Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Paticik artik cepte (3 adet resim var uyarmadı demeyin)


GE-TA

Öne çıkan mesajlar

Evet efendim artık uyumlu bir cep telefonunuz varsa paticik sohbetlerinize heryerden cep telefonunuzla katılabilirsiniz.

Bakınız örnekleri;





Evet, evet bende istiyorum mu diyorsunuz? Neler mi gerekli?

Öncelikle bir adet smartphone.
Nereden bulurum? Ehem bu soruyu geçtik.
Sonra bir adet telefonunuzla uyumlu bir explorer.(Netfront, Opera gibi)
Nereden bulurum? Pekçok yerden araştırarak bulabilirsiniz. Ben yahoo groups'dan buldum.
Sonra ufak bir ince ayar. Efendim Türkcell için ayarı verebileceğim çünki onu kullanıyorum. Normalde sitesindeki GPRS ayarlarını wap üzerine yapmışlar. E tabi teknolojiye yetişmek zor. Ancak bu ismi geçen programlar IAP (internet access point) olarak wap'ı kullanmıyorlar. Çünki wap erişim noktası gelen bilgileri filitreler. Bu yüzden türkcell'den yardım istedim ancak arkadaşlar yoğun olduğu için kendim arayıp bulmak zorunda kaldım. Az biraz saksıyı çalıştırınca IAP noktasını buldum. IAP olarak yada telefonunuzdaki adı ile erişim noktasına wap yerine "internet" yazıyorsunuz. IP aynı 212.252.234.168. (Bu ip'yi duyunca tcell'in bu IP numarasıdır telefon değil lütfen aramaya çalışmayınız uyarısı geliyor aklıma) şifreler falan da aynı, gprs username, gprs şifre. Diğer ayarlar aynı yani. Birtek erişim noktası olarak internet yazıyorsunuz.

Tamamdır artık kurduğunuz explorer programı çalıştırıp surf yapabilirsiniz. Sorduğunda üzerinde değişiklik yaptığınız bağlantı noktasını seçiyorsunuz ve artık yörünge dışına çıkmak için, fake account açmak için (bu aralar pek bir popüler) millete sataşmak için ve belkide güzel sohbet için paticiğe ve diğer sitelere girebilirsiniz. Kullandığınız explorer'e göre değişmekle beraber pek çoğu java desteği de sunuyor. Flash desteği henüz yok ancak flash dosyasını uyumlu bir formata dönüştürüp çalıştıra bilen programlar var yanlız tabiki offline olarak. Ee naparsınız kadı kızı değil sonuçta.

Efendim bir başka servis sağlayıcısı kullanıyorsanız erişim noktasında bilgisayardan gprs ile internet'e erişmekte kullanılan IAP'ı kurmanız gerekiyor.

Bu ayarın yapılmasının başka avantajlarıda var elbette. Misal POP3 maillerinizi kısıtlama olmaksızın kontrol etme vede gönderme ayrıcalığı gibi. Tabi uygun programı bulmanız şartı ile.

Bu konuda uyarı olarak telefonun default mail check için kullandığı programdan ziyade 3. parti program kullanmanızı tavsiye ederim. Çünki onlar maillerin sadece başlıklarını alarak mailin tamamının inmesine engel oluyorlar. Böylece boşa para harcamıyorsunuz. (para dedim aklıma geldi 1KB=1400 TL)

edit: Keh keh remote hede hödö bıdı bıdı. Alın size link mink.
1
2
3
[hline]In God I Trust
For Rest I Just Test

[Bu mesaj GE-TA tarafından 28 August 2003 04:47 tarihinde değiştirilmiştir]

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...