ben hala düzeltemedim hala sıkıntısını fena çekiyom:)
Sosyal ağlarda paylaş

hocam senin dil takılmasına kekemeleine adı herneyse gülen insanları takma bikere gülerlerse gülsünler kendi ayıbı hepsinin benimde lise de vardı artık rahattım ben kekeliodum hep beraber gülüoduk falan :) heyecanlanınca oluyordu emin ol geciyor..sen öyle bana gülüceklermi falan diyip kafaya takarsan daha cok kekelersin isi oluruna bırak unutma ki gülenler iyi bi b.k yaptını sanıo ama kendi ayıpları..örnek veriyim bu felcli birinin karsısına gecip ahahah yürüyemio diyip dalga gecerek gülmek..sen okulda sosyal hayatta rahat ol..kekelersende kekelersin takma kafana..unutmaki gececek..
Sosyal ağlarda paylaş

tiyatro çalışmaları var denmiş.

ben sana evde en kolay yapabileceklerinden söyliyeyim (üzün suredir tiyatroyla uğraşıyorum.

bunları bütün sesiz harflerle sesli olarak yapabilrsiniz.

babebıbibobu cacecıcicocu dadedıdidodu fafefifofu ........ böyle gidiyor. net bir şekilde bunu bütün sesiz harfler bitene kadar tekrarlayın. İşe yarar.
Sosyal ağlarda paylaş

bak çalışma yap sürekli şunu gibi babebıbibubü babbobbubbüb daddedduddüd vs vs gibi.Sonra nefes çalışması yap nefes albildiğin kadar al sonra ver saniye tut.Doktorda bana böyle yaptırdılar.Sonra tekrar gidicem şimdi ara vardim.Bazı psikolojik sorunlarım varda:)Onları tedavi ediyoz şimdi haplarla:)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...