Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

AO - SWG, AO'yu sevmeyen SWG'yi sevebilir mi?

wanderer

Öne çıkan mesajlar

fikirleri olan ve bilgisayar oynayan her hangi bir insanin swgyi sevmemesi imkansiz. yapilabilecek seyler su an icin cook fazla, space pack da gelince artik sinirsiz gibi olacak.

iki taraf var, iki tarafin farkli idealleri var ve oyuncular bu taraflardan birini secerek galakside var olan duruma etki edebiliyor.

toplaniyor rebeller baskina gidiyor, bir gaz bir gayret bir savas. cok eglenceli.

ha yok karizma takilicam diyen adam cikar ucsuz bucaksiz gezegenlere, baslar ranger gibi dolasmaya. kafana esince bi dagin yamacinda bir oturursun corellia goklerindeki yildizlara bakarak, dersin ki - ulan noluyoruz bu nasi is -.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

swgde tek başına takılarakta cok rahat kendini geliştirebiliyosun

ama AOda kesinlikle team olmak gerekiyodu bi yerden sonra

AOda crafterlara pek mecbur degildin

ama swgde mecbursun cunku yaptiklari itemlar senin lootlardan bulabilceklerinden cok daha kaliteli ( ki zaten architect urunlerini loottan bulamıyosun ehe )

arayuz AOya cok benziyo
tuşlar fonksiyonları falan nerdeyse aynı aoyla
o yuzden AO oynamış birisi swgye başladıgında hiç yadırgamıyo bazı fonksiyonları

AOda bi yerden sonra olay rutinleşiyo eger gelişmek istiyosan

traderda olsan engineerda olsan team bulmaya mecbursun yoksa kendini geliştirmen aylar surer ve ayrıcada hep mission yapmaktan sıkılırsın bıkkınlık gelir

ehe mesela swgde bi teras kasi pvpde yanına yaklaştımı oldun demektir

ama AOda bi MA yanına geldimi olmeyebiliyosun
hatta trader fixer doc agent falan olursan MAnın bi şansı olmuyo :( enforcerı saymıyorum bile cunku onunla kapışabilen classlar cok cok az ( soldier-ki azure setli falan bi soldier olmalı bence- doc bide GA4 kullanan fixerlar )

yani bence AO sevmeyen birisi SWGyi sevebilir[hline]Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına karşıyım ben...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 28 August 2003 17:54 tarihinde demiş ki:

ha yok karizma takilicam diyen adam cikar ucsuz bucaksiz gezegenlere, baslar ranger gibi dolasmaya. kafana esince bi dagin yamacinda bir oturursun corellia goklerindeki yildizlara bakarak, dersin ki - ulan noluyoruz bu nasi is -.[hline]

Allah iyiliğini versin Unity,
Çok güldürdün beni, tüm gün iş yerinde yok o sorunu çöz yok bu sorunu çöz durdum, kafam patlamak üzere, 07:00'da başladığım iş güneme saat 18:30 olduğu halde devam ediyorum ama şu gülümseyerek.

Eve gidince bekleyin geliyorum, Amerikadan Cd key'im, İstanbul'dan da cd'im geldi,
Burada Darksun ve sensei'ye teşekkürlerimi bir borç bilirim.

Ve artık galakside bir liche var....
Sosyal ağlarda paylaş

Grafik ve mekan olarak, AO SWGden cok daha ustun, SWGnin dandirik random generated terrainlari estetik ozellikten cok yoksun bence. Ayrica SWGi iyi ekran kartin ve bolca ramin yoksa butun grafik ozelliklerini kapatarak oynabiliyorsun anca (ki hala takiliyor), ayni ozelliklerde AO rahat rahat calisiyor tum ozellikler max olsa bile ki yillar onceki grafik teknolojisini kullanan oyunun bile piyasadaki nerdeyse her MMOGden daha hos grafikleri var bence.

'AO bayik oyun, SWG sufer asmis hic sikilmadan oynuyoruz' demek icin daha cok erken, sunun surasinda SWG 1+ ay oldu cikali, digeri ise yillardir piyasada. Birkac yil gecsin, o zaman belli olur.

Esya cesitliligi olarak SWGde bekledigimi bulamadim, genelde hep tek tip silah (esya olarak) var kullanabilceginiz, armorlar kullanissiz izlenimi birakti, kimi gorsem sosyal giysilerle dolasiyor etrafta (yada ben oyle saniyorum ;p). Oyunun gelisim surecinde vaad edilen araclar oyunda degil. AOnun release dbine (11.0) kiyaslarsak yuzlerce farkli silah, zirh, esya, hava/kara/deniz araclari mevcuttu.

Daha yeni basladigim icin olabilir ama ben kimseyi team yaparken gormedim oyunda. MMOlarin en buyuk ozelligi diger insanlarla etkilesim icinde olmaktir. Acikcasi burdaki insanlar niye 'solo solo turk turk' diye kivraniyor anlamiyorum, teamler hem daha eglenceli ve diger insanlarla tanisma firsati verir. Eger iyi ingilizceniz yoksa zaten bu tip oyunlardan zevk almazsiniz. Ben AOdaki 1-200 arasi team sisteminden gayet memnundum ben, threadmill olayinin boku ciksa bile.

Interface olarak nerdeyse tipatik ayni 2 oyunda. AOdaki menu kucultme olayini cok ariyorum bu oyunda, butun ekrani kapliyor menuler. Toolbarin asagi cekilip 2 tane olmasi ozelligi ve - ve = tuslarinida kullanabilmesi sufer olmus, cok iyi dusunmusler.

SWG craft sistemi AOya gore daha guclu, AC2 ve UO daki craftingden "esinlenmisler". Esyalari satmak icin bazaar sistemi guzel olmus, buda EQden gelme sanirim ;p Harvest ve tame sistemi hos olmus, oyundaki tame yaratiklari gorunce bir daha pet class acmicam diye yemin etmistim onu bozdum hehe

Not: Yukardaki yazi bok atmak icin yazilmamistir - zaten AOi biraktim, SWG oynuyorum - oyun daha cok yeni karar vermek icin acele etmeyin o kadar. Yeni basladigim icin atladigim veya bilmedigim bir cok detay olabilir.[hline]O_o
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle grafik konusunda haklısın,cidden sağlam bir makinan yoksa yanına bile yaklaşma derim zevk alamazsın.

Armor konusunda da haklısın,zırh işe yaramıyor,hatta daha kötü ediyor.

Amaa gelelim team konusuna,1.5 aydır oynuyorum ilk haftadan itibaren her zaman teamlerde yer aldım,gerek türklerle olsun gerek yabancılarla olsun.Önemli olan doğru yerde doğru zamanda olmak.

Ve team bulamıyorum dersen gel bizi bul,biz her gece 8+ kişilik bir takımla(şimdi PA 30 kişi ama işte birinin işi oluyor birinin lagi o yuzden gelemedikleri oluyor ortalama sayı bu) Lok,Endor,Danthomir,Dantooine gibi gezegenlere gidip avlanıyoruz dolaşıyoruz.

Ve silahlar,evet belli tipde silahlar var ancak hepsinin statları farklı.Yapacağın hiç bir silah diğeriyle tıpa tıp aynı olmaz.[hline]Eaglef Ifock of Eclipse,Dark Legion
Web: www.darklegion.gen.tr
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Chrysaor, 28 August 2003 22:01 tarihinde demiş ki:
Daha yeni basladigim icin olabilir ama ben kimseyi team yaparken gormedim oyunda. MMOlarin en buyuk ozelligi diger insanlarla etkilesim icinde olmaktir. [hline]O_o

nasi goremedin ? hangi serverde basladin ? tutup light populasyon servere girdiysen goremezsin tabi. bi bak bakalim eclipsede neler oluyor. daha 2-3 saat once 20 kisi baskina gittik bestineye sehrin ortasina kadar geldik indirmedigimiz imp kalmadi. ki bu bestine raidi icin toplanmis bi grup degildi, anchorhead etrafinda at st dolastiriyolar indirelim diye toplanmisti. atst yi birisi oldurmus, e o zaman bestineyi basalim dendi, bastik. az bir sayi bile bu. bizim baskindan 1 saat sonra yeni bi baskin icin toplaniyolardi anchorheadda.

ben ilk sordugumda birinin bana mos eisley spaceportta dedigi gibi :

"Anchorhead is the place to be"[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

hoca sen daha yenısın cok erken konusmusun bence oyunda gorulecek yapılacak cok sey var ve pek de senın dedıgın gıbı degıl ve bugune kadar gordugum en detaylı grafıkde bu oyunda. bence sen gorememısın olayı , ve eger sıkılıyosan grup problemıde oluyosa dert etme oyunda tell at senı guzel ortamlara sokarım ben . cıddıyım. tabı yardım da ederım.
:)
Sosyal ağlarda paylaş

swgnin daha birçoğu özelliği oturmamış durumda şahsen o yüzden hala alsam mı almasam mı konusunda giden birisiyim

mesela benim kullandığım forumların birisi var yabanci orada swg bug boardlari var orda tonlarca bugi var fixlenmiş 2 tane dupe bugi fixlenmemiş en az 4-5 tane CH bugi (anlatmış adamlar ama ben oyunu bilmeyince ne dediklerinden pek anlamadin ;)) kolay yada bugli farm xp credi vs.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
slayer__, 29 August 2003 12:10 tarihinde demiş ki:
swgnin daha birçoğu özelliği oturmamış durumda şahsen o yüzden hala alsam mı almasam mı konusunda giden birisiyim

mesela benim kullandığım forumların birisi var yabanci orada swg bug boardlari var orda tonlarca bugi var fixlenmiş 2 tane dupe bugi fixlenmemiş en az 4-5 tane CH bugi (anlatmış adamlar ama ben oyunu bilmeyince ne dediklerinden pek anlamadin ;)) kolay yada bugli farm xp credi vs.

ya abi ev mi aliyon da yok soyle bugu var boyle bugu var fiksliyolar tam olunca giriyim diyosun.

oynuyoz biz catir catir ne bugu abi ? gelsin bana anlatsin o eleman buglari. varsa da demek ki oyunu etkilemiyo.

ozelligi oturmamis diyosun. hadi diyelim ilerde space pack gelsin, araclar gelsin, bisuru yeni sey ciksin. sen al oyunu gir. HANGI birine yetisicen abi ? oyuna hakim olasiya dek zaten temiz bi zaman harciycan. simdi herkes yeni basliyor oyuna herkes ayni durumda beraber ogreniyoruz.

bu oyun mmorpg, once gelen parsayi toplar.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

*sigh*

bug mı al

This is from an anonamous submitter:

1) Tame a creature. This can be any creature but you must not have taught it ANY commands.
2) Train the creature in anything.
3) After the question mark pops above the head of the creature the command you want to teach it is backslash just a backslash
4) It will say you have recieved the experience for teaching the command
5) Continuously repeat this as the creature will not have actually learned the command.

It seems the is not recognized as a command so it will get you unlimited CH xp.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
slayer__, 29 August 2003 17:24 tarihinde demiş ki:
*sigh*

bug mı al

This is from an anonamous submitter:

1) Tame a creature. This can be any creature but you must not have taught it ANY commands.
2) Train the creature in anything.
3) After the question mark pops above the head of the creature the command you want to teach it is backslash just a backslash
4) It will say you have recieved the experience for teaching the command
5) Continuously repeat this as the creature will not have actually learned the command.

It seems the is not recognized as a command so it will get you unlimited CH xp.

ben marksman, architect kasiyorum, hic de oyle bir bug gormedim haliyle. tek char yok ki oynancak torbaya mi girdi charlar ?[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

dupe bugı varmış ama fixlemişler
millet resource dupeluyomuş deli gibi ehe

en kıl oldugum buglardan biri grupta birinin invisible olması
heal falan hak getire asla yapamıyosunuz o kişiye

ehe en guzel bugda yaratıkların bazen yavaşlaması ( bu kesin bug bence cunku daha ham barının %80i doluyken yaratık 2 snde 1 metre mesafe katediyo ) snorballarda guzel oluyo bu :P temiz xp ehe[hline]Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına karşıyım ben...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Popeye, 29 August 2003 20:18 tarihinde demiş ki:
dupe bugı varmış ama fixlemişler
millet resource dupeluyomuş deli gibi ehe

en kıl oldugum buglardan biri grupta birinin invisible olması
heal falan hak getire asla yapamıyosunuz o kişiye

ehe en guzel bugda yaratıkların bazen yavaşlaması ( bu kesin bug bence cunku daha ham barının %80i doluyken yaratık 2 snde 1 metre mesafe katediyo ) snorballarda guzel oluyo bu :P temiz xp ehe[hline]Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına karşıyım ben...

gece gunduz kosullarina dikkat et. ornegin dewbacklarin anlatiminda diyor ki, gunduz sicakta hareketli dewbacklar aksam sogugunda yavaslar. tanik oldum bi kere.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

İlk 3-4 post'u okudumki cevap veresim geldi. Grafik konusunda çok yukardan sallayan arkadaşların elleri dert görmesin:
P3 866, 512MB RAM, 32MB Geforce2 MX400, WinXP

Hiçmi hiç upgrade yapasım gelmiyor, kalabalık yerlerde canımda sıkılmıyor öyle aman aman. AMD 2600, 512 RAM, ATI 9100'lü makinadada oynadım. Aradaki tek ciddi fark otların rüzgarda daha güzel sallanması ve 15-20+ kişilik mekanlardaki rahatlıktı.

Korkutmayın elalemi..[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]

(bkz: Quinthalus) (bkz: Qui)
Adaxe Wiabolih of Eclipse, Apprentice Sharpshooter
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...