Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Saçma Sistem...

Prawler

Öne çıkan mesajlar

Ya, o kadar saçma bir ülkede yaşıyoruz ki.
Türkiye'de en çok mezun veren bölümlerden birinde okuyorum, ama ülkede doğru düzgün iktisatçı yok uzmanlaşmış, varsa bile çok az sayısı...

Yurtdışı istiyorum, beni ayakta tutan o zaten.
Büyük konuşmak gibi oluyor ama, iktisat okuyup bir lise mezununun işini yapabileceksem neden ben üniversite okuyorum?

Akademik kariyer düşünmüyorum, sadece emeğimin hakkını almak istiyorum.Tabi TR de özel sektörde ne kadar hak ne kadar hukuk olduğu tartışılır.

Önümde bir kaç yol var.
1) Adaleti kendim sağlamak, ticaret yaparım, çıkarımı maksimize ederim, kandırırım insanları. Sürekli yeni yollar bulurum düşünürüm, kafamı çalıştırırım patlayana kadar. Denerim şansımı her seferinde.(Şimdi burdan ticaret yapan herkes dolandırıcı mı demeyin? Olay o değil.Anlatmak istediğim başka birşey, anlayan anlar...)
2) Birinin yanına girip çalışırım. Düşük maaşla başlarım, sonra yükselmeye çalışırım. Her seferinde başkası çembe takar,ayakta durmaya çalışırım.
3) Torpil bulurum, götümü yayar otururum, takır takır paramı alırım 2 ay sonra patron tekmeyi basıp atar beni iş yapmıyorum diye,ya da daha çok çalışırım, torpille beraber kral olurum.
4)KPSS ye hiçbir şekilde girmem, devlette çalışıp piskolojimi bozamam. Ben çalışayım, yanımda öküzün biri gelsin yatarak para kazansın aynı parayı alacağım.Bu nasıl adalet?
5) İşsiz takılırım, aylak kalmanın maliyetinin çalışmaktan daha düşük olduğunu düşünerek kandırırım kendimi.

Gelecek için benim pek bir beklentim yok TR den.
80 senedir dibe batıyor ülke, dibe gitmeye de devam edecek.[signature][hline]Hayatım ve hayatıma olan saygım üzerine yemin ederim ki, başka hiçkimse için yaşamayacağım ve başka hiçkimseyi kendim için yaşatmayacağım

Sosyal ağlarda paylaş

benim dayım ist üni de prof ayrıca çeşitli konularda gerek ab birliği olsun gerek başka konularda olsun en çok görülen insan. ve kendi programını yapıyor fakt bunu sadece akademik kariyerine borçlu. çünkü bence hiç bir iktisatçı akademik alan dışında türkiyede başarılı olamaz
Sosyal ağlarda paylaş

gazetede yazıyor , tv programı ve üni de o yüzden maaşı yüklü fakat tek üni den aldığı maaşı soruyorsan tam olarak bilmiyorum. ama şölede bişi söliym sana dayımın asistanı yine iktisat mezunu ve her türlü işini yapıyor derslere falan da giriyor ve gayette iyi bir maaş aldığını biliyorum
Sosyal ağlarda paylaş

iktisatta akademik kariyer yapanlar zaten genellikle sadece akademik kariyerle kalmayıp diğer yan işlerden iyi para kazanıyor. danışmanlık olsun, seminerler olsun, gazete yazarlığı olsun vs...

en iyi profesör devlet okulunda kaç milyar maaş alıyor ki, 3 milyar civarıdır en yüksek dereceli profesörler sanırım. bu para yetmiyor mu diyebilirsiniz. tabi ki iyi bir para, ama profesör olmak da kolay değil biliyorsunuz o seviyeye gelene kadar özel sektörde daha rahat yükselebilirsiniz. o yüzden millet ya özel sektörü seçiyor ya da akademik kariyerin yanında ek getiri yaratçak işler buluyor.

mesela ben de iktisat okuyorum ve özel sektörde deniyeceğim şansımı.[signature][hline]Biziz | Değiliz
twistedemo, 16 Eylül 2005 tarihinde bana demiş ki:
genk ne demek?
Sosyal ağlarda paylaş

ben Düz İktisattayım üni farketmez , İngilizcesine kasmaya uğraşıyorum özel sektör düşündüğüm için. Yanında bir tane daha yabancı dil olursa güzel olur.

Dediğim gibi akademik kariyer düşünmüyorum. Getirisi çok olabilir, ama yaşamak istediğim hayata pek uygun değil gibi görünüyor.

Burada yurtdışı en mantıklısı gibi geliyor, ya da burda iyi kazanırsam TR de kalmak... Seçenekler 1 kaç tane...[signature][hline]Hayatım ve hayatıma olan saygım üzerine yemin ederim ki, başka hiçkimse için yaşamayacağım ve başka hiçkimseyi kendim için yaşatmayacağım

Sosyal ağlarda paylaş

Bence akademik kariyer düşünmelisin.Zaten belli bir zaman sonra özel sektöre göre çok fazla boş zamanın oluyor.Hem güzide üniversitemizdeki gibi derslere asistanını yollarsan koca sene sadece kendi işlerine kalabiliyor.Bu durumda da özel sektörde varlık gösterme şansın oluyor.Hem adının solunda prof.dr damgası olduğu için alacağın ücret de baya dolgun oluyor.

Misal kuzenimin çalıştığı şirketin mali danışmanı ayda 3 saat şirkete geliyor ve saat başına yanılmıyorsam 1500 dolar gibi bir ücret alıyor.Eh bir kaç firmayla çalışsan ; bir de üni.nin getirisi olacak...

Ha iyi iktisatçı olmak konusuna gelirsek ; güzide ülkemde en iyisi her zaman tv.ye çıkan en çok para kazanandır.Hangi meslek de olursa olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

ingilizce
yurt dışı
biraz da çevre olayı.
çok fazla torpile gerek bırakmayacaktır.
sanırım ii iktisatçılar yada piyasada dolaşanlar böle tipler.

çoğu bölüm için bu böle de iktisat ve işletme tarzı bölümler için bu çok daha fazla.[signature][hline]kural 1
küfür etmek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

torpil diye bi sey sizin bahsettiginiz anlamda yok yanniz. yani kimse yanina yatacak adami babasinin hayrina almaz. calismayacagini bilirse, bilmeyi birak dedigin gibi yaydigini gorurse bi saniye bile duramazsin orda... ustelik tanidigin da mahcup duruma duser. turkiyede artik sadece tanidik vasitasiyla iyi bi yerin seni farketmesini saglarsin ki olmasi gereken de bu. buna torpilden cok cevre deniyo zaten. cevre, diger bilmem kac milyon iktisatcidan senin siyrilmani saglar, onlarin arasindan seni sirketlerin farketmelerini saglar... zaten her iste bu boyledir...

turkiyede "az calisip cok kazanma" olayi yok; bosuna onu bi secenek olarak gormeyin. zaten bu da bi marifet diil... sistemse sacma degil, oturmamis. bu da egitimle ozel sektorun kopuklugundan kaynaklaniyo. yani egitimin sonunda herkes cok para kazanip minimum is ve maksimum konfor beklediginden, kapasitesi olan da olmayan da ayni huzuru beklediginden ve de bi yonlendirme olmadigindan boyle olmak zorunda. halbuki insanlarin kapasitesinin farkina varmasi, onlarin baska ozelliklerinin de oldugunu, dahasi bunlari kullanmaya erken vakitte baslamalarina on ayak olur. ne yazik ki ulkemizde zeka sadece tek yonlu dusunuluyo ve herkes tek bi sekilde mutlu, konforlu olunabilecegine kendini inandirmis. haliyle tek bi elma icin yuzlerce kisi savasiyo. kisacasi farkli olmak ve ne oldugunun farkinda olmak gerekiyo. zaten sonrasinda kendini tanidiktan sonra yani, eksik yerlerini gelistirmek, ya da zaten sahip oldugun diger potansiyel kuvvetlerini kullanmak seni one cikarir... amma velakin iste o ilk intiba olayi zor bi is. yani kendini satabilmen lazim. eger bu ozelligin yoksa cevren olmasi senin tek kurtulus yolun...

sunu da ekliyim, eger bu yukarida soylediklerimin farkina varmazsaniz zaten yurtdisinda da basarili olmaniz turkiyedekiyle nerdeyse ayni... ustelik orda isin farkinda olan daha cok insan var ve onlar egitimlerini bu yonde aliyolar... yani kendi kendinizi yetistirmeniz lazim.[signature][hline]Tulahr

[Bu mesaj riglous tarafından 03 Ocak 2006 22:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 hafta sonra ...
serdar görmeyeli tekrar depreşmişsin : )

ben iktisatın asil bir bölüm olduğunu düşünmeye başladım eskiden hep işletmecileri kıskanırdım (sende günde 10 saat çalış sen de düşünürsün=p) ama iktisat/işletme hem çok avantajlı hem değil yani nerden mezun olduğun o kadar önemli değil. kuzenim senle aynı okulda ama çok çok girişimci nerde ne var ne nasıl yapılır herşeyi biliyor ortalaması 2 bile değil ama süper bir iş buldu -torpilsiz- ama bizim taraftan (ingilizce) mezun olup iş bulamayıp kafe işletip onu bile batıranlar var sen zaten bu gidişle geçersin göztepeye. ingilizce okumak daha avantajlı ama ne kadar çok iktisatçı olduğunu düşünmek korkutucu tabi. ama gerçekten farklı bilgili yaratıcıysan o kadar olumsuz bakmana gerek yok bence. akademik kariyer yapanların çok az maaş aldığı kısmen doğru ama mesela bizim istatistikçi sadullah çelik hem marmarada hem istanbul ticaret üniversitesinde çalışıyor. calculus profu hem yeditepe hem marmarada ayrıca denetim vb. işleri de yapabiliyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 yıl sonra ...
  • Yeni Oluştur...