Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Program Yazma ile ilgili bir kac soru

xieon

Öne çıkan mesajlar

evet bunlara hep ilgim vardi ama zaman bulup basliyamadim simdi ilk olarak hangi programla baslayim daha görsel bir program olursa sevinirim sirf yazilarin icinde bogulmak pek hos olmuyor bide baslangic icin bir kitap falan alabilirim sanirim ne tavsiye edersiniz yada böyle en basit olaydan baslayip gittikce zorlasan derslerin oldugu bir site varmi(ingilizce türkce farketmez)[signature][hline]Zopik, 23 Ekim 2005 14:14 tarihinde demiş ki: fatoş hop(photoshop)
Cintonik, 23 Ekim 2005 14:13 tarihinde demiş ki:
Orası kesin canım. Tanrıda evreni fotoşop ve 3dsmax ile yaratmış zaten.

Sosyal ağlarda paylaş

Ne tarafa yönelmek istediğinle alakalı aslında ..

Kurumsal bişeyler yazacam diyosan, kayıt tutacak, karşılaştıcak, sonuç üretcek, çıktı verecek.. direk Visual Studio .NET ile başla .. VB.NET işini görmeye yeterli ...

Web ile alakalı şeyler yapacaksan, PHP öören .. Java Script öören ...

Yok ben oyun yapacam dersen makina dili ve assemly ile taa en baştan başla, hepsini öğren :D
Sosyal ağlarda paylaş

MS'in basic serisi programlama dilleri arasında en barbat syntax'a sahip olanı(kişisel bir görüş bu tabi). Sırf meraktan ve hevesten bile olsa öğrenilmemesi taraftarıyım.

Visual diller arasında delphi bi nebze daha kolay anlaşılır sanırım visual c++ ya da c#'a göre.

Birde şu zor bu kolay gibi şeylere pek takılmasanız çok daha iyi olur sizin için. Öyle dağlar kadar farklar yok çünkü. (basic serisi hariç : p)

c++ la başlayın yaw. iidir o.[signature][hline]Image Resizer | direct-link | Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben...
Fikir Yurdu - Siyasi ağırlıklı fikir ve düşünce forumu
Sosyal ağlarda paylaş

başlangıç için borland c++ builder veya java güzel olabilir.
borland görsel mörsel bişi, java da kolay gibi.

bunlardan birinden sonra visual c++ kullanırsan (veya linux da başka bir derleyici) çok ilerletir seni.[signature][hline]Try Reality!
the invisibile and the non-existent look very much alike!
Sosyal ağlarda paylaş

benim yapmak istedigim program söyle olacak Questler olcak bunlari zorluk,yer(sehir falan),meslege göre siralayabilecem ayrica bir map koyacam tek quest secildiginde yerini göstercek bider kucuk bir resim questin alindigi yerin normal görünüsü ayricada isaretleme olayi yapildi yapilmadi misali biraz zor mu ne acaba :)
Sosyal ağlarda paylaş

C# ile basla, hem asp.net'e, hem windows application gelistirmeye hem de web servisleri mimarisine(istersen) yonelirsin. Sonra "bu nasil oluyo simdi" gibi bi soru aklindan gecirip C ye gecebilirsin ki boylece bilgisayara daha hakim olmaya baslayabilirsin, oradan da belki x86 Asm.[signature][hline]"A mind stretched by a new idea never goes back to its original dimensions."
Sosyal ağlarda paylaş

c++ dillerin temelidir, öğrenilmelidir. Görselliğin dil ile alakası yoktur, işletim sisteminin liblary leri kullanılarak görsellik yaratılır. C#.Net, VB.Net, delphi gibi diller de windowsun liblarylerini kullandıkları için görsel bit şeyler yaratılmakta kullanılır.

Sanırım bu söylediklerimi düşünerek karar verirsin :)[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek ,
Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek ,
Beni sevdiğini hayal edebilmek için...
Gokart
[Bu imza zgrw tarafından 02 October 2005 01:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
zgrw, 04 Ocak 2006 21:01 tarihinde demiş ki:
c++ dillerin temelidir, öğrenilmelidir. Görselliğin dil ile alakası yoktur, işletim sisteminin liblary leri kullanılarak görsellik yaratılır. C#.Net, VB.Net, delphi gibi diller de windowsun liblarylerini kullandıkları için görsel bit şeyler yaratılmakta kullanılır.

Sanırım bu söylediklerimi düşünerek karar verirsin :)

ya ders almayan insanlar için, zevk için uğraşanlar için çok kasış c++ falan, ben visual basici programlama mantığını, algoritma kurmalarını ilerletmeleri için öneriyorum. ben visual basicle geldim üniye, c bilmediğim halde hayvan gibi hızlı algoritma kuruyodum 3 dakkada labdan çıkıyodum :D[signature][hline]Boo, are you happy now?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
deggial, 03 Ocak 2006 16:47 tarihinde demiş ki:
Ne tarafa yönelmek istediğinle alakalı aslında ..

Kurumsal bişeyler yazacam diyosan, kayıt tutacak, karşılaştıcak, sonuç üretcek, çıktı verecek.. direk Visual Studio .NET ile başla .. VB.NET işini görmeye yeterli ...

Web ile alakalı şeyler yapacaksan, PHP öören .. Java Script öören ...

Yok ben oyun yapacam dersen makina dili ve assemly ile taa en baştan başla, hepsini öğren :D

VS.net aynı zamanda kolaydır başlarken.[signature][hline]So sick and tired I stand alone...
Sosyal ağlarda paylaş

oorenicekse temelinden oorensin. kolayindan baslasin. hem iyi oorenirse ilerde isine de cok yarar... if'ler loop'lar her yerde var zaten, scheme'de en azindan daha koplike dusunmeye yonelir. sogur mogur biraz ama zaten kafasina koymussa ilerde nelerle karsilasacagini gormus olur :)[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

bu scheme i nereden bulabilirim?[signature][hline]Zopik, 23 Ekim 2005 14:14 tarihinde demiş ki: fatoş hop(photoshop)

Sosyal ağlarda paylaş

benim amacim para degil böyle seylerle ugrasmak istiyorum ileride düsünürüm para olayini[signature][hline]Zopik, 23 Ekim 2005 14:14 tarihinde demiş ki: fatoş hop(photoshop)

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...