DoGMeaT Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 yıldızsız gece-salvatore drizzt drizzt ve daha fazla drizzt işte istediğim bu drizzt hayranıysanız alın tabiki beklemein süüpper bir kitap. drizzt mithril salonunun drowlarca saldırıya uğruyacağını düşündüğünden menzobarrenzen'e kimseye haber vermeden casusluk yapmaya gidiyor,ama bu yolculuk sadece drizzti ilgilendirmiyor,mithril salonunun kaderi ellerindeken drizzt yine arkadfaşları ve düşmanları hakkında çok zor seçimler yapmak zorunda. şarkılar ve kılıçlar serisi-elf gölgesiyazarını unuttum ama tek dieceğim.SIKICI bbuldum.baydı baydı baydı.paranızı harcamaya deymez diyebilirim.Yazar dövüşleri dünyayı şehirleri her şeyi çok tekdüze anlatmış,karakteler senaryo gereği bazen sonsuz güce kavuşup dünyada sadece belli büyücülerin yapabileceği büyüleri yapıolar bazen kıçı kırık bir magimissle bile cast edemiolar.sıktı beni.[signature][hline]I don't discriminate, I hate everyone! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bergamot Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 Selamlar benim de su aralar tekrardan kitap krizim geldi:)Bi donem bes kitap ust uste okumustum ...Su donem ise en son siddharta`yi okudum hermann hesse`in...Cok hosuma gitti...Oz cumlelerle yazilmis fakat derin bir kitap.Oldukca buyuk bi saflik temizlik vardi kitapta.Bu safligi bu icten dusunduren siirsel anlatimi begendim...Ozellikle kitabin son sayfalari daha bi dusundurucuydu...Ayrica buddha uzerine cesitli arastirmalar yapmami da sagladi...Kendini bulma gayreti icinde olanlar ben kimim sorusunu soranlar ve hayati kisaca daha tanimayi isteyen insanlarin okuyabilecegi bi kitap...Simdi de Boris Vian`in Mezarlariniza tukurecegim kitabina basladim...Bi donem yasaklanmis bi kitap..Irkcilik esitsizlik ve de cinselligi iceren erotizmin yer yer islendigi bi kitap...Degisik konularda yeni yazarlar tanima gayreti icerisindeyim su donem...Hepinize kitapli gunler ve iyi okumalar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2004 ne zamandır yazmamışım Çador---> gelecekteki korkulan bir türkiye hikayesi Felsefenin tesellisi ( isimde ufak hata olabilir kitap yakınımda yok ) ---> Kısaca dünyaca ünlü filizofların bakış açısıyla günümüz olaylardan korunmak , yada kendimizi teselli etme yolları. Da vinci şifresi ---> Kutsal Kase arayışı hakkında , sanat eserlerine özellikle meraklıysanız kaçırılmaması gereken bir kitap...[signature][hline]Hiç kimse beni anlayamaz , Hiç kimse... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
edi Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2004 Edebiyat Dersleri - Ahmet Hamdi Tanpinar Yazarin Istanbul Universitesinde hocalik yaptigi zamanlardaki ogrencilerinin ders notlarindan derlemeler, adi ustunde edebiyat dersleri. Boyle bir ogretmen anlatsaydi herkes severdi edebiyati bence.[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 Goethe - Faust okuyorum bu aralar cok hosuma gitti kitap, ama turkce ceviri okudugumdandir belki (Almanca bilsem almanca okuyacam), Mephistopheles in konusmalari bazi yerlerde cok vurucu oluyo :) ondan hemen Once, tabii kiiii Terry Pratchett - Feet of Clay -> Golemler araciligiyla TP bu sefer yaratilisi sorgulamis, Watchmen in hayatina iniyoruz gene okurken :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShekiLChoCuq Mesaj tarihi: Haziran 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2004 Okumakta geç kaldığım bir kitap.. Okumanızı tavsiye ederim. Henri Charriére - Kelebek Henri Charriére, işlemediği bir cinayetten müebbet kürek cezasına çarptırıldığında, yargıtaya bile başvuramayacak kadar umutsuz, toplumun gözden çıkardığı bir süprüntüydü. Uğradığı haksızlığın bilediği bir hınçla çok az insanın sağ kalmayı başardığı kürek cehenneminden kaçıp kurtulabilmek için aralıksız 13 yıl sürecek korkunç kaçma-yakalanma-yeniden kaçma mücadelesine atıldığında kıçında gizlediği bir tüp içindeki 1600 franktan başka hiçbir şeyi yoktu. Bugün dünyanın en çok okunan, en sevilen yazarlarından biri.[signature][hline]böhüüü :( haziranda geldi sonunda ve kaldı 15 gün.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-xception- Mesaj tarihi: Haziran 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2004 Asım Aslan - Sömürülen Atatürk ve Atatürkçülük Siddharta - Hermann Hesse (Sturm irademle okumadım demiş ama ktaip güzel severek okudum..)[signature][hline]My poor friend me... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenke Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 arkadaşlar benim tavsiyem, polisiyeden hoşlananlar BEYOĞLU RAPSODİSİNİ okusunlar yazar AHMET ÜMİT Tİ sanırım ve DA VİNCİ şifresini de okumayan kalmasın bence... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
theCio Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Ramses Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Cico peki Ramses ne? Güzel mi, kim yazmış, sen önerir misin, konusu ne, neden okumalıyım? "Okuyun, öneririm" mi demek istiyorsun, öyle demek istiyorsan nesini öneriyorsun? Arkadaşlar topic yanlış anlamaya yol açmasın, biraz okursanız göreceksiniz ki biz burada temelde birbirimize beğendiğimiz kitapları önermeyi ve tanıtmayı amaçlıyoruz, yoksa "ben bunu okudum" demek değil amaç. Ramsesi ben de okudum, ama gelip burada önerecek kadar beğenmedim, sen nesini beğendin mesela, anlatsana biraz? Belki anlattıklarını beğenen, ilgilenen bir başka pati çıkar, o da okur seriyi. Sadece "Ramses" yazarak herhangi bir fayda sağlaman mümkün mü sence? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natural Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Simyacı direk okuyun diyorum.her cümlede bi şeyler anlatan bi kitap her sayfa üzerine düşünebiliceğiniz bi kitap.[signature][hline]Bu sayfadaki içerik, benim kişisel görüşlerimi belirtmektedir. paticik.com burada yazılı olanlar hakkında hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. Anti-Chemical [Bu mesaj Natural_Jedi tarafından 08 Haziran 2004 22:57 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2004 düşüş-Jean Rabe Dhamon zalimkurt efsanesi,1.bölüm ejderha mızrağı-5.çağdan tanıdığımız dhamon kardeşimiz,diğer arkadaşları gibi malys'la didişmeleri bitince kendi yoluna gidiyor,ama bişiler bişiler oluyor,bu dhamon aptalı 2 etten püften nedenden u dönüşüyle kötülüğe dönüyor,üstelik git gel,çal çırp derken eski yol arkadaşlarından bazılarınıda beaya katıyor,basit bir hırsız oluyor,ne naseıl olur demeyin olmuş işte,herif bütün onca şeyi attı bıraktı eşkiya oldu durup dururken,ya akıl var mantık var nasıl bu kadar düşer dhamon?kel behsattan kötülüük dersi fln alsa ancak bu kadar kötü olabilir.yaşasın kötülük diye bağırmadığı kaldı bu herifin kitap boyunca. ama ona kızmayın,2 kitap satıp zengin olayımy,zaten bu serinin tüm kitapları satıyo,bende takılayim,diyen yazarlar ve bunu onaylayan diğer insanlara kızın.ayıp ya,nee oldu eski dragonlnce,ilk serrileri okurken aldığınınz zevki bu 5. çağdan,yok yeni çağın ejderhalarından alabiliyormusununz hayır!!!!!!ejderha mızrağını ilk okunaya başladığım zamanları hatırlıyorum,gözümü kırpmadan okuyordum,bir ejderkahramanının öldüğü yerde sıkıntıdan kitabı kaatıp hiç kitabı okumamış bi arkadaşa anlatmıştım kitabı,o kadar etkiliyodu beni,artık seryi tamamlayayım eksik kalmasın diye okuyorum. ksıaca düşüş para vermeye deymeyen bir kitap.kesiinlikle okunmaması bir eksik değil.ben paramı bu kitaba harcadığıma üzüldüm.bu ne ya?bu kadar aptal senaryo ourl içimi baydı.öf ulan bağırmak yazarı dövmek isterim,eşşek herifler bozdular seriiyi,sıktılar canımı.bi çıkim hava alayım kendime gelim[signature][hline]I don't discriminate, I hate everyone! [Bu mesaj DoGMeaT tarafından 01 Temmuz 2004 16:53 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
berdush Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2004 Kasımın Bıçak Yarası - Ceyhun Yılmaz Muhteşem Şiirlere devam ettiği pek söylenemez.. Ama yine de ceyhun bu.. [Bu mesaj berdush tarafından 04 Temmuz 2004 00:50 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Unbreakable Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2004 Austen Andrews 'in Ultima : Teknokrat Savaşı - Kitap 1 ENTRİKA Ultima : Teknokrat Savaşı - Kitap 2 MASKELİ BALO Ultima : Teknokrat Savaşı - Kitap 3 KARGAŞA kitapları... İyi bir kurgu yaratmış...Ortamı bir resim gibi anlatan betimlemeler kullanmış...Okunabilecek bir fantastik üçleme... Server Tanilli - Yüzyılların Gerçeği ve Mirası Cilt 1 : İlk Çağ (Doğu - Yunan - Roma) Cilt 2 : Orta Çağ Cilt 3 : XVI. Yüzyıl Cilt 4 : XVII. Yüzyıl Cilt 5 : XVIII. Yüzyıl Cilt 6 : XIX. Yüzyıl Cilt 7 : Çağdaş Dünya Ben bu ciltlerden ilk çağı okudum sadece. Daha sonra ortaçağ ile çağdaş dünyayı okurum.Meraklısına...Merak ettiğiniz dönemi okuyabilirsin.Çok hoş ve sade bir dil kullanılmış.Güzel bir anlatımı var tavsiye ederim. Voltaire - Öyküler (Zadig , Micromégas , Cosi-Sancta , Eflatun'un Düşü) İnce bir kitap.Yukarıda yazılı öyküleri bira araya toplamışlar.Fransız edebiyatının en önemli düşünürlerinden olan Voltaire 'in yazmış olduğu bu öyküler insanı, erdemlerini, yaşadığı dünyayı felsefi bir biçimde ele almış... [signature][hline]Kontrolsüz Güç, Güç Değildir... [Bu mesaj Unbreakable tarafından 05 Temmuz 2004 12:17 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
berdush Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2004 Erdal Öz - Defterimde Kuş Sesleri***** Erdal Öz - Gülünün Solduğu Akşam***** Ceyhun Yılmaz - Kasımın Bıçak Yarası**** Kitaplara göre yıldız verdim.. 5 yıldızlıları mutlaka okuyun derim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 sven hassel-ss generali iste,zorlamalımla bütün arkadaşlarım okudu sven hasseli,bazıları sevdi,bazıları benm gib müptelası oldu,bazılarıda nefret etti,çok karamsar buldu ama ben çok seviyorum,2.dünya savaşını cephedki adamın gözünden çok tatlı bir şekilde anlatıro,ss generalinde stalindradı anlatıyor,hitler aptal emirlei yüüznden hayatlarını kaybeden askerler,liderlerin kişisel hırsalrı yüzünden 2 tarfdanda gencliğini kaybeden askerler...okudukca anlıyoruz insanların liderlece nasıl yalanlarla boğulduğunu,2 tarafında gençerli liderleri saraylarda yaşarken inanılmaz fedakarlıklarda bulunuyor,kahramanlarıda anblatıyor bu kitap,askerlenie son mermilerine kadar savaşmalarını emredip ruslara cephe planlarıyla teslim olup savaştan kurtulmak isyen alamn subayları,ve herşeyi yitirmiş yüzlerce askeri birleştirp umuda yönlendiren stalingrad cehenneminden o birkaç yüz genci cıkarıp kurtaran ama karşılığında hitlerin emirlerine karşı gelmekten dolayı kuratrdığı askerlere zorla idam ettirilen subaylar... güzel,etkileyci bir kitap,okunmalı...[signature][hline]HitPoints-50 Skill-Unarmed Location-Junktown Weapons-n/a Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 jeff grubb - son bekçi warcraft serisinden.önce 3. kitabı aldım zaten hepsinin konusu farklı. kitap genel olarak medivh hakkında.başlardayım ancak çok zevk aldığımı söyleyebilirim.warcraft severlere tavsiye edilir.[signature][hline]Fleşşşh off folınn encıılllss Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dralnu Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2004 Talking It Over - Julian Barnes yazarin okuduğum 2. kitabı (ilki aşağıda), sanıyorum daha once bi tek Aziz Nesin'in Seyis Atı hikayesinde gülmüştüm bu kadar. mükemmel bi kurgu, karakterler, anlatım tarzı .. özellikle ironi den hoşlanıyorsanız mutlaka alın derim. Seni Sevmiyorum olarak çevrilmiş sanırım çevirisiyle ilgili fikrim yok, ama Taksim de Pandora'da buluyor Barnes kitapları .. Konu olarak 2 eski arkadaş ver bunlardan birinin karısı arasındaki olaylar ve oluşan 'love triangle' anlatılmakta. fransızlar filmini de çekmişler Love, etc. adında. kitaptan 10 sene sonra yazılıp 10 sene sonrasinda gecen devam kitabının da adı ayn; Love, etc. A History Of The World In 10 1/2 Chapters - Julian Barnes yukarıda da belirttiğim gibi yazarın okuduğum ilk kitabı bu. Adından konusu, diğer kitap hakkındaki yazımdan adamın tarzı size bir fikir vermiştir zaten, kitap tarihin anlatımıyla dalga geçmekte. 10 farklı chapter içeriyor, herbirinde farklı zaman dilimlerinde yaşanan olaylar anlatılıyor. ilk chapter nuh'un gemisi :) Talking It Over kadar çok gülmesem de, ironilerin hastası olduğumdan çok beğendim; her 2 kitabı da tavsiye ederim.[signature][hline]punctuality is the virtue of the bored Love, &c. [Bu mesaj Dralnu tarafından 08 Temmuz 2004 15:00 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dralnu Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2004 talking it over ın anlatım tarzı için bugün yayınlanan ve yaklaşı 40dk sonra tekrarı yayınlanacak olan coupling bölümüne bakabilirsiniz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2004 Sol Ayağım / Christy Brown İlkokul 5 e giden kardeşimin yaz kitabıydı bu. Ben de elime aldım bir göz gezdiriyim dedim ve kaptırdım kendimi. Zaman zaman gözlerim doldu. Eğer burun kıvırmazsanız mutlaka okuyun derim. Kitabın arka sayfasından alıntı: Christy Brown beyin felçli doğdu. Fakat bu aciz, dili dışarı sarkan bebek, İrlanda edebiyatının devleri arasında yer alacak bir yazarın parlak hayal gücünü veduyarlı aklını gizliyordu. Bu Christy'nin kendi hikayesidir. Okumayı, yazmayı, resim yapmayı venihayet sol ayağının parmağı ile daktilo yazmayı öğrenmke için çocukluğunda verdiği mücadeleyi anlatıyor.[signature][hline]Let's sing the Bards' Song.. [Bu mesaj Wispy tarafından 12 Temmuz 2004 12:36 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dralnu Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 Before she met me - Julian Barnes yazarın okudugum ve burada paylastıgım 3. kitabı. ilk 2 kitabın komik olduğu kadar kıskanç, ironik olduğu kadar depresif ve eğlenceli olduğu kadar ironik. kesinlikle sürükleyici bir anlatım ve ilginc karakterlerle karsi karsiyayiz. daha once barnes okumamis birine ilk barnes kitabı olarak onerilmeyebilecek olsa da anlatim tarzini seven, ironiden keyif alan herkes okumalı bence - talking it over dan once veya sonra olması kisinin barnes a olan güvenine kalmış 8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dingaer Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 valla en son Kayıp Yıldızın Ejderhaları-Margaret Weis & Tracy Hickman Bence Weis ve Hickman Yeteneklerini sonuna kadar kullanmışlar tabi onlar için son diye bir şey varsa çok güzel bir roman olmuş tüm Dragonlance severlere şiddetle tavsiye ediyorum[signature][hline]Eğer içinizdeki güçten ümidinizi kestiğinizde ümidinizi kaybetmeyin çünkü ümit de gücün bir parçasıdır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 ozmn vanished moon u tavsiye ediyorum ben de sana we türkçe'ci fantastik kurgu okurlarına :p en son okuduğum kitabı hatırlamıyorum da yakında burda yazanlara da bakarak başlıyacam hemen..[signature][hline]abeo nihilum demonstrere quod abolesco dum te defendo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nartanesi Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2004 Patrick Süskind - KOKU Konusundan bahsetmek haksızlık olur.. Tek diyebileceğim: Uzun süre etkisinde kalıp başka hiç bir şey okumak istemeyeceksiniz. Kesinlikle şimdiye kadar okuduğum en iyi roman.. Chuck Palaniuk - TIKANMA Fight Club'ın yazarından.. Eğer hayatınızdan memnunsanız, yaşadığınız dünyanın çok güzel olduğunu düşünüyorsanız, fazla hassas bir insansanız ya da çok yüksek ahlaki değerlere, daha doğrusu tabulara sahipseniz bu kitap asla size göre değil... Arka kapakta yazdıklarımın biraz daha açık ve ağır hali var, onları okumadan başlamamanız gereken bi kitap; sizi biraz olsun hazırlıyo ya da vazgeçiriyo, tercih sizin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DA2019 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2004 said: Dingaer, 13 Temmuz 2004 22:52 tarihinde demiş ki: valla en son Kayıp Yıldızın Ejderhaları-Margaret Weis & Tracy Hickman Bence Weis ve Hickman Yeteneklerini sonuna kadar kullanmışlar tabi onlar için son diye bir şey varsa çok güzel bir roman olmuş tüm Dragonlance severlere şiddetle tavsiye ediyorum Dragons of Vanished Moon'da olay kopuyo zaten. "Bu seri bitti, napıcaz şimdi" dedirtiyor insana. Şu sıralar Efsaneler üçlemesine tekrar bakıyodum, extended edition filmleri seyrettikten sonra gaza gelip Lord of the Rings okumaya başladım. Ama bütün günün yorgunluğundan sonra ingilizcesi çok ağır geliyor.[signature][hline]"You have no cause to bar me, brothers. I wish to take nothing from the tower that you have been sworn to guard, but I will destroy you if you delay me." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar